Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Σκληρή απάντηση του Τοπικού Συμβουλίου Χαρίεσσας στην Στέλλα Αραμπατζή

Προσβάλει την νοημοσύνη των κατοίκων της κοινότητας

  Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση, ως Τοπική Κοινότητα, να ενημερώσουμε στους Δημότες μετά την τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Αραμπατζή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πλήθος δημοσιογράφων για τα παρακάτω:
α) Καταρχάς οι αποφάσεις και συζητήσεις  στο θέμα διοργάνωσης εκδηλώσεων στη Ζωοδόχου Πηγή αφορούσαν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όχι τον Σύλλογο Αιμοδοτών.
β) Αναφέρθηκε ότι συμμετείχε και η ίδια, κάτι το οποίο είναι ψέμα,  μαζί  με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (κ. Μάντσιο Δημήτριο) στη συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων με τον κ. Αντιδήμαρχο που έγινε στο κατάστημα της Κοινότητας Χαρίεσσας για να βρεθούν λύσεις σε τυχόν παρεξηγήσεις. Εκτός από τον κ. Μάντσιο ο οποίος αρμοδίως προσπάθησε για το καλύτερο, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τις απόψεις της κ. Αραμπατζή.
γ) Τονίζει λέγοντας το γνωστό σλόγκαν (το οποίο προσβάλει τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κοινότητας) « Ο Δήμος αποφασίζει το Τοπικό Συμβούλιο Γνωμοδοτεί». Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Δήμος αποφασίζει στις γνωμοδοτήσεις του Τοπικού Συμβουλίου. Αλίμονο αν ένας Δήμος αποφασίζει χωρίς να ρωτάει τη Γνώμη των Τοπικών Συμβουλίων. Κατά συνέπεια το αίτημα του Συλλόγου Αιμοδοτών θα έπρεπε να περάσει από το Τοπικό Συμβούλιο.
δ) Αναφέρει ότι εδώ και 3-4 μήνες ο Σύλλογος Αιμοδοτών έκανε αίτημα στο Δήμο άρα όχι στην Τοπική Κοινότητα. Επομένως υπήρχε άπλετος χρόνος να παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί δεν ήρθε λοιπόν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ένας Σύλλογος θέλει να πραγματοποιήσει μια δράση υπό την αιγίδα του Δήμου;
Αποφάσισε μόνη της η κ. Αραμπατζή να θέσει υπό την αιγίδα του Δήμου τη δράση του Συλλόγου, μιας και δεν αποφάσισε κανένα Συμβούλιο κάτι το οποίο η ίδια λέει ότι πρέπει να γίνεται;
Θα αποτελέσει κανόνα για το Δήμο Νάουσας να θέτει υπό την αιγίδα του, όλους τους Συλλόγους, που θα πηγαίνουν απευθείας στην κ. Αραμπατζή ή σε κάποιον αντιδήμαρχο;
Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι είμαστε οι ίδιοι αιμοδότες στο Σύλλογο Αιμοδοτών,  ασχολούμαστε και στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες εδώ και χρόνια και όχι μόνο μετά την ενασχόλησή μας με τα κοινά όπως η κ. Αραμπατζή. Όμως άλλο η εθελοντική προσφορά και άλλο ο εθελοντισμός με σκοπό την προσωπική μας προβολή.
ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.Δ. ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου