Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Νέες αποσπάσεις αστυνομικών στον Έβρο από την Ημαθία και τη Νάουσα!



Νέες τρίμηνες αποσπάσεις 30 αστυνομικών από την Ημαθία και τη Νάουσα, αποφάσισε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με συνέπεια την υποβάθμιση του σοβαρού θέματος της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο νομό μας.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας, η οποία κοινοποιείται τόσο στους τέσσερις βουλευτές της Ημαθίας όσο και στο Υπουργείο τονίζει τα εξής.
"Την πρώτη φορά και εν μέσω θερινής ραστώνης η Φυσική και η Πολιτική μας ηγεσία, αποφάσισε να λύσει πρόσκαιρα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης των περιοχών της Θράκης και Έβρου αποσπώντας μεγάλο μέρος της Αστυνομικής δύναμης της Α.Δ. Ημαθίας σης εκεί περιοχές, με αποτέλεσμα την διάλυση Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Ημαθίας.
Πλέον και για ακόμη μία φορά μεσημέρι παραμονής Χριστουγέννων η Φυσική και η Πολιτική μας ηγεσία, με την ανακοίνωση της διαταγής για ης νέες αποσπάσεις στον Έβρο αποφάσισε να αναστατώσει την οικογενειακή και ατομική γαλήνη των συναδέλφων.
Σύμφωνα με την υπ αρίθμ 6001/7/2/5509-ρδ Διαταγή του, το Α.Ε.Α. διατάσσει τριάντα (30) Αστυνομικούς από την Α.Δ. Ημαθίας να μεταβούν στην Ορεστιάδα για τρίμηνη απόσπαση έτσι ώστε να ενισχύσουν την εκεί Αστυνομική Διεύθυνση με αντικείμενο την λαθρομετανάστευση.
Είναι υποχρέωση μας, να καταγγείλουμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι αυτό της λαθρομετονάστευσης και να μην λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των Ενώσεων Αστυνομικού Προσωπικού της Χώρας για μόνιμη λύση και αντιμετώπιση του προβλήματος, πρέπει να σας υπενθυμίσουμε πως ακόμα εκκρεμούν αl εκκαθαρίσεις των εκτός έδρας οδοιπορικών κλπ. εξόδων από τον Αύγουστο! με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις τους πόσο μάλλον όταν αυτοί διατάσσονται να υπηρετήσουν 3 μήνες μακριά από την οικία τους. Γι' αυτό το λόγο προτείνουμε την άμεση εκκαθάριση των προαναφερόμενων υπομνημάτων Αυγούστου, την προκαταβολή τουλάχιστον του 50% της απόσπασης και την εξόφληση των δαπανών εντός 3μήνου από την επάνοδο των αποσπασμένων. Προκειμένου να διασφαλιστεί το περί δικαίου αίσθημα σε όλους τους συναδέρφους της Α.Δ. Ημαθία;, ζητούμε από τον Διευθυντή της Α.Δ. Ημαθίας την αναλογικά ισομερή κατανομή από όλες της υπηρεσίες της Α.Δ. Ημαθίας με αξιοκρατικά κριτήρια.
Ως Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας δηλώνουμε πως θα είμαστε παρόν σε κάθε πρόβλημα των συναδέλφων μας και ζητούμε την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τη θετική έκβαση των αιτημάτων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου