Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η ηρωϊκή Γαλλίδα βουλευτής: Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ… ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!

Η ηρωΐδα Valerie Boyer, παρά τις απειλές που δέχεται η ίδια και η οικογένεια της, τόλμησε.

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Νέο σοκ στην Τουρκία από την γνωστή Γαλλίδα βουλευτίνα της Μασσαλίας, Valerie Boyer, η οποία πρόσφατα είχε πρωτοστατήσει στην ποινικοποίηση από το γαλλικό κοινοβούλιο της αρμενικής γενοκτονίας. Όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, η Valerie Boyer σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, (που έχει επανέλθει στην επικαιρότητα με γερμανική πρωτοβουλία), ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Τουρκιά δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη, αλλά η Κωνσταντινούπολη και όχι η Ιστανμπούλ και εδώ οι Τούρκοι έγιναν… Τούρκοι, ανήκει στην Ευρώπη.

Η θαρραλέα βουλευτίνα του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς κανένα δισταγμό, καταδίκασε για άλλη μια φορά την Τουρκία σαν μια χώρα που παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκείνο όμως που εξόργισε πραγματικά τους Τούρκους, ήταν οι δηλώσεις της ότι δεν μπορεί μια χώρα που βαρύνεται για τα εγκλήματα της αρμενικής γενοκτονίας, αλλά και της εισβολής στην Κύπρο το 1974, να διεκδικεί μια θέση στην Ευρώπη. Για όλα αυτά, όπως τόνισε η Valerie Boyer, θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της εισδοχής της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ θα συνεχίσει και τις προσπάθειες της για να αναγνωριστούν τα μεγάλα εγκλήματα της Τουρκίας στις γενοκτονίες των αρχών του εικοστού αιώνα.

Κάθοδος στην Αθήνα των Κλωστοϋφαντουργών για την εισοδηματική ενίσχυση



Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας δηλώθηκε ότι ο Υπουργός Εργασίας θα βρίσκετε στην Αθήνα την Τετάρτη 6 Φλεβάρη. Επειδή στόχος μας είναι να συναντηθούμε με τον Υπουργό, μεταθέτουμε την κάθοδο στην Αθήνα για την Τρίτη 5 Φλεβάρη, 12.00 το βράδυ από το Εργατικό Κέντρο.
Όλες και όλοι στην κάθοδο στο Υπουργείο Εργασίας
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ:Τρίτη 5 Φλεβάρη,
12.00 το βράδυ από το Εργατικό Κέντρο.
Δε θα επιτρέψουμε να πάρουν πίσω τις καταχτήσεις μας
Ο χρόνος ασφάλισης των απολυμένων κλωστ/ργών είναι πραγματικός – υποχρεωτικός και όχι πλασματικός
Καλούμε το λαό της Νάουσας να συμπαρασταθεί – να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στερήσει το μικρό εισόδημά τους  και παράλληλα να στερήσει από την περιοχή 5εκ ευρώ το χρόνο.
Μπορούμε και θα τους σταματήσουμε
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Δηλώστε συμμετοχή στο Εργατικό Κέντρο, τηλ: 23320 22230 / 23320 22666 πρωί και απόγευμα.
 
 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Ο Α.Γ.Σ. TAEKWON-DO Νάουσας σε Διεθνές Σεμινάριο Διαιτησίας



Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή 140 μαύρων ζωνών, όλων των βαθμίδων, από 13 χώρες πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 23-24 Φεβρουαρίου το Διεθνές Σεμινάριο Διαιτησίας στην πόλη Benidorm της Ισπανίας.
 Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία TAEKWON-DO (I.T.F.) και ήταν το 3ο προκριματικό από τα 5 συνολικά τα οποία θα αναδείξουν τους καλύτερους διαιτητές, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του ερχόμενου Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν τους νέους κανονισμούς που εισήχθησαν πρόσφατα στο άθλημα του TAEKWON-DO υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της I.T.F. Grand Master Wim Bos 9 DAN και των μελών της Διεθνούς Επιτροπής Διαιτησίας.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο της Ε.ΟΜ.Τ. Master Γιαλαμά Παναγιώτη 8 DAN ενώ από πλευράς Ελλήνων Διαιτητών, ο μόνος που παρακολούθησε το απαιτητικό αυτό σεμινάριο ήταν ο Εκπαιδευτής του Α.Γ.Σ. «ΤΕΤΡΑΘΛΟΝ» Νάουσας Δημητριάδης Παναγιώτης 4 DAN. Με τις γνώσεις και τις στοχευμένες ερωτήσεις του έκανε αισθητή την παρουσία του κερδίζοντας δίκαια την επίσημη Διεθνή αναγνώριση και πιστοποίηση του. Στόχος του να αποτελέσει μια αξιόπιστη Ελληνική παρουσία και στο χώρο της Διεθνούς Διαιτησίας, ξεκινώντας από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου στην πόλη Samokov της Βουλγαρίας.
 

Μεγάλη επιτυχία του πάρτι «+/-65»




Ένα ξεχωριστό Σαββατόβραδο έζησαν συμμαθητές και πάρα πολλοί φίλοι των «+/-65» (απόφοιτοι 1982-1983) οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το «Κιόσκι» και χόρεψαν ασταμάτητα μέχρι τα ξημερώματα.
Η ατμόσφαιρα, με τους ρυθμούς και τις μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών (60s, 70s και 80s) απογείωσε το κέφι και ξεσήκωσε σε χορό, φέρνοντας ευχάριστες μνήμες από τη χρυσή εποχή των Discothèque. Οι DJs Τάσος Μουρατίδης και Αλέκος Μπούκας με τις εξαιρετικές επιλογές τους δεν άφησαν την πίστα να αδειάσει ούτε λεπτό, παρά μόνο μετά τις 4 το πρωί!

Τους διοργανωτές του 7ου Party “+/-65” (Πέτρο Συμεωνίδη, Κώστα Παναγιωτίδη, Θόδωρο Ελευθεριάδη) βοήθησαν φίλοι και συμμαθητές τους: Φώτης Πιτάνιος, Χρήστος Δεληχρήστος, Αντώνης Μπόλας, Χρήστος Αργυρίου, Σταύρος Καρατσιώλης, Στέλιος Κοτσιάμπασης, Ηλίας Γιάννης, Πέτρος Κιούτης, Θωμάς Χαϊτίδης, Χρήστος Πλήκας, Γιάννης Καραμπατζός, Χρήστος Ρόσιος. Επίσης, το προσωπικό της ΕΤΑ Α.Ε. Δήμου Νάουσας-«Κιόσκι»: Γιάννης Γιαννακούδης, Νίκος Σταυριανίδης, Βασίλης Ψαθάς, Κώστας Γκουντής. Επίσης, συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης είχαν ο δήμαρχος κ. Αναστάσιος Καραμπατζός και ο πρόεδρος της ΕΤΑ κ. Γιάννης Γκαρνέτας, παραχωρώντας και εφέτος το «Κιόσκι» για τη φιλοξενία του πάρτι.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Φίλιππος Πηδάσης, στον ήχο-φωτισμό- ειδικά εφέ, τυπογραφείο «Professional Print» (Βίκυ Ράλλη-Κώστας Ράλλης-Φιλώτας Ήλκος), συνεταιρισμοί Α.Σ. Νάουσας και ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας,  Αρτοποιία «Θανασούλη» και η Ταβέρνα «Αμπέλι» του Γιώργου Ζιακάκη.
Τα καθαρά έσοδα του πάρτι, όπως κάθε χρόνο, θα δοθούν σε κοινωνικό σκοπό.
«Το εφετινό πάρτι ήταν το καλύτερο», συμφώνησαν όλοι και οι διοργανωτές συμπλήρωσαν «…μέχρι το επόμενο»!!
 
Οι διοργανωτές « +/- 65»       
 

Στη Βουλή υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων της Νάουσας και της Ειρηνούπολης ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης



 Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του 2ου Γενικού Λυκείου Νάουσας και του Γυμνασίου Ειρηνούπολης που επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου υποδέχθηκε και καλωσόρισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους, η οποία έγινε μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος Εκπαιδευτικών Επισκέψεων για μαθητές σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης που οργανώνει κάθε χρόνο το
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία, συνοδεία του κ. Τσαβδαρίδη, να ξεναγηθούν στο κτίριο της Βουλής και να μάθουν για την ιστορία του. Στη συνέχεια παρακολούθησαν σχετική βιντεοταινία, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής και για τις βασικές αξίες και αρχές του πολιτεύματος και ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις ιστορικού περιεχομένου που οργανώνονται από τη Βουλή και το Ίδρυμα της Βουλής. Είχαν δε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τα θεωρεία της αίθουσας συνεδριάσεων για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.  Ο κ. Τσαβδαρίδης μετά το πέρας της ξενάγησης, κέρασε τους μαθητές και τους καθηγητές στο Εντευκτήριο της Βουλής, συζήτησε μαζί τους για διάφορα θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ρόλο που ένας Βουλευτής διαδραματίζει για την επίλυση των ζωτικών θεμάτων της χώρας. Με το πέρας της επισκέψεως των σχολείων στη Βουλή, ο κ. Τσαβδαρίδης ευχήθηκε στους μαθητές καλή επιτυχία στη δύσκολη αλλά τόσο όμορφη προσπάθεια τους για την απόκτηση γνώσης και κοινωνικής καλλιέργειας μέσα στο σχολικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας τον κομβικό ρόλο των εκπαιδευτικών και των γονέων τους σε αυτή τους την πορεία.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πανούσης για την αριστερά, το θεό, τη Χρυσή Αυγή και άλλα πολλά


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Δίεση 101,3, ο «Τζιμάκος» αναφέρθηκε αρχικά στις νέες εμπειρίες που απέκτησε επισκεπτόμενος ένα ελληνικό νοσοκομείο: «Ήταν ένα ηλεκτροσόκ ρεαλισμού. Σε προσγειώνει στην πραγματικότητα και φεύγουν όλα αυτά τα δήθεν τα οράματα που έχουν οι καλλιτέχνες. Το σημαντικό είναι ότι εκεί συναντάς ανθρώπους κανονικούς που στις δικές μας τις παρέες δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Άνοιξαν το Τριώδιο στο καφέ Αλλοτινό στη Νάουσα


Εκμίσθωση εκτάσεων για Προσωρινή καλλιέργεια

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ημαθίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, σύμφωνα με το άρθρο 168 του Ν. 4099/12 (ΦΕΚ 250Α/20-12-12), κρίνονται δικαιούχοι εκμίσθωσης των εκτάσεων, οι οποίες διατίθεντο έως και το 2012 για προσωρινή καλλιέργεια (περιοχή Έλους Κλειδίου και λοιπές περιοχές του Νομού Ημαθίας), οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που εκμίσθωναν τα πέντε τελευταία χρόνια τις εκτάσεις αυτές.
Ως δικαιολογητικό για τη διαδικασία αυτή απαιτείται οπωσδήποτε και η προσκόμιση δήλωσης ΟΣΔΕ έτους 2011. Ωστόσο λόγω του γεγονότος ότι η διαδικασία αυτή δεν εφαρμόσθηκε στο Νομό Ημαθίας το 2011, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η,  ως άνω, απαίτηση του Νόμου.
Η Υπηρεσία ζήτησε αρμοδίως διευκρινίσεις για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο, μέχρι  σήμερα, το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί.
Ως εκ τούτου, μέχρι την παροχή οδηγιών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η Υπηρεσία δε θα προβεί στην υλοποίηση της διαδικασίας εκμίσθωσης.
 
Ο Προϊστάμενος
Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
Ιωάννης Τόπκας

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας τη Δευτέρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου  στις 7, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Νάουσας.
Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης

Μεγάλη εμφάνιση και νίκη του Ζαφειράκη στο μπάσκετ (naousanews.gr)

\

Πραγματοποιώντας μια μεγάλη εμφάνιση και μπροστά σε ένα εκπληκτικό κοινό που γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της Νάουσας, ο Ζαφειράκης νίκησε τον Αιγινιακό με σκορ 81-65, υπερκαλύπτοντας και την διαφορά των οκτώ πόντων που είχε χάσει στον πρώτο γύρο.
Η ομάδα του Ζαφειράκη μπήκε δυνατά από το αρχή και στο ημίχρονο το σκορ ήταν 45-32.Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε στους 24 πόντους (79-45) αλλά η διακοπή  «πάγωσε» το παιχνίδι  ως ένα σημείο και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά στους 16 πόντους.

Από την ομάδα του Ζαφειράκη, όλοι οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ιδιαίτερη μνεία όμως πρέπει να γίνει στους δύο πιο έμπειρους παίκτες, τον Βασίλη Τσακίρη και τον Μάκη Ιωσηφίδη οι οποίοι για άλλο ένα παιχνίδι πήραν στις πλάτες τους την ομάδα στα κρίσιμα σημεία και στον Κώστα Καπνά ο οποίος με το πάθος του στην άμυνα έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον καλύτερο περιφερειακό της αντίπαλης ομάδας.

Ο Ζαφειράκης πλέον είναι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου και την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ομάδα του Βατανιακού.

Δεκάλεπτα: 21-15,45-32,79-45,81-65
Σύνθεση:(Πουρλίδας) Καπνάς 3, Ιωσηφίδης 22(4), Μουρατίδης 5(1) , Ζιάννης 4, Τσακίρης 20, Χατζηχαρίσης 6, Γκανάς, Σκουλαριώτης 8, Σιδηρόπουλος 4 , Χειμαριός, Μίλης 9, Μυλωνάς.
Η ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και με την συμπαράστασή του και  το πάθος του, οδήγησε τους παίκτες στην μεγάλη νίκη, καθώς και τους γονείς των ακαδημιών οι οποίοι με την οικονομική τους συνδρομή αποτελούν τον μεγάλο χρηματοδότη της ομάδας.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

O Νεοθωμανισμός σε χρειάζεται!!!


Τα ψέματα τελείωσαν: Αυτο-οργάνωση του λαού τώρα!



ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ:  ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΩΡΑ!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί με την εξτρεμιστική λιτότητα των Ευρωπαίων Μερκελιστών, ενώ όλες οι οργανωμένες αντιπολιτευόμενες δυνάμεις προχωρούν με κουρασμένο βηματισμό, αφού προέρχονται από τον κόσμο του χθες που ήδη καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.
Τούτο μπορεί να το μυριστεί κανείς παντού. Στις αποτυχημένες απεργίες, στις κούφιες υποσχέσεις της υποψήφιας κυβερνώσας αριστερά, στην αρτηριοσκλήρωση του ΚΚΕ, στον μηδενισμό των αντιεξουσιαστών. Γι’  αυτό και σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας, όταν παίρνουν αυτές οι δυνάμεις κεφάλι ο κόσμος ‘κόβει λάσπη’, και μένουν μόνοι τους οι τάχα ειδήμονες, φιλόδοξοι εκφραστές της λαϊκής οργής. Γι’ αυτό και όποια διαμαρτυρία ή κίνημα που κατάφερε να μαζικοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα προήλθε απευθείας από τον ίδιο το λαό, που ήταν ενωμένος, και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Έτσι θα γίνει και τώρα.  Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αδυνατεί να προχωρήσει στο λαοκτόνο πρόγραμμα που επιβάλλουν οι δανειστές, και η αντιπολίτευση πατάει σε δυο βάρκες –από τη μία να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους, και τους Ευρωπαίους μήπως και την αφήσουν να κυβερνήσει, και από την άλλη να ικανοποιήσει την ανάγκη του λαού για αντίσταση και διαμαρτυρία. Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να ξαναβγούμε στους δρόμους. Όχι όπως πριν από δύο χρόνια, που ήμασταν χύμα, απλά αγανακτισμένοι, με τεράστια ιδεολογικά-πολιτικά κενά. Αλλά καλά οργανωμένοι ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές, και τα σχέδια όσων επιθυμούν να μας διχάσουν και να αλώσουν τη δυναμική μας. Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι απλά:
1ον Φτάνει πια με τον συντεχνιασμό, τις χωριστικές λογικές την αρρώστια του «καθένας μόνος του, για το δικό του». Η ιδιαίτερη θέση και τα συμφέροντα του καθένα, πρέπει να συγκλίνουν τη συλλογική μας διάσωση. Στην απελευθέρωση της χώρας από την τανάλια των ξένων δανειστών, που τώρα φιλοδοξούν να την εξαγοράσουν για ψίχουλα.
2ον Να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, σε εργασιακό χώρο, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Ανοιχτές συνελεύσεις και συντονιστικά «στο πνεύμα της πλατείας»: Δίχως ταμπέλες, δίχως αποκλεισμούς, με αυξημένη εγρήγορση σε όσους, δεξιούς, αριστερούς ή αντι-εξουσιαστές φιλοδοξούν στ’ όνομα οποιασδήποτε καθαρότητας, να καπελώσουν και να στρεβλώσουν τον χαρακτήρα της παλλαϊκής κινητοποίησης.
3ον Ο αγώνας για την ελευθερία, δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας για την Παιδεία. Οδηγηθήκαμε εδώ, γιατί το κατεστημένο μας πήγαινε και μας έφερνε σαν τα πρόβατα. Οδηγηθήκαμε εδώ από την αμάθεια, την ηθική κατάπτωση, τον εθνομηδενισμό και την εγκατάλειψη κάθε συλλογικού οράματος. Η γνώση είναι δύναμη στα χέρια του λαού,  δεν νοείται πολίτες και δημοκρατίες δίχως γνώση, αλλά υπήκοοι και ολιγαρχίες. Γι’ αυτό η πληροφόρηση, η ενημέρωση, η ιδεολογική και εκπαιδευτική ανύψωση του ελληνικού λαού είναι πρωταρχικό στοιχείο του αγώνα.
Εμπρός λοιπόν:
Να οργανωθούμε, δίχως προστάτες
Να μπλοκάρουμε την κατοχική μηχανή του μνημονίου.
Να ακυρώσουμε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης στους δανειστές
Να αναγκάσουμε τους αδιάλλακτους δανειστές-κατακτητές σε υποχώρηση

ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ

Δε θα αφήσουν βραχονησίδα... χωρίς τη γαλανόλευκη!

Δε θα αφήσουν βραχονησίδα... χωρίς τη γαλανόλευκη!

Μια ομάδα Ηρακλειωτών ξεκίνησε από την Ντία και σκοπεύει να φθάσει ... ως τη Σαμοθράκη!Η αρχή έγινε από την Ντία, όμως οι τέσσερις Ηρακλειώτες είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν ελληνική βραχονησίδα χωρίς τη γαλανόλευκη σημαία.
ΦΩΤΟ από το CretaLive
Ο Μανόλης Μιζεράκης, ο Αντώνης Τσαπίνος, ο Γιώργος Παπουτσάκης και ο Μανόλης Βαρδάκης αποφάσισαν να μην αφήσουν κανένα να κάμψει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και να εκφράσει ... διεκδικήσεις,
κι έτσι ετοιμάζονται να φθάσουν ... ως και τη Σαμοθράκη, για να μη μείνει καμία ελληνική βραχονησίδα χωρίς ελληνικό "σημάδι".
ΦΩΤΟ από το CretaLive
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Cretalive, βλέπετε τους τέσσερις Ηρακλειώτες, με φόντο το απέραντο γαλάζιο, να υψώνουν με υπερηφάνεια την ελληνική σημαία, ενέργεια που σκοπεύουν να επαναλάβουν όσες φορές χρειαστεί!

Νεολαία ΑΝ.ΕΛ.: Η κουκούλα ζει και βασιλεύει κύριε Σαμαρά




«Κατεβάστε τις σημαίες εδώ δεν είμαστε Έλληνες» είπαν και ξεκίνησε μια χυδαία επίθεση σε στελέχη της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που συμμετείχαν μαζί με τη συντονιστική και τους πολιτευτές μας στην πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη 20/02/2013 στην Θεσσαλονίκη», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η επικεφαλής τους Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Τσαβδαρίδης


Συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Λάζαρο Τσαβδαρίδη
για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν τον αγροτικό μας κόσμο
Ανταποκρινόμενος άμεσα στα φλέγοντα αιτήματα του αγροτικού μας κόσμου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Αποστολάκο προκειμένου να ζητήσει την συνδρομή του για την άμεση επίλυση μίας σειράς ζητημάτων για την οικονομική ανακούφιση των αγροτών μας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Ανάγκη για ανάπτυξη μέσα από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις»



Την ανάγκη για ανάπτυξη, μέσα από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η Χώρα, επισήμανε κατά την παρέμβαση του, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής της περιόδου 2013 – 2016.

Επίσκεψη του Ερυθρού Σταυρού στο γηροκομείο



Το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νάουσας επισκέφθηκε το γηροκομείο. Αφού κόπηκε η βασιλόπιτα από τον προϊστάμενο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Ελλάδος κ. Σωτήρη Μουρουδέλη, ακολούθησε ένα ευχάριστο ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Μπάσκετ: Το Σάββατο το μεγάλο ντέρμπι Ζαφειράκης - Αιγίνιο



Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 6 η ώρα μ.μ. διεξάγεται το ντέρμπι κορυφής για το πρωτάθλημα μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Ζαφειράκη και του Αιγινίου. 
Ο νικητής του αγώνα θα μείνει μόνος στην κορυφή του πρωταθλήματος και θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα εν όψη των play-off. Η ομάδα του Ζαφειράκη  πέραν της νίκης, θα προσπαθήσει να καλύψει και την διαφορά των οκτώ πόντων, με τους οποίους είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο. Ήδη για το παιχνίδι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρων και αναμένεται να το παρακολουθήσουν αρκετοί φίλοι του μπάσκετ.
Την Κυριακή που μας πέρασε η παιδική ομάδα πέτυχε μεγάλη νίκη επί του αήττητου την φετινή χρονιά και μεγάλου φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης Πιερικού-Αρχέλαου με σκορ 44-40. Η ομάδα μας μπήκε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο να διεκδικήσει την νίκη. Η  νίκη αυτή πέρα από την βαθμολογική  έχει περισσότερο  ψυχολογική αξία μιας και  η ομάδα απέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

Ο προπονητής της ομάδας των ανδρών Πουρλίδας Θανάσης δήλωσε για το παιχνίδι του Σαββάτου: Ο αγώνας του Σαββάτου είναι από τους σημαντικότερους της φετινής χρονιάς, μιας και με νίκη  θα έχουμε τον πρώτο λόγο στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο. Ο Ζαφειράκης είναι η μόνη ομάδα που παραμένει αήττητη στην έδρα της και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα που έχουμε μέχρι και την λήξη των play-off. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα είναι ένα ντέρμπι και εμείς θα πάμε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσίαση παραδοσιακής φορεσιάς των Βλάχων

Ο Λαογραφικός σύλλογος Βλάχων Νάουσας στην προσπάθειά  του να διατηρήσει τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα των Βλάχων διοργανώνει μια εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση της παραδοσιακής Βλάχικης φορεσιάς της περιοχής μας και γενικότερα του ανατολικού Βερμίου.
 Θα παρουσιαστούν  γυναικείες αλλά και  αντρικές φορεσιές  και θα  γίνει λεπτομερής αναφορά στα κομμάτια από τα οποία αποτελούνταν κάθε φορεσιά καθώς και τη χρησιμότητά τους.
 Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του ξενοδοχείου ''Παλαιά πόλη'' την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 στις 6.30 μ.μ.
 

Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Νάουσα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας του ΙΚ



Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΙΚΑ απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας για τη μη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας σε άνεργους και εργαζομένους.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
 
Σας ενημερώνουμε ότι για λόγους γραφειοκρατίας πολλοί εργαζόμενοι δε μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους.
Συγκεκριμένα:
Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι, ενώ είναι άνεργοι τουλάχιστον για ένα χρόνο, επειδή δε θεωρούσαν την κάρτα ανεργίας, απορρίπτεται το αίτημά τους.
Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι στη διάρκεια του έτους εργάστηκαν λίγες μέρες διακόπτοντας έτσι την ανεργία τους και κατά συνέπεια απορρίπτονται.
Επισημαίνουμε ότι το παραπάνω αποτελεί κίνητρο, ώστε να επιδιώκουν να εργάζονται ανασφάλιστοι.
Τέλος υπάρχουν περιπτώσεις συναδέλφων, οι οποίοι για ελάχιστες μέρες αμέλησαν να θεωρήσουν την κάρτα ανεργίας και απορρίπτονται.
Επειδή θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω δεν αλλάζουν την ουσία, ότι δηλαδή οι παραπάνω συνάδελφοι είναι μακροχρόνια άνεργοι, ζητούμε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αποδείξουν την ανεργία τους και με άλλους τρόπους, π.χ. υπεύθυνη δήλωση και διασταύρωση στοιχείων τους με τη φορολογική δήλωση καθώς και η ολιγοήμερη εργασία τους να μην εμποδίζει το χαρακτηρισμό τους σαν μακροχρόνια ανέργους, αφού στην ουσία αυτές οι μέρες δεν επαρκούν για να ασφαλιστούν
 
 
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΤΣΙΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ       ΚΑΡΑΤΣΙΩΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
 

Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος: Πληρωμή συμπύρηνου ροδάκινου – μύθοι και πραγματικότητα



Την τελευταία περίοδο η κοινή γνώμη στη χώρα μας και ιδίως οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί συμπύρηνου ροδάκινου, πληροφορούνται και πολλές φορές παραπληροφορούνται ότι δήθεν η φετινή παραγωγή που παραδόθηκε στις βιομηχανίες του Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο, είναι απλήρωτη.
Αυτό βεβαίως δεν είναι αληθές.

Εικόνες Μπαγκλαντές στην Ημαθία




Η καταγγελία έγινε από κατοίκους του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην Οικολογική Ομάδα Βέροιας. Υπερβολές θα έλεγε κάποιος. Πήγαμε λοιπόν σε περιοχή μεταξύ των χωριών Κεφαλοχωρίου και Λουτρού, να δούμε. Δυο δεκαετίες τώρα κι αν δεν είδαμε ρύπανση και ασχήμια. Αυτό όμως ήταν κάτι άλλο.
Πρόκειται για χοιροστάσιο μεγάλης δυναμικότητας, Το σύνολο των αποβλήτων, καταλήγει σε κανάλια νερού, τα οποία κυριολεκτικά γέμισαν μέχρι την επιφάνεια. Νεκρά γουρούνια, μικρά και μεγάλα, πεταμένα μέσα σ ΄αυτόν τον βούρκο να επιπλέουν, κατά δεκάδες. Αδέσποτα σκυλιά να χορταίνουν την πείνα τους, με αυτά τα κουφάρια, μέσα στα διπλανά χωράφια. Μια δηλαδή άκρως επικίνδυνη κατάσταση για την δημόσια υγεία. Τι να συζητήσουμε για το περιβάλλον!

Καιρό πριν, έγινε καταγγελία και «έπεσε» πρόστιμο για το οποίο έγινε έφεση. Και οι ερωτήσεις τώρα.
Ο ΤΟΕΒ ( ο διαχειριστής των νερών για αγροτική χρήση), δεν ήξερε τίποτε; Και τώρα που έλαβε γνώση, τι θα κάνει; Θ αδειάσουν τα κανάλια από αυτήν την βρώμα με έξοδα του «επιχειρηματία» και πότε; Από αυτό το νερό δίνουν για πότισμα στους αγρότες; Οι υπηρεσίες υγείας και περιβάλλοντος θα αρχίσουν τις καταγραφές και τον χαρτοπόλεμο, με ενστάσεις και τα υπόλοιπα και κανείς δεν θα αγγίξει κανέναν αμέσως; Σήμερα;

Είμαστε περίεργοι να δούμε σε πόσο χρόνο θα αποκατασταθεί αυτή η άκρως επικίνδυνη κατάσταση «ανάπτυξης» τύπου Μπαγκλαντές στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Θα την παρακολουθούμε κάθε μέρα. Να δούμε τελικά, όπως μας είπανε, αν το χοιρινό είναι νόστιμο ή τα λεφτά είναι πολλά και διαθέσιμα.


 
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ
 

Τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο στη Νάουσα




Τηλεοπτικό συνεργείο από το τουρκικό κανάλι NTV της Άγκυρας επισκέφθηκε τη Δευτέρα την Ημαθία και συγκεκριμένα τη Νάουσα.
 Ο δημοσιογράφος Τζαν Έρτουνα (του οποίου οι πρόγονοι έφυγαν από τη Νάουσα στη διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών των δύο χωρών) και οι συνεργάτες του πήραν πλάνα από το Λαογραφικό Μουσείο της Νάουσας, με ‘ξεναγό’ τον Τάκη Μπάιτση, ενώ είχαν συνάντηση και με τον Δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την τουριστική προβολή της Π.Ε. στην Τουρκία και την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών, δεδομένης της άριστης σχέσης που διατηρούν με το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, τόσο σε πολιτικό όσο και φιλικό επίπεδο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στάθης Σαρηγιαννίδης με τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς και τον Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Τουρούλ Μπιλτεκίμ.
Σημειωτέον ότι ο Τούρκος Πρόξενος έχει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου προγραμματισμένη επίσκεψη και περιήγηση στη Νάουσα, καθώς και συνάντηση με φορείς.

Ρώσοι Τουριστικοί Πράκτορες στην Ημαθία



Τη Δευτέρα 18/2 επισκέφθηκαν τη Βέροια 23 διευθυντές Τουριστικών Γραφείων της Ρωσίας, που ασχολούνται κυρίως με τον θρησκευτικό τουρισμό, στο πλαίσιο υλοποίησης των σχεδιασμών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την προώθηση του Τουρισμού στη Ρώσικη Ομοσπονδία και τις άλλες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Την οργάνωση της επίσκεψης είχε το τουριστικό γραφείο AMBOTIS Tours Air Services, το οποίο οργάνωσε και όλο το ενημερωτικό πρόγραμμα των επισκέψεών τους σε θρησκευτικούς προορισμούς στη χώρα μας.
Οι Ρώσοι Τουριστικοί Πράκτορες έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε τόσο για τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όσο και για τα άλλα τουριστικά ενδιαφέροντα της Ημαθίας και τον παραγωγικό της ιστό. Οι Ρώσοι επισκέπτες συνοδεύονταν από τηλεοπτικό συνεργείο που κατέγραφε τις επισκέψεις και το οποίο πήρε συνέντευξη από τον Αντιπεριφερειάρχη. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης εστίασε στον εξωστρεφή στρατηγικό προσανατολισμό σε όλα τα επίπεδα προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ως κύριο γνώρισμα της πολιτικής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με την πολύτιμη βοήθεια του έντονου εκεί ελληνικού στοιχείου, που φέρνουν και θα φέρουν ακόμη πιο απτά αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.
Στους επισκέπτες διανεμήθηκε πλούσιο διαφημιστικό υλικό από τον υπεύθυνο Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργο Σαλιάγκα, ο οποίος τους συνόδεψε στις επισκέψεις τους στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου και την Παναγία Σουμελά.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

«Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών»


Το Επιμελητήριο Ημαθίας μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα-ΕΦΕΠΑΕ- ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές του Νομού Ημαθίας ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών».
Πρόκειται για μία επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις στους παραπάνω τομείς.

Μεγάλη νίκη επί του Αιγάλεω για Φίλιππο


Τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα της πόλης μας πριν από λίγο στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ. Οι Βεροιώτες αν και καρδιοχτύπησαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφεραν τελικά να επικρατήσουν της σκληροτράχηλης ομάδας της Αθήνας με 71-66.
Καλύτεροι παίκτες της ομάδας οι Κοθράς με 21 πόντους και δυο τρίποντα, Μπρόζος με 14 πόντους και Πάλλης με 15. Αξιοσημείωτο της συγκεκριμένης αγωνιστικής ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου καθώς πάνω από 300 άτομα απόλαυσαν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι!!!

 Ο Φίλιππος ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και στα μέσα της τρίτης περιόδου ήταν μπροστά ακόμα και με 10 πόντους. Στο τέλος του αγώνα οι μπασκετμπολίστες του Δημήτρη Γκίμα κράτησαν την ψυχραιμία τους και πέτυχαν μια σπουδαία νίκη που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έχασαν τα ντέρμπυ Αχιλλέας και Χαρίεσσα. Ήττα και για Στενήμαχο



3 ήττες γνώρισαν οι ομάδες μας ενώ η Επισκοπή είχε ρεπό. Συγκεκριμένα στα ντέρμπυ κορυφής ο Αχιλλές ηττήθηκε από τον Διαβατό 1 - 2 και η Χαρίεσσα από την Μελίκη με 4 - 5, ενώ και η Στενήμαχος ηττήθηκε μέσα στο Νεόκαστρο με 3 - 0


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Αχιλλέας Ν. – Διαβατός 1-2
Χαρίεσσα – Μελίκη 4-5
Νεόκαστρο – Στενήμαχος 3-0
Καψόχωρα - ΠΑΟΚ Αλ. 2-5
Τρίκαλα - Άγιος Γεώργιος 1-2
Βαρβάρες – Κλειδί 3-1
Μέση – ΑΕΠ 2-0

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλεισμός της διασταύρωσης σήμερα από τους αγρότες που εμμένουν στο μπλόκο


Τέλος ο Γιώργος Τυριακίδης από τα Λευκάδια. Νέος προπονητής ο Νίκος Παπανώτας


Εξελίξεις είχαμε στον ΠΑΣ Λευκαδίων καθώς μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Δευτέρα αποφασίστηκε η λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Γιώργο Τυριακίδη κοινή συναινέση και η αντικατάσταση του από το Νίκο Παπανώτα. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδος
Το Δ.Σ. του  Α.Σ. Λευκαδίων ευχαριστεί θερμά τον προπονητή Τυριακίδη Γεώργιο καθώς και τους βοηθούς Αθανάσιο Γίτσα και Τόλη Μάστορα για τα όσα πραγματικά προσέφεραν στον σύλλογο μας και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας τους. Ο Α.Σ. Λευκαδίων ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Παπανώτα Νίκο ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου μας. Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

Συναντήσεις της Γεωργίας Μπατσαρά




Ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ.κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και Γιώργο Μαυραγάνη είχε η Βουλευτής Ημαθίας Γεωργία Μπατσαρά.
 Η κ. Μπατσαρά ενημέρωσε για την αρτιότητα, τη λειτουργικότητα και την καλαισθησία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας, κάτι που θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι στα εγκαίνιά του, κυρίως όμως εστίασε στην αναγκαιότητα παραχώρησης του παλιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο Βέροιας και την τοπική κοινωνία, προκειμένου να φιλοξενηθούν δραστηριότητες που θα δώσουν νέα πνοή στην Πλατεία Ωρολογίου. Η κ. Μπατσαρά εξήγησε την κρισιμότητα και τη βαρύτητα της επιλογής παραχώρησης των παλιών Δικαστηρίων, αλλά και του χρόνου που αυτή πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι η ιστορική πλατεία στο κέντρο της Βέροιας έχει περάσει σε απαξίωση, γεγονός που πρέπει το ταχύτερο δυνατό να ανατραπεί.

Άρθρο για την πολιτική επικαιρότητα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ



Την ανάγκη να αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία η ανάκαμψη που παρατηρείται στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας με βασικούς μοχλούς την χάραξη και εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα και την ταχεία πάταξη της γραφειοκρατίας, την εντατικοποίηση των αποκρατικοποιήσεων και την ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ  και Βουλευτής Ν. Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της έγκυρης ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΑΡΦΙΤΣΑ την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Πενταμελής οργάνωση εξαρθρώθηκε που ενέχεται σε κλοπές φορτηγών αυτοκινήτων



Εξαρθρώθηκε έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης πενταμελής εγκληματική οργάνωση η οποία ενέχεται σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτων με σκοπό τη μετέπειτα πώληση ανταλλακτικών τους.
Συνελήφθησαν δύο ομογενείς ηλικίας 38 και 45 ετών και τρεις ημεδαποί ηλικίας 66,41 και 59 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών» και «Πλαστογραφίας».Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τουλάχιστον από τα τέλη του έτους 2010 οι συλληφθέντες σύστησαν εγκληματική οργάνωση με δομή, διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση έχοντας ως συνδιευθύνοντες τον 38χρονο και τον 66χρονο.Συγκεκριμένα προέκυψε ότι οι δύο ομογενείς προέβαιναν στην αφαίρεση Ι.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτων τα οποία στη συνέχεια μετέφεραν και απέκρυπταν σε αποθηκευτικό χώρο του και κατάστημα  εμπορίας αυτοκινήτων – φορτηγών – ανταλλακτικών - ελαστικών στην Νάουσα, ιδιοκτησίας του 66χρονου και του 41χρονου αντίστοιχα. Στη συνέχεια οι τρεις ημεδαποί προέβαιναν στην απόξεση των αναγνωριστικών αριθμών των οχημάτων (αριθμοί πλαισίου) προκειμένου να παραπλανούν τις Αρχές σε πιθανό γενόμενο έλεγχο καθώς επίσης και στον τεμαχισμό τους,  με σκοπό τη μετέπειτα πώληση ανταλλακτικών αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος.Επίσης, προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια της παράνομης δράσης τους τα μέλη της οργάνωσης αφαίρεσαν τουλάχιστον οκτώ (8) Ι.Χ.Φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους δύο προαναφερόμενους χώρους απόκρυψης  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:μέρη τεσσάρων (4) αφαιρεθέντων οχημάτων,πλήθος τμημάτων και ανταλλακτικών μερών Ι.Χ.Φορτηγών αυτοκινήτωνεργαλεία που χρησιμοποιούνται για την πλαστογράφηση – νοθεία και απόξεση των αριθμών των κινητήρων,ένα πιστόλι κρότου (ιδιοκτησίας του 41χρονου). Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. 

Ξεκινά αύριο η καταβολή οφειλών σε ροδακινοπαραγωγούς απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων



Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπενθυμίζεται ότι μετά από παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητή Αθανάσιου Τσαυτάρη και κατόπιν συνεννοήσεως με τις μονάδες μεταποίησης ροδάκινου και τη νέα διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς-ΑΤΕ, εγκρίθηκαν στις 29 Ιανουαρίου 2013 τα δάνεια στις κονσερβοποιίες από την Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ.
Με την από τότε παρέμβαση του Υπουργείου αποφασίστηκε παράλληλα η απευθείας καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των παραγωγών, κάτι που αποτελούσε και αίτημα των δικαιούχων.
Σήμερα ανακοινώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συσχέτισης προκαταβολών που είχαν λάβει από τις μεταποιητικές μονάδες ροδάκινου οι παραγωγοί και της αξίας της παραγωγής που παρέδωσαν στις μονάδες μεταποίησης, προσδιορίστηκαν επακριβώς τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί για την εξόφληση της αξίας του προϊόντος που παρέδωσαν.
Με βάση αυτά τα δεδομένα ανακοινώνεται ότι θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013,  καταβολή των οφειλομένων ποσών απευθείας στους παραγωγούς για την πρώτη μεταποιητική μονάδα και σύντομα θα ξεκινήσει η καταβολή των οφειλομένων στους παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τη δεύτερη μεταποιητική βιομηχανία.
Οι πληρωμές ύψους 7.000.000 εκατ. € που ξεκινούν αύριο αφορούν περίπου 3.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους  στην 1η εταιρία, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων ύψους 5.000.000 εκατ. € σε περίπου 2.000 ροδακινοπαραγωγούς που παρέδωσαν την παραγωγή τους στην 2η εταιρία.
 
 

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή του στίβου της Νάουσας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη

«Δυτικά του Αλιάκμονα» στη Νάουσα!




Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η παρουσίαση του βιβλίου «Δυτικά του Αλιάκμονα» του δημοσιογράφου – εκδότη Αλέκου Χατζηκώστα στην Εστία Μουσών Νάουσας.
Το βιβλίο με τα διηγήματα του Αλέκου Χατζηκώστας παρουσιάστηκε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας και την ηλεκτρονική εφημερίδας της Ημαθίας «Naousanews» παρουσία του Δημάρχου Νάουσας Τάσου Καραμπατζού, δημοτικών συμβούλων και πολιτών του διευρυμένου Δήμου και όχι μόνο.

Οργισμένη ανακοίνωση του ΠΑΣ Λευκαδίων Για 3η συνεχόμενη αγωνιστική η ομάδα μας αδικείται κατάφορα


377591_10200613435243900_1085520583_n 
Ανακοίνωση μέσω του Imathia Sports News εξέδωσε και αυτή την Κυριακή η διοίκηση των Λευκαδίων, διαμαρτυρόμενη για το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης. Οι άνθρωποι της ομάδας υποστηρίζουν (επισυνάπτοντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία που αναρτήθηκε στο anthemia.blogspot.gr) ότι το δεύτερο γκολ του ΑΟ Κάστωρ προήλθε από εμφανή θέση οφ-σάιντ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
“Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συνάμα απογοητευτικό το ότι για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, η ομάδα μας αδικείται κατάφωρα από τη διαιτησία. Στο σημερινό παιχνίδι, έχοντας ως αδιάψευστο μάρτυρα την κάμερα που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου, μπορείτε όλοι να παρατηρήσετε τόσο τη θέση του επιθετικού που υποδέχεται τη μπάλα όσο και την κακή θέση του βοηθού, που σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται στην ευθεία ως όφειλε.”, αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της “κυανόλευκης” ομάδας, λέγοντας εν κατακλείδι :
“Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε αυτούς που επιθυμούν τον υποβιβασμό των Λευκαδίων (αυτό άλλωστε αποδυκνείουν οι κατά συρροή κακές διαιτησίες εναντίον της ομάδας μας) πως ζουν σε ένα όνειρο, που καλό είναι να ξυπνήσουν όσο είναι καιρός γιατί στο τέλος καταλήγει εφιάλτης…”.

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Παρουσίαση προγράμματος Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Ημαθίας



Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝΙΙ) - ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
που συνδιοργανώνουν με θέμα:
«Παρουσίαση προγράμματος: Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου - υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19:00 (7.00μ.μ.) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας
(Κεντρικής 3, 1ος όροφος, Βέροια)
Η ενημέρωση για τα προγράμματα θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της
ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.
Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας
Νικόλαος Ουσουλτζόγλου

Επενδύοντας στη γεωργία, επενδύουμε στο παρόν και στο μέλλον



Το ζήτημα της περαιτέρω συμπίεσης του γεωργικού εισοδήματος στην Ελλάδα κατά το 2012 έθιξε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έναντι της Κομισιόν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής κ. Γιώργος Παπαστάμκος.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat, το 2012 σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 1% στο μέσο γεωργικό εισόδημα ανά εργαζόμενο στην ΕΕ-27, σε συνέχεια της αντίστοιχης κατά 8%, που καταγράφηκε το 2011 έναντι του προηγούμενου έτους.

Γιοβανόπουλος:Το αγροτικό κίνημα δεν ξεγελιέται




Γιοβανόπουλος:Το αγροτικό κίνημα δεν ξεγελιέται
«Το αγροτικό κίνημα δεν ξεγελιέται», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Γιοβανόπουλος, αναφορικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
«Με μισό ντεπόζιτο πετρέλαιο για το τρακτέρ και μια «κλούβα» μπαγιάτικα «θα», το αγροτικό κίνημα δεν ξεγελιέται, όσο οι αγρότες θα επιμένουν για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους να υπολογίζουν στην πρώτη γραμμή της μάχης τους Ανεξάρτητους Έλληνες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιοβανόπουλος.

Ο Πάνος Καμμένος στο μπλόκο της Κουλούρας (Λαικούρα)


Ο Πάνος Καμμένος στο μπλόκο της Κουλούρας (Λαικούρα)


Καμία υποχώρηση!



Δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τη σύσκεψη με θέμα τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη με στόχο να γίνουν τα προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, πιστοποιημένα, δημιουργώντας έτσι συνθήκες τόνωσης της απασχόλησης και ανάπτυξης του εισοδήματος των αγροτών. Ένα χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου πολλοί έχουνε είχανε ταχθεί υπέρ της ιδέας, μεταξύ αυτών και εγώ με επιστολή μου, της δημιουργία του δημοπρατηρίου στην πρώην περιφερειακή αγορά της Κουλούρας – ΑΜΑΛΘΕΙΑ και σε κάθε περίπτωση στην περιοχή μας. Σήμερα ένα χρόνο μετά έχουμε μία νέα πρόταση από τον κ. Δημήτρης Λακασάς, πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) που στην ουσία δυναμιτίζει την όλη προσπάθεια.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Αρμοδιότητες στους Περιφερειακούς συμβούλους κατένειμε ο Περιφερειάρχης


Τους αρμόδιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα και Περιφερειακή Ενότητα όρισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εξής:
Για την Π.Ε. Ημαθίας:
ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Μεταφορών & Επικοινωνιών, Αγροτικής Οικονομίας , Πολιτικής Προστασίας , Περιβάλλοντος
ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ: Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού
ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ: Υγείας- Πρόνοιας, Τουρισμού , Εμπορίου και Βιομηχανίας

Η πίτα της Ακαδημίας Νάουσας του Στέφανου Θεοδοσιάδη





Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τα αιτήματα των αγροτών στον Σ.Σ. Νάουσας


Εντυπωσιακό «διπλό» του Ζαφειράκη στο μπάσκετ



Μια ακόμη νίκη πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Ζαφειράκη, αυτή την φορά εκτός έδρας επί της ομάδας της Κρύας Βρύσης με σκορ 41-70.
 Ο Ζαφειράκης μπήκε δυνατά από την αρχή στο παιχνίδι και παρά τις απουσίες των Γκανά, Χατζηχαρίση, Σπορέλα και Μυλωνά  κατάφερε να πάρει μια μεγάλη διαφορά και να δώσει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ο προπονητής της ομάδας τους παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν ο Βασίλης Τσακίρης, ο οποίος δείχνει μέχρι στιγμής να μην έχει αντίπαλο μέσα στην ρακέτα.
Στο χθεσινό παιχνίδι επέστρεψε μετά από τον τραυματισμό που το ταλαιπωρούσε αρκετό καιρό και ο Βαγγέλης Βάιγκαντ ( η πρώτη του συμμετοχή ως πατέρας).
Μετά την ήττα της Μελίκης στην Αλεξάνδρεια, στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκονται ο Ζαφειράκης και το Αιγίνιο, δίνοντας πλέον άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και την δυνατότητα στην ομάδα του Ζαφειράκη εάν εκμεταλλευτεί την έδρα του στα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια που έχει με Αλεξάνδρεια και Αιγίνιο, να βρεθεί μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει στο κλειστό γυμναστήριο της Νάουσας στις 6 η ώρα το απόγευμα την φορμαρισμένη το τελευταίο διάστημα ομάδα της Αλεξάνδρειας.
Σύνθεση (Πουρλίδας) Καπνάς 6, Ιωσηφίδης 11(1) , Μουρατίδης , Ζιάννης 2 , Τσακίρης 24 , Βαδόλας , Βάιγκαντ , Σκουλαριώτης 2 , Σιδηρόπουλος 2 , Χειμαριός 12 , Μίλης 11 (1) , Μπάμπος.