Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δριμύ κατηγορώ Προκόπη Μπίλη στον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη Αλαζονεία, εγωκεντρισμός, ιδιοτέλεια κι έλλειψης σεβασμού στην ομάδα


Ο Προκόπης Μπίλης τον κατηγορεί Σκληρή κριτική  ότι κινείται σε λάθος δρόμο και τον  κατηγορεί για νεποτισμό, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, ιδιοτέλεια κι έλλειψης σεβασμού στην ομάδα.
Με μια σκληρή και καταγγελτική επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κοινού Τόπου Προκόπης Μπίλης ασκεί σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και στις επιλογές του.




"Κύριε Δήμαρχε,
Πριν ένα χρόνο περίπου, μια ομάδα νέων – κυρίως ανθρώπων – οραματιστήκαμε μια άλλη Νάουσα. Ζητήσαμε αλλαγή σελίδας. Αποφασίσαμε να συστρατευτούμε όλοι μαζί για να βοηθήσουμε να βγει η πόλη από τη μιζέρια και την κακομοιριά. Απαιτήσαμε να πάει ο τόπος προς τα εμπρός. Είπαμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ». Η διοίκηση Καραμπατζού δεν είχε να προσφέρει πλέον τίποτε. Ότι μπορούσε να δώσει το είχε δώσει. Ο τότε Δήμαρχος κούρασε και κουράστηκε. Πριν ένα χρόνο δημιουργήσαμε τον «ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ». Σημαία μας ο σωστός προγραμματισμός, το σχέδιο, η ανιδιοτέλεια, η εργατικότητα, το ήθος, η διαφάνεια. Οι δημότες πίστεψαν, ακολούθησαν, μας εμπιστεύτηκαν.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, με λύπη, διακρίνω στις ενέργειές σου ως Δήμαρχος, χαρακτηριστικά νεποτισμού, αλαζονείας, εγωκεντρισμού, ιδιοτέλειας κι έλλειψης σεβασμού στην ομάδα. Χαρακτηριστικά που δεν έχουν καμία σχέση με τις θεμελιώδεις αρχές, τις βάσεις και το όραμα του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ», αλλά και τις προσδοκίες όλων εκείνων που μόχθησαν για την επιτυχία του συνδυασμού.
Πόσες φορές άραγε να κλείσει κάποιος τα μάτια του;
- Όταν ένα ολόκληρο καλοκαίρι – πριν την επίσημη ανάληψη – δεν συγκάλεσες ούτε μία φορά την δημοτική ομάδα (σου θυμίζω όλοι σε αναζητούσαμε), ενώ θα έπρεπε σε καθημερινή βάση να υπάρχει πυρετώδης προετοιμασία και ενημέρωση για σειρά φλεγόντων θεμάτων που τα βλέπαμε να έρχονται (βλ. ΕΤΑ, διαχείριση κι εκμετάλλευση υδάτων, λειτουργία χιονοδρομικού κ.α.);
- Όταν (στις δύσκολες σήμερα οικονομικές συγκυρίες) αντί να αναζητήσεις το καλύτερο τεχνοκρατικό προσωπικό για τη στελέχωση νευραλγικών διοικητικών (μη αιρετών) θέσεων στο Δήμο, εσύ προβαίνεις σε μη αξιοκρατικές επιλογές και τοποθετήσεις;
- Όταν μετατρέπεις το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο προσωπικής σου αντιπαράθεσης με τον τέως Δήμαρχο, με σφοδρές αντεγκλήσεις και άνευ ουσίας και περιεχομένου γηπεδικές συμπεριφορές, μη αφήνοντας όμως χώρο για παραγωγική συζήτηση επί αναπτυξιακών θεμάτων;
- Όταν γινόμαστε απλοί θεατές από τον τύπο και τα μέσα ενημέρωσης πρόχειρων προσωπικών σου επιλογών και αποφάσεών σου σε σειρά καίριων και σημαντικών θεμάτων του τόπου χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, επεξεργασία και ζύμωση στη δημοτική ομάδα και πολλές φορές χωρίς καν να ανταποκρίνονται στο πρόγραμμά μας (ενδεικτικά αναφέρω: μεταφορά Δημαρχείου στο κτήριο Λόγγου - Τουρπάλη);
- Όταν ιδιώτες δεσμεύουν τις υδροηλεκτρικές δυνατότητες της Αράπιτσας προς όφελός τους και η δημοτική παράταξη δεν έχει ακόμη διαμορφώσει άποψη για τη διαχείριση των υδάτων ( φράγματα ή μικρά υδροηλεκτρικά);
- Όταν μέσα σε μία νύχτα (αντίθετα με το πρόγραμμά μας) κλείνεις ουσιαστικά το δημοτικό κατάστημα Ειρηνούπολης και προκαλείς αναστάτωση στην τοπική κοινωνία;
- όταν μέσα σ' ελάχιστο χρόνο, σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που εμπιστεύτηκαν τον «ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ» έχουν απογοητευτεί και προσωπικότητες που, σε υψηλό επίπεδο, κόσμησαν τον προεκλογικό μας αγώνα μιλάνε ήδη για λάθος επιλογή;
Είναι μακρύς ο κατάλογος Δήμαρχε, δεν θέλω να συνεχίσω και ειλικρινά λυπάμαι που το κατάφερες αυτό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Έστω, όμως, ότι με κάποιον τρόπο δικαιολογώ και ανέχομαι κάποια από τ΄ ανωτέρω.
Υπάρχει, όμως, κάτι που οι αρχές και η ηθική μου δεν μου επιτρέπουν να δεχθώ, ούτε και να σιωπώ.
Η εμπλοκή των επιχειρηματικών σου δραστηριοτήτων και συμφερόντων από την μια πλευρά, με την ιδιότητά σου ως Δήμαρχος, από την άλλη.
Δεν μπορώ να εθελοτυφλήσω στο μέγιστο αυτό ζήτημα. Εδώ, οι όροι πρέπει να είναι διακριτοί, διαυγείς, να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά.
Χριστουγεννιάτικο Πάρκο: Μας είπες ότι το αναλαμβάνει κοινοπραξία τριών εταιριών, το διοργάνωσε η εταιρία στην οποία είσαι μέτοχος. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΕ. Μας είπες ότι έχεις το 16% ενώ αποδείχθηκε ότι έχεις το 50%.
ΕΡΙΑ: από τον περασμένο Οκτώβριο στο δημοτικό αυτό κτήριο είναι εγκατεστημένη η ίδια ανωτέρω εταιρία σου και πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές προβολές ταινιών (έναντι εισιτηρίου βεβαίως). Στο ισόγειο μάλιστα, μέχρι πρόσφατα, λειτουργούσε και κυλικείο.
Ως δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και κληθείς να καταθέσω ως μάρτυρας σε ποινική διαδικασία αναφορικά με τη λειτουργία του κτηρίου ΕΡΙΑ ως κινηματογράφου από την εταιρία σου, ζήτησα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού – Πολιτισμού κ. Μάντσιο, τις σχετικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου και εταιρίας σου, τις αιτήσεις από την εταιρία σου προς τον Δήμο για χρήση του χώρου αυτού ως κινηματογράφου, τα νομιμοποιητικά έγγραφα που έχει καταθέσει η εταιρία σου στον Δήμο (πρόσφατο καταστατικό, νόμιμος εκπρόσωπος), το καταβαλλόμενο τίμημα και γενικά κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά την νομότυπη παραχώρηση του δημοτικού κτηρίου ΕΡΙΑ. Το σύνολο των ανωτέρω, επαναλαμβάνω, τα ζήτησα ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος ως εκλεγμένο μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και ως καλούμενος να καταθέσω μάρτυρας σε ποινική διαδικασία.
Αρνήθηκες να μου χορηγήσεις τα έγγραφα αυτά. Η αιτιολογία; «Κύριε Μπίλη, δεν έχετε ειδικό έννομο συμφέρον να λάβετε γνώση των εγγράφων αυτών. Είναι ιδιωτικά έγγραφα» είπες!
Πράγματι, εδώ τα λόγια περισσεύουν. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή τέτοια συμπεριφορά. Δεν την επιτρέπω, δεν τη δέχομαι, την καταδικάζω. Αφενός, μεν, έχεις εγκαταστήσει την επιχείρησή σου σε δημοτικό κτήριο, αφετέρου, δε, αρνείσαι σε δημοτικό σύμβουλο να λάβει γνώση των σχετικών συμβάσεων κι εγγράφων που αφορούν τη λειτουργία και τη χρήση της δημοτικής περιουσίας σε σχέση με την επιχείρησή σου. Έχεις κάτι να κρύψεις; Ο Δήμος δεν είναι βιλαέτι κανενός. Υποσχεθήκαμε στον κόσμο διαφάνεια και αυτή επιμένω να υπηρετώ.
Γνωρίζεις καλά πως κατ' ιδίαν, αλλά κι ενώπιον όλης της δημοτικής ομάδας – τόσο εγώ, αλλά και άλλοι συνάδελφοί μου δημοτικοί σύμβουλοι του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ» – σου έχουμε επισημάνει πολλές φορές τ' ανωτέρω. Η τελευταία σου ενέργεια να αρνηθείς να μου δώσεις τ' ανωτέρω στοιχεία μ' αναγκάζει να σου απευθυνθώ πλέον με ανοιχτή επιστολή.
Δήμαρχε σε λάθος πορεία κινείσαι. Επαναπροσδιόρισέ την προτού να είναι αργά για την παράταξη και κυρίως για την πόλη μας που εμείς ζητήσαμε να υπηρετήσουμε. Δεν υπάρχει άλλη πίστωση χρόνου. Κρούω, όσο πιο δυνατά μπορώ το καμπανάκι. Εύχομαι κι ελπίζω να το ακούσεις. Διαφωνώ απόλυτα με τέτοιες συμπεριφορές λειτουργίας. Δεν τις ανέχομαι. Μένω πιστός στις αξίες, τις αρχές, το όραμα και το πρόγραμμα του «ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ», το οποίο και θα συνεχίσω να υπηρετώ όπως όλοι μαζί το σχεδιάσαμε και το οραματιστήκαμε".
Έκτακτο συμβούλιο για την ΕΤΑ ζητά η μειοψηφία
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Νάουσας κατέθεσε επίσημο αίτημα προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, για την διεξαγωγή έκτακτου δημοτικού συμβουλίου Νάουσα για το ζήτημα της Ε.Τ.Α Α.Ε. πρωην ΔΕΤ.
Το αίτημα έγινε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Δημοτική Επιχείρηση, την επίσχεση εργασίας , το κλείσιμο του εστιατορίου και τη συνέντευξη του δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη.
Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τον κανονισμό, μετά το αίτημα, πρέπει να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση μετά από 6 εργάσιμες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου