Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Με λαμπρότητα ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον παιδικό σταθμό Ειρηνούπολης



Την Τριτη 24 Μαρτίου 2015,τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Ειρηνούπολης παρουσίασαν ένα σκετσάκι με θέμα την κήρυξη της Επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους το 1821. 
Τα πλούσια σκηνικά , τα οποία επιμελήθηκε η προισταμένη του Σταθμού κ. Αναστασία Σεπιτάνου, αποικόνιζαν ενα παλιό σπιτι της εποχής του 1821, όπου συγκεντρώθηκαν οι μεχρι τότε σκλαβωμένοι Έλληνες και Ελληνίδες. Εκει μετα απο πολλα χρονια σκλαβιάς αποφάσισαν να ξεσηκωθούν και να διώξουν τον Τουρκικό ζυγό.

Οι λιλιπούτιοι μαθητές της Ειρηνούπολης, με περισσό καμάρι και υπερηφάνεια και ντυμένοι με παραδοσιακές στολές ζωντάνεψαν στους δεκάδες παρευρισκόμενους το ιστορικό αυτό γεγονός και καταχειροκροτήθηκαν από όλους. Επίσης παρουσίασαν την αναπαράσταση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η οποία συνεορτάζεται με την μεγάλη ιστορική επέτειο. Η γιορτή άνοιξε με παρέλαση των νηπίων και έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν οι μικροί μαθητές. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσίαση της ο Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Νάουσας κ. Αθανάσιος Παντζαρτζιδης και πλήθος συγγενών και φίλων των νηπίων του Σταθμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου