Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Νάουσα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας του ΙΚ



Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τη μη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας σε άνεργους και εργαζομένους.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 
Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους γραφειοκρατίας πολλοί εργαζόμενοι δε μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους.
Συγκεκριμένα:
Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι, ενώ είναι άνεργοι τουλάχιστον για ένα χρόνο, επειδή δε θεωρούσαν την κάρτα ανεργίας, απορρίπτεται το αίτημά τους.
Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι στη διάρκεια του έτους εργάστηκαν λίγες μέρες διακόπτοντας έτσι την ανεργία τους και κατά συνέπεια απορρίπτονται.
Επισημαίνουμε ότι το παραπάνω αποτελεί κίνητρο, ώστε να επιδιώκουν να εργάζονται ανασφάλιστοι.
Τέλος υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων, οι οποίοι για ελάχιστες μέρες αμέλησαν να θεωρήσουν την κάρτα ανεργίας και απορρίπτονται.
Επειδή θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν την ουσία, ότι δηλαδή οι παραπάνω συνάδελφοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, ζητούμε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αποδείξουν την ανεργία τους και με άλλους τρόπους, π.χ. υπεύθυνη δήλωση και διασταύρωση στοιχείων τους με τη φορολογική δήλωση καθώς και η ολιγοήμερη εργασία τους να μην εμποδίζει το χαρακτηρισμό τους σαν μακροχρόνια ανέργους, αφού στην ουσία αυτές οι μέρες δεν επαρκούν για να ασφαλιστούν
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΤΣΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ       ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου