Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Βεσυρόπουλος: "Η κοινή υπουργική απόφαση των Λαφαζάνη, Μάρδα, αποδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής"


besiropoulos

    O Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στην κοινή υπουργική απόφαση για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που προορίζονται για αγροτικές ενισχύσεις, στην Τράπεζα της Ελλάδος για να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Η κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη και Μάρδα, αποδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.
    Ουσιαστικά μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλυφθούν οι ανάγκες των δόσεων, που πρέπει να εξοφλήσει η χώρα προς το ΔΝΤ εντός του Μαρτίου.



    Σε μία περίοδο που ο αγροτικός κόσμος χρειάζεται ρευστότητα και ενισχύσεις, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδας με απώτερο στόχο να διατεθούν για την εξόφληση των χρηματοδοτικών αναγκών και υποχρεώσεων της χώρας προς το ΔΝΤ και τους δανειστές.
    Κανέναν δεν καθησυχάζει η ΚΥΑ που προβλέπει την άμεση επιστροφή των χρημάτων, από την ΤτΕ, εφόσον ζητηθούν.
    Η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι πρακτικές μεταφοράς ταμειακών διαθεσίμων από φορείς του δημοσίου για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, δεν αποτελούν λύση.
    Αντίθετα στερούν πόρους και ρευστότητα, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση με τους αγρότες και τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.
    Η λύση είναι η συμφωνία με τους εταίρους μας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών μας. Χωρίς αυτοσχεδιασμούς και δημιουργικές ασάφειες, που μόνο δημιουργικές δεν είναι αλλά αντίθετα, αποδεικνύονται καταστροφικές στην πράξη».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου