Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Δριμύ κατηγορώ Προκόπη Μπίλη στον Δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη Αλαζονεία, εγωκεντρισμός, ιδιοτέλεια κι έλλειψης σεβασμού στην ομάδα


Ο Προκόπης Μπίλης τον κατηγορεί Σκληρή κριτική  ότι κινείται σε λάθος δρόμο και τον  κατηγορεί για νεποτισμό, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, ιδιοτέλεια κι έλλειψης σεβασμού στην ομάδα.
Με μια σκληρή και καταγγελτική επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Κοινού Τόπου Προκόπης Μπίλης ασκεί σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Νάουσας Νίκο Κουτσογιάννη και στις επιλογές του.


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Το 9ο Διεθνές Τουρνουά Κολύμβησης Αθλητών με Αναπηρία στη Νάουσα

 
Ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αθλητών ΑμεΑ Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και με τη στήριξη του Δήμου Νάουσας, διοργανώνει το 9ο Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά Κολύμβησης Αθλητών με Αναπηρία, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 με ώρα έναρξης στις 09:00 το πρωί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας.

Στους αγώνες θα λάβουν μέρος 140 περίπου αθλητές από 7 χώρες και συγκεκριμένα από Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Μάλτα και Κροατία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους.

Απ. Βεσυρόπουλος: επίσπευση καταβολής αποζημιώσεων


Να επισπευθούν οι διαδικασίες ώστε να καταβληθούν έως το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τις χαλαζοπτώσεις σε όποιες περιοχές δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές πληρωμές, όπως στη Μελίκη, τη Νάουσα και την Επισκοπή Νάουσας, καθώς και οι αποζημιώσεις στους βαμβακοκαλλιεργητές, ζήτησε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση, για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον Πρόεδρο του ΕΛ.ΓΑ., κ. Έξαρχο ενώ παράλληλα είχε συνεργασία και με την τμηματάρχη του υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας, κ. Παππά. Ζήτησε να επισπευθεί η καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες άμεσα και επισήμανε, ότι η Κεντρική Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., θα πρέπει να διευκολύνει με κάθε τρόπο και μέσο την προσπάθεια που καταβάλει η υπηρεσία και οι εργαζόμενοι του υποκαταστήματος του ΕΛ.Γ.Α. στη Βέροια, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε:

«Επισκέφθηκα τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., κ. Έξαρχο, μεταφέροντας την αγωνία των αγροτών της Ημαθίας, σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων τους. Οι αγρότες που είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται, από τη μια στιγμή στην άλλη, θα έπρεπε ήδη να έχουν αποζημιωθεί, προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την καλλιέργεια της γης, και να αρχίσουν και πάλι την παραγωγή προϊόντων. Ζήτησα η Κεντρική Διοίκηση να βοηθήσει το τοπικό κατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. στη Βέροια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι προσπάθειες που καταβάλλουν και να επισπευστούν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η χορήγησή τους μέχρι το Πάσχα».

Με λαμπρότητα ο διπλός εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον παιδικό σταθμό Ειρηνούπολης



Την Τριτη 24 Μαρτίου 2015,τα νήπια του Παιδικού Σταθμού Ειρηνούπολης παρουσίασαν ένα σκετσάκι με θέμα την κήρυξη της Επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στους Τούρκους το 1821. 
Τα πλούσια σκηνικά , τα οποία επιμελήθηκε η προισταμένη του Σταθμού κ. Αναστασία Σεπιτάνου, αποικόνιζαν ενα παλιό σπιτι της εποχής του 1821, όπου συγκεντρώθηκαν οι μεχρι τότε σκλαβωμένοι Έλληνες και Ελληνίδες. Εκει μετα απο πολλα χρονια σκλαβιάς αποφάσισαν να ξεσηκωθούν και να διώξουν τον Τουρκικό ζυγό.

Οι λιλιπούτιοι μαθητές της Ειρηνούπολης, με περισσό καμάρι και υπερηφάνεια και ντυμένοι με παραδοσιακές στολές ζωντάνεψαν στους δεκάδες παρευρισκόμενους το ιστορικό αυτό γεγονός και καταχειροκροτήθηκαν από όλους. Επίσης παρουσίασαν την αναπαράσταση του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η οποία συνεορτάζεται με την μεγάλη ιστορική επέτειο. Η γιορτή άνοιξε με παρέλαση των νηπίων και έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν οι μικροί μαθητές. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσίαση της ο Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Νάουσας κ. Αθανάσιος Παντζαρτζιδης και πλήθος συγγενών και φίλων των νηπίων του Σταθμου.

25η Μαρτίου 1821, αφετηρία εθνικής παλιγγενεσίας



 Ένα νέο ‘21 χρειάζεται και σήμερα ο Ελληνισμός, παντού σ΄ όλη την οικουμένη, όπου υπάρχει ελληνικό στοιχείο το πνεύμα της εθνικής παλιγγενεσίας είναι απαραίτητο  να κυριαρχήσει, αλλιώς η εσωτερική ερείπωση θα επικρατήσει, κι αυτό είναι ένας εχθρός που δεν νικιέται  με τα όπλα, αλλά  μόνο με την πίστη στο δικαίωμα στην Λευτεριά και στην αξιοπρέπεια.
       Η ιστορία μας έχει αποδείξει, ότι αυτό το δικαίωμα δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται, ούτε αποκτάται άπαξ, αλλά διατηρείται με αγώνες και επαγρύπνηση. Συμβιβασμός κανένας δε χωράει, «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», αποτελεί διαχρονικά το επίκαιρο μήνυμα στο μυαλό και στην καρδιά του κάθε πολίτη, όταν έρχεται το οριακό σημείο της εξέγερσης, της διεκδίκησης, της επανάστασης.
        Από δεινά ζωσμένη και σήμερα η Ελλάδα, πορεύεται στο δρόμο του μεγάλου χρέους, γιατί η μοίρα την  έταξε να φυλάει Θερμοπύλες. Και τότε και σήμερα ο ελληνικός λαός εμπνέεται και εμπνέει άλλους λαούς από την ιστορία του, το ΄21 σήκωσε την ταφόπετρα και αναστήθηκε, σήμερα πάλι πρωτοπόρος οδηγεί τον αγώνα της ανατροπής ενός διεφθαρμένου συστήματος που απομυζά τις κοινωνίες με τον πλέον ανάλγητο τρόπο.
 
« Θραύσε τώρα, γη θεών και ηρώων 
της σκλαβιάς τες αλυσίδες, την μαύρην μοίρα 
με τες γλυκόηχες ωδές από του Τυρταίου 
και από του Ρήγα και του Βύρωνος την λύρα.»    
                                 Πούσκιν  (Εις την Ελλάδα)
 
Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο κατάλογος των ελληνικών προϊόντων που είναι εκτός του Ρωσικού εμπάργκο


Στα πλαίσια της συνάντησης του Υφυπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Σγουρίδη με τον Δρ. Αλεξέι Αλεξένκο (εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Υπηρεσίας ROSSELKHOZNADZOR) του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών, υπενθυμίζεται ο κατάλογος των ελληνικών προϊόντων τα οποία είναι εκτός του Ρωσικού εμπάργκο.
Αυτά είναι:
  • Γάλα χωρίς λακτόζη και προϊόντα γάλακτος
  • Σπόροι
  • Δεντρίλια
  • Μέλι
  • Ζωικά υποπροϊόντα
  • Σπέρμα ζώων αναπαραγωγής
  • Έμβρυα
  • Ζώα αναπαραγωγής
  • Αυγά για επώαση
  • Νεοσσοί μιας ημέρας και
  • Όλα τα μεταποιημένα τρόφιμα
Οι παραγωγοί και όσοι δραστηριοποιούνται στα παραπάνω προϊόντα, μπορούν να εξάγουν στη Ρωσική αγορά, διότι εξαιρούνται του εμπάργκο.

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Νάουσα


Dhmarxeio Naousas

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Νάουσας το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με αυτό:
  • Ώρα 08.00 Εωθινό από τη Φιλαρμονική της πόλης. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες.
  • Ώρα 08.00 Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης
  • Ώρα 10.30 ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική της πόλης και το Στρατό (Θα παραστούν αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων με τις Σημαίες).
  • Ώρα 11.30 Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Καθηγητή Θεολόγο του 1ου ΕΠΑΛ Νάουσας, πατήρ Σάΐνίδη Χαράλαμπο Θεοφάνη. Ενός λεπτού σιγή υπέρ των πεσόντων και Εθνικός Ύμνος.
  • Ώρα 12.00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ στο χώρο μπροστά από το Ηρώο της πόλης. Θα προηγείται η Φιλαρμονική. Θα παρελάσουν Ανάπηροι και Τραυματίες πολέμου, ο έχων το Γενικό Πρόσταγμα, Πολιτιστικά Σωματεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, TEE, Οδηγοί, Πρόσκοποι, Ε.Ο.Σ., Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νάουσας, Στρατός. Της παρελάσεως θα ηγηθεί ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του 8ο υ Δημοτικού Σχολείου Νάουσας, κ. Δεληχρήστος Χρήστος.
  • Ώρα 20.00 Υποστολή της σημαίας από τμήμα Στρατού.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ: Των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από το πρωί της 24ης μέχρι το απόγευμα της 25η ς Μαρτίου 2015 και φωταγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 24η ς και 25η ς Μαρτίου 2015.
Στην Τοπική Κοινότητα Στενημάχου θα γίνει Δοξολογία και θ' ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητών.
Στην Τοπική Κοινότητα Ροδοχωρίου θα γίνει Δοξολογία και θ' ακολουθήσει
κατάθεση στεφάνων.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΘΕΜΙΩΝ
Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2015, τις ώρες από 07:30 έως 12:00, Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητών θα γίνουν:
1) Στη Δημοτική Κοινότητα Κόπανου
2) Στην Τοπική Κοινότητα Επισκοπής
3) Στην Τοπική Κοινότητα Λευκαδίων
4) Στην Τοπική Κοινότητα Μαρίνας
5) Στην Τοπική Κοινότητα Μονοσπίτων
6) Στην Τοπική Κοινότητα Χαρίεσσας
Αναλυτικό Πρόγραμμα και πληροφορίες στις Τοπικές Κοινότητες.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ
Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης 25 Μαρτίου 2015, στις Τοπικές Κοινότητες Αγγελοχωρίου, Πολυπλατάνου και Ζερβοχωρίου (Ανω Ζερβοχώρι, Παλαιό Ζερβοχώρι και Αρχάγγελο) το πρόγραμμα είναι το παρακάτω:
- Ώρα 7.30 π.μ. θα σημάνουν οι καμπάνες των Ιερών Ναών των οικισμών της Δ.Ε. Ειρηνούπολης
- Ωρα 10.15 π.μ. προσέλευση επισήμων και αντιπροσωπειών των σχολείων με τις σημαίες.
- Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στους Ιερούς Ναούς της Δημοτικής Ενότητας, από τους Ιερείς αυτών.
- Ώρα 10.45 π.μ. Τρισάγιο και κατάθεση Στεφάνων στα Ηρώα των Δημοτικών Διαμερισμάτων.
- Ώρα 11.15 π.μ. παρέλαση στις κεντρικές οδούς των Δημοτικών Διαμερισμάτων από τους Μαθητές, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την Φιλαρμονική του Δήμου.
Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στη Δημοτική Ενότητα Ειρηνούπολης (κ. Χατζηκαλλινικίδου Χρυσούλα, τηλ.23323 50604).

Οι εκπαιδευτικοί Ημαθίας εκφράζουν τα συλληπητήρια τους στην οικογένεια της αδικοχαμένης 17χρονης μαθήτρι



Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Ημαθίας εκφράζει  τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συμμαθητές και τους καθηγητές της αδικοχαμένης 17χρονης μαθήτριας από την Αλεξάνδρεια.  

Το Δ.Σ.
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Ημαθίας

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο ποιητής Ηλίας Τσέχος σε 2ο ΓΕΛ Νάουσας & «Υφάδι»

    tsexos vivl
    Εβδομάδα της ποίησης και ο Ημαθιώτης ποιητής Ηλίας Τσέχος συναντά, συζητά, συνθέτει και αναλύει τη λαχτάρα και τα μονοπάτια της. Όλα αυτά τη Δευτέρα 16 Μαρτίου με τους μαθητές της Α' τάξης του 2ου ΓΕΛ, σε συνεργασία με τους φιλόλογους καθηγητές Αθηνά Παπαθανασίου, Δημήτριο Παπαδόπουλο, Ελένη Φράγκου και Ιωάννα Γιαννάρα και την Τρίτη 17 Μαρτίου με τα παιδιά απ' το «Υφάδι», διαβάζοντας και τραγουδώντας την ποίηση.
    Ο Γιαννακοχωρίτης ποιητής ανταποκρίνεται πρόθυμα στα καλέσματα των εκπαιδευτικών, που αγαπούν και προτείνουν την ποίηση ως άνοιξη στον τόπο της. Η ποίηση μας ανακαλύπτει, μας αντιλαμβάνεται, μας διαβάζει και μας αγαπά, ζει μαζί μας, αιώνια θριαμβεύοντας.

    Ημερίδα στην Νάουσα ' Βία στο σχολείο και στο σπίτι'


    Σας προσκαλούμε στην Ημερίδα που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Νάουσας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας & το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας, ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ημαθίας και η Α.Μ.Κ.Ε. «Mom in action», σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Σχολικής Βίας & Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν Ημερίδα, με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «ΕΡΙΑ» και ώρα έναρξης 10:30.
    Η ημερίδα τελεί υπό την στήριξη των Διευθύνσεων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας.

    Αντισεισμικός έλεγχος σε δημοτικά κτίρια της Νάουσας - Τι έδειξαν οι μετρήσεις


    Η ασφάλεια των δημοτών, σε συνδυασμό με την υλοποίηση αναπτυξιακών σχεδιασμών, είναι οι κεντρικοί στόχοι προγράμματος ελέγχου αντισεισμικής αξιολόγησης δημοσίων και δημοτικών κτιρίων του Δήμου Νάουσας, που ήδη ξεκίνησε από τη δημοτική αρχή. 
    Οι πρώτες εφαρμογές έγιναν με τους ελέγχους στο Δημοτικό Θέατρο και το πρώην εργοστάσιο της Βέτλανς, παρουσία των μηχανικών του Δήμου Νάουσας και του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων και στα δύο κτίρια ήταν θετικά και κατά πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα και αναμένεται πλέον η τελική ακριβής αποτίμηση. Εντός των επομένων εβδομάδων θα ακολουθήσει η διαδικασία αδειοδότησης του Δημοτικού μας Θεάτρου ενώ για το πρώην εργοστάσιο της Βέτλανς οι σχεδιασμοί της διοίκησης του Δήμου Νάουσας προβλέπουν στεγασμένο πάρκινγκ 100 και πλέον θέσεων, η μελέτη του οποίου είναι ήδη έτοιμη.
    Το επόμενο βήμα στο πλαίσιο του τόσο σημαντικού αυτού προγράμματος είναι ο έλεγχος των 1ου & 2ου Γενικού Λυκείου και του συγκροτήματος του ΕΠΑΛ, του 8ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Σχολείου (παλιές τεχνικές σχολές), με στόχο να ελεγχθούν όλα τα σχολεία μέσα στο 2015.
    Λίγα τεχνικά στοιχεία για τους ελέγχους

    Οι έλεγχοι αντισεισμικής αξιολόγησης δημοσίων και δημοτικών κτιρίων πραγματοποιήθηκαν από ένα από τα πιο σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια αντισεισμικής αξιολόγησης και δομικής συμπεριφοράς των κατασκευών, το οποίο πραγματοποιεί μη καταστροφικούς ελέγχους σκυροδέματος (NDT) και λιθοδομών, καθώς και ελέγχους δομικής συμπεριφοράς των κατασκευών.
    Το συγκεκριμένο εργαστήριο είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, με προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα και όργανα, που πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα και ο επικεφαλής του εργαστηρίου είναι συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης.
    Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με υπερσύγχρονα όργανα, μη καταστροφικού ελέγχου, με σκοπό να γίνουν οι μετρήσεις χωρίς να «πληγωθούν» τα κτίρια. 
    Οι μετρήσεις περιελάμβαναν εκτός από την εύρεση του οπλισμού, των θλιπτικών και εφελκυστικών αντοχών οπλισμού και σκυροδέματος, των διαβρώσεων των οπλισμών λόγω οξείδωσης, των ενανθρακώσεων των σκυροδεμάτων, και τη δυναμική δοκιμαστική φόρτιση των κτιρίων (κάθε κτίριο υπεβλήθη σε σεισμική καταπόνηση), με σκοπό την εύρεση των χαρακτηριστικών και των μέγιστων αποκρίσεών τους (μέγιστη ενδοθεμελιακή επιτάχυνση αντοχής). 
    Επίσης, οι μετρήσεις περιέλαβαν γεωφυσική διασκόπιση του υπεδάφους θεμελίωσης, για την εύρεση των μηχανικών χαρακτηριστικών του εδάφους.
    Συγκεκριμένα: η ευρεθείσα τάση εδάφους βρέθηκε μεγαλύτερη της επιτρεπόμενη τάσης, δηλαδή το έδαφος στα κρίσιμα σημεία που έγινε ο έλεγχος, ήταν ανθεκτικότερο από αυτό που προβλεπόταν από τους Κανονισμούς, τα σκυροδέματα βρέθηκαν με μεγαλύτερη αντοχή από την αναμενόμενη και οι οπλισμοί είχαν ανεπαίσθητη διάβρωση (3%) και υψηλή αντοχή.
    Ύστερα από την ανωτέρω πρώτη ενόργανη συλλογή στοιχείων, ακολούθησε η αποστολή τους στο αντισεισμικό εργαστήριο, προκειμένου το επιστημονικό προσωπικό να προχωρήσει στην τελική ακριβή αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας των κτιρίων (Δημοτικό Θέατρο, παλιά Βέτλανς).

    Απολογισμός Αστυνομικών Υπηρεσιών Κ. Μακεδονίας - 458 Συλλήψεις το Φεβρουάριο

     
    Κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν συνολικά -458- άτομα και ειδικότερα:

    -Για ληστείες: - 5 -
    -Για κλοπές-διαρρήξεις: - 26 -
    -Για κλοπές τροχοφόρων: -1 3 -
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Ναρκωτικών»: -62-
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Όπλων»: -22-
    -Για απάτες - πλαστογραφίες - κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -10-
    -Για καταδιωκτικά έγγραφα(αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -103-
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: -114- (εκ των οποίων 114 μη νόμιμοι μετανάστες και 0 διακινητές)
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Παιγνίων»: -5-
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Τελωνειακού Κώδικα» / «περί Λαθρεμπορίας»: -4-
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Αθλητισμού»: -1-
    -Για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί Αρχαιοτήτων»: -3-
    -Για άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος (παραεμπόριο): -6-
    -Για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -15-
    -Για λοιπές παραβάσεις του Π. Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων: -69-
    Εξιχνιάστηκαν:
    -Απόπειρες Ανθρωποκτονιών: -1-
    -Ληστείες: -4-
    -Κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες - καταστήματα- ξενοδοχεία: -41-
    -Κλοπές - διαρρήξεις σε οχήματα: - 1 1-
    -Υποθέσεις Νομοθεσίας «περί Ναρκωτικών» : -49-
    -Υποθέσεις Νομοθεσίας «περί Όπλων»: -27-
    -Υποθέσεις πλαστογραφίας - κυκλοφορίας παραχαραγμένων Νομισμάτων – απάτης: -9-
    -Υποθέσεις Νομοθεσίας «περί Αλλοδαπών»: -50-
    -Υποθέσεις «περί Παιγνίων»: -4-
    -Υποθέσεις περί «Τελωνειακού Κώδικα» - «Λαθρεμπορίας»: -3-
    -Υποθέσεις Νομοθεσίας «περί Αρχαιοτήτων»: -4-
    -Επαιτεία: -4-
    -Υποθέσεις για λοιπά αδικήματα Π. Κ. και Ειδικών Ποινικών Νόμων: -72-
    Κατασχέθηκαν:
    -Κάνναβη: 4 κιλά και 0,95 γραμμάρια
    -Δενδρύλλια Κάνναβης: -20-
    -Ηρωίνη: 23,5 γραμμάρια
    -Κοκαΐνη: 4 γραμμάρια
    -Ναρκωτικά Χάπια: -138-
    -Λοιπές Εξαρτησιογόνες ουσίες: 140,5 γραμμάρια
    -Κυνηγητικά όπλα: -8-
    -Περίστροφα - Πιστόλια - Όπλα κρότου – αερίου : -12-
    -Μαχαίρια – Τσεκούρια – Ράβδοι: -21-
    -Φυσίγγια – κάλυκες – βολίδες: -561-
    -Ζυγαριές ακριβείας: -1-
    -Είδη Λαθρεμπορίου (τσιγάρα): -9.000-
    -Είδη παρεμπορίου: -6 8 5-
    -Διάφορα πλαστά έγγραφα: -4-
    -Λοιπά κατασχεθέντα αντικείμενα: -1.412-
    -Χρηματικό ποσό: 6.650 ευρώ και 122 δολάρια
    -Æ Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες): -9-

    Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

    Βεσυρόπουλος: "Η κοινή υπουργική απόφαση των Λαφαζάνη, Μάρδα, αποδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής"


    besiropoulos

      O Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στην κοινή υπουργική απόφαση για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ, που προορίζονται για αγροτικές ενισχύσεις, στην Τράπεζα της Ελλάδος για να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
      «Η κοινή υπουργική απόφαση των κ.κ. Λαφαζάνη και Μάρδα, αποδεικνύει τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.
      Ουσιαστικά μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να καλυφθούν οι ανάγκες των δόσεων, που πρέπει να εξοφλήσει η χώρα προς το ΔΝΤ εντός του Μαρτίου.

      «Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ» της Πηνελόπης Δέλτα στη Βέροια




      η Παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης συνεπής στο ραντεβού της με την εκπαιδευτική κοινότητα, έρχεται και φέτος κοντά σας μ’ένα  βγαλμένο από την κλασική αγαπημένη λογοτεχνία της νιότης μας.
      «Ο ΤΡΕΛΑΝΤΩΝΗΣ» της Πηνελόπης Δέλτα σε θεατρική διασκευή της συναδέλφου σας Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία του χαρισματικού Κώστα Γεράρδου, έρχεται να διασκεδάσει, να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών. Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη , παρέα με τις αδελφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά –χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα– και τον μικρό αδερφό του Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπειά τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας. Σε μια άλλη εποχή , με άλλες συνήθειες, μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.
      Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗΣ θα βρίσκεται την Τρίτη 10 & Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015  στον Χώρο Τεχνών της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας. Ώρες παραστάσεων  9:00π.μ. και 11.00π.μ.  
       
      Για κρατήσεις τηλ. Επικοινωνίας
      2311 284773 & 6944638637
      www.paidikiskini.gr
      info@paidikiskini.gr

      Εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας




      Σάββατο 7 Μαρτίου "Εστία Μουσών", 8:00 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη)
      Συναυλία με έργα Ελλήνων συνθετών για σόλο κλαρινέτο και κλαρινέτο με πιάνο θα πραγματοποιήσουν ο καθηγητής του Δημοτικού Νάουσας Ορέστης Παπαϊωάννου σε συνεργασία με την πιανίστα Γλύκα Κουτούλα το επόμενο Σάββατο 7 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών.  Στην εκδήλωση που εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών «Μουσικές Περιηγήσεις» και διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων της ΕΜ, οι δύο καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν συνθέσεις των Σκαλκώτα, Κωνσταντινίδη, Σαμαρά, Αντωνίου και Τσούγκρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

      Κυριακή 8 Μαρτίου "Εστία Μουσών", 11:30 π.μ. (είσοδος ελεύθερη)
      Μικτή μαθητική συναυλία με τη συμμετοχή των μαθητών οργάνων των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα συναυλιών της Εστίας Μουσών.

      Στη συναυλία συμμετέχουν αναλυτικά οι παρακάτω σπουδαστές: (πιάνο) Αθανασιάδου Ιωάννα, Ανθοπούλου Δροσιά, Ανθοπούλου Ματίνα, Ανθοπούλου Τάνια, Γεωργιάδου Μαρία, Ζαφειρίου Αγγελική, Σιδηροπούλου Αγγελική, Σταματοπούλου Δάφνη, Σωτηροπούλου Μαρία, Τάπκος Τρύφων, Τζιμίτση Θωμαή, (κιθάρα) Αδαμίδης Μπάμπης, Αποστολάκης Αναστάσης, Κριτόπουλος Γιώργος, Μήτρου Ελεάννα, Μητσκόπουλος Λάζαρος, Μπέρσος Ζαφείρης, Στοΐδης Αναστάσης, Τάπκος Λουκάς, Τζέπος Δημήτρης, Φραγκότση Εφη, (βιολί) Σιδηρόπουλος Αλέξανδρος, Σίνου Αναστασία. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

      Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 «Έρια», 8:00 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη)
      Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμος Νάουσας και το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας φιλοξενούν την Big Band του Δήμου Λαμίας σε μια συναυλία γεμάτη από ήχους Rock, Pop, Jazz, Salza, Mambo άλλα και Ελληνικούς.
      Η συναυλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα «Έρια». Συμμετέχουν επίσης παλαιοί σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας, ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Δημήτρης Παρόλας. Την Big band διευθύνει ο Δημήτρης Μαντάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

      Στήλη για τους Μελισσοκόμους



      Το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτ.Μακεδονίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους ότι συνεχίζονται οι δράσεις ‘’αντικατάσταση κυψελών’’ και ‘’οικονομική στήριξη’’ στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ‘’βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μέλισσας 2015’’.
      Οι αιτήσεις  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να αποσταλούν άμεσα  στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας (στη διεύθυνση Ίωνος Δραγούμη 42, 58200 Έδεσσα) .
      Πληροφορίες θα παίρνουν από τους μελισσοκομικούς Συν/σμούς και Συλλόγους της περιοχής τους,τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας κ’ Κτηνιατρικής(πρώην Δ/νσεις Γεωργίας) ή και από το Κ.Μ. Δυτικής Μακεδονίας στο τηλ.23810-20118. Αρμόδιοι  κ.Ρέππας,Σαββίδου.
       
      Από το Κ.Μ.Δυτ.Μακεδονίας