Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Οι αγρότες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση




Η πρόσφατη εκτεταμένη χαλαζόπτωση που έπληξε τον κάμπο της Ημαθίας ήρθε να συμπληρώσει τις καταστροφές που προκάλεσαν στην αγροτική παραγωγή μας οι παγετοί και οι έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών. Οι αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση.
 Τα σκληρά και άδικα μέτρα στο ασφαλιστικό και φορολογικό καθεστώς τους σε συνδυασμό με την καταστροφή της φετινής παραγωγής, τους οδηγούν μαθηματικά στον αφανισμό. Η απόγνωση όμως μετατρέπεται σε οργή από την προφανή αδυναμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διαχειριστεί, προς όφελος τους, τις δυνατότητες που έχει ο ΕΛΓΑ, προκειμένου να καλυφθεί ένα τουλάχιστον μέρος των απωλειών που έχουν υποστεί.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ απαιτεί την άμεση ενεργοποίηση των 3 κυβερνητικών βουλευτών της Ημαθίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν από τον ΕΛΓΑ, εντός του επόμενου 10ημέρου, οι αναγκαίοι έλεγχοι και η καταβολή των όποιων αποζημιώσεων στους δικαιούχους να γίνει το αργότερο μέσα στο επόμενο δίμηνο. Σε οποιαδήποτε διαφορετική περίπτωση θα ομιλούμε για την ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού παραγωγικού ιστού της περιοχής μας και οι ευθύνες για αυτό θα έχουν ονοματεπώνυμο.
                                                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου