Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Άρθρο για την πολιτική επικαιρότητα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ



Την ανάγκη να αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία η ανάκαμψη που παρατηρείται στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας με βασικούς μοχλούς την χάραξη και εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα και την ταχεία πάταξη της γραφειοκρατίας, την εντατικοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ  και Βουλευτής Ν. Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της έγκυρης ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΡΦΙΤΣΑ την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.
 
Το κείμενο του Βουλευτή υπάρχει στο: http://www.karfitsa.gr/?p=125554
Αναλυτικότερα, το άρθρο του κ. Τσαβδαρίδη έχει ως εξής:
 
«Να αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία
η ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών»
 
Αποτελεί οπωσδήποτε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την βαθιά ταλαιπωρημένη Ελληνική Οικονομία η σημαντική ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών έπειτα από μία μακρά σειρά εξαιρετικά δύσκολων ετών που έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας.
 
Η υπεύθυνη και στιβαρή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, τις περισσότερες φορές με βαρύ πολιτικό κόστος, είχε ως αποτέλεσμα ότι για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Ελλάδα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, τα έσοδα του κράτους θα ξεπεράσουν τις δημόσιες δαπάνες, ο πληθωρισμός τρέχει πιο αργά από τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και το έλλειμμα που αφήνουν οι κρατικές δαπάνες που δεν καλύπτονται από τα φορολογικά έσοδα του κράτους μειώνεται με σταθερό ρυθμό.
 
Παράλληλα, οι εξαγωγές της χώρας αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, πέντε δις ευρώ καταθέσεις επέστρεψαν τον μήνα Δεκέμβριο στις τράπεζες, η ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αποκαθιστά σταδιακά τη ρευστότητα στην αγορά, ενώ η ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς και το ξεκίνημα των έργων στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας συντελούν ουσιαστικά στην ανάκαμψη.
 
Οι καλές αυτές ειδήσεις όμως, σε συνδυασμό με την αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές αλλά και στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Οικογένειας δεν πρέπει να δημιουργεί κανέναν εφησυχασμό στην κυβέρνηση. Πολλώ δε μάλλον όταν την ανάκαμψη των αριθμών δεν τη συνοδεύει η ευημερία των πολιτών, οι οποίοι στο ίδιο διάστημα βλέπουν ως απόρροια των επώδυνων μέτρων που επιβάλλονταν να εφαρμοστούν, τους μισθούς τους και τις συντάξεις τους να μειώνονται σημαντικά, τη ανεργία να αυξάνεται ανησυχητικά, τις τιμές στα βασικά αγαθά να αυξάνονται.   
 
Τουναντίον τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει η απόλυτη ανάγκη για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Η κυβέρνηση οφείλει αφενός να δώσει  πρώτη προτεραιότητα στην επούλωση των πληγών που προκλήθηκαν στον κοινωνικό ιστό της χώρας από τα επώδυνα μέτρα και αφετέρου να θεμελιώσει τις βάσεις για την βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που πληρώνουν δυσανάλογα υψηλό τίμημα για όσα μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί.
 
Με βασικούς μοχλούς την χάραξη και εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα και την ταχεία πάταξη της γραφειοκρατίας, την εντατικοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να κερδίσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ταυτόχρονα να δώσει ισχυρά δείγματα γραφής για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της επ’ ωφελεία του Ελληνικού Έθνους.
 
Αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος και θα τον περπατήσουμε με τόλμη, αποφασιστικότητα και απτά αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου