Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Προσπάθεια ανασυγκρότησης στο τοπικό ΠΑΣΟΚ εν μέσω αποδοκιμασιών

pasok_magriotis Σε φάση ανασυγκρότηση προσπαθεί να μπει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το 9ο Συνέδριο του. Έτσι έχουν ξεκινήσει διαδικασίες κατά τόπους ώστε να αναδειχθούν προσωρινά όργανα και αντιπρόσωποι για το συνέδριο.
Μια τέτοια διαδικασία έγινε το Σάββατο και στην Βέροια παρουσία του πρώην Υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη. Εκτός από την ανάδειξη οργάνων, θα ανοίξει κι ένας διάλογος για την πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ αλλά και για πού...τραβάει το Κίνημα.


pasok_magriotis1Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μέσα σε μια αίθουσα με γερασμένα κυρίως στελέχη που έδιναν την εικόνα ενός κόμματος που αργοπεθαίνει, ο Γιάννης Μαγκριώτης χαρακτήρισε κρίσιμο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ το συνέδριο και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δώσει μια απάντηση ότι ο κύκλος του δεν έκλεισε. Ανάμεσα στις αποδοκιμασίες εκνευρισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται και την αγορά να καταρρέει, ο κ. Μαγκριώτης παραδέχθηκε ότι η «βόμβα» της κρίσης που έσκασε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ ήταν προϊόν των πολιτικών των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα την τελευταία διετία της ΝΔ, και προσπάθησε να πείσει το κοινό ότι η ευημερία πριν την κρίση οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, η αιτία της βαθιάς ύφεσης ήταν η εμμονή των εταίρων μας να μας επιβάλουν σφιχτό χρονοδιάγραμμα τριών χρόνων για την μείωση του ελλείμματος από το 16% στο 3%. «Ήταν μια συμφωνία που όλοι ήξεραν ότι δεν μπορούσε να τηρηθεί. Αν μας έδιναν από την αρχή επτά χρόνια, δεν θα ήταν τόσο σκληρά τα μέτρα λιτότητας. Η κατεύθυνση της πολιτικής θα ήταν διαφορετική» τόνισε ο κ. Μαγκριώτης και προκάλεσε αντιδράσεις σε ήδη εκνευρισμένα στελέχη που έθεσαν το θέμα της διαφθοράς.
pasok_magriotis2Ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς ακολουθεί με πιο επιθετικό τρόπο την υλοποίηση του προγράμματος και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του χρέους, το οποίο δεν είναι ακόμη βιώσιμο.
Από την διαδικασία έλειψαν οι βουλευτές της προηγούμενης περιόδου αλλά και οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με την «σημαία» του ΠΑΣΟΚ (πλην της δημάρχου Βέροιας και συνεργατών της στο δήμο Βέροιας).

pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου