Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

25η Μαρτίου 1821, αφετηρία εθνικής παλιγγενεσίας



 Ένα νέο ‘21 χρειάζεται και σήμερα ο Ελληνισμός, παντού σ΄ όλη την οικουμένη, όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο το πνεύμα της εθνικής παλιγγενεσίας είναι απαραίτητο  να κυριαρχήσει, αλλιώς η εσωτερική ερείπωση θα επικρατήσει, κι αυτό είναι ένας εχθρός που δεν νικιέται  με τα όπλα, αλλά  μόνο με την πίστη στο δικαίωμα στην Λευτεριά και στην αξιοπρέπεια.
       Η ιστορία μας έχει αποδείξει, ότι αυτό το δικαίωμα δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται, ούτε αποκτάται άπαξ, αλλά διατηρείται με αγώνες και επαγρύπνηση. Συμβιβασμός κανένας δε χωράει, «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», αποτελεί διαχρονικά το επίκαιρο μήνυμα στο μυαλό και στην καρδιά του κάθε πολίτη, όταν έρχεται το οριακό σημείο της εξέγερσης, της διεκδίκησης, της επανάστασης.
        Από δεινά ζωσμένη και σήμερα η Ελλάδα, πορεύεται στο δρόμο του μεγάλου χρέους, γιατί η μοίρα την  έταξε να φυλάει Θερμοπύλες. Και τότε και σήμερα ο ελληνικός λαός εμπνέεται και εμπνέει άλλους λαούς από την ιστορία του, το ΄21 σήκωσε την ταφόπετρα και αναστήθηκε, σήμερα πάλι πρωτοπόρος οδηγεί τον αγώνα της ανατροπής ενός διεφθαρμένου συστήματος που απομυζά τις κοινωνίες με τον πλέον ανάλγητο τρόπο.
 
« Θραύσε τώρα, γη θεών και ηρώων 
της σκλαβιάς τες αλυσίδες, την μαύρην μοίρα 
με τες γλυκόηχες ωδές από του Τυρταίου 
και από του Ρήγα και του Βύρωνος την λύρα.»    
                                 Πούσκιν  (Εις την Ελλάδα)
 
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου