Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – Δυναμική εκπροσώπηση της Ημαθίας


Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ξεκίνησε το Σάββατο με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών Γιάννη Τούντα, ενώ χαιρετισμό έκαναν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Στη συνέχεια οι εργασίες της συνδιάσκεψης συνεχίστηκαν σε 8 workshops όπου επεξεργάστηκαν οι προγραμματικές θέσεις, οι οποίες παρουσιάστηκαν το πρωί της Κυριακής και ψηφίστηκε η πολιτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ολοκληρώθηκε την Κυριακή (15/5) με τις εργασίες της 2ης ημέρας, όπου παρουσιάσθηκαν οι θέσεις ανά τομέα πολιτικής για τις επτά θεματικές ενότητες της Συνδιάσκεψης και ψηφίσθηκε ομόφωνα το κείμενο της Πολιτικής Διακήρυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Έχουν πλέον περάσει 9 μήνες από τον Σεπτέμβριο και η δέσμευση που έδωσαν η Φώφη Γεννηματά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράφοντας το σύμφωνο συγκρότησης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τις 10+1 προγραμματικές θέσεις, ότι δηλαδή σύντομα αυτός ο χώρος οφείλει να παρουσιάσει Πρόγραμμα Προοδευτικής Αλλαγής στη χώρα με σταθερό τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό έχει λάβει σάρκα και οστά. Και με τη συμβολή πλέον και των κινήσεων πολιτών και μεγάλου αριθμού ανέντακτων πολιτών, που έχουν πυκνώσει τις γραμμές της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. 
Το καινούριο συναρπαστικό ταξίδι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι και η πρόκληση για την επόμενη ημέρα. η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν διαπραγματεύεται τη φυσιογνωμία της, τη στρατηγική, τα οράματα, τους στόχους της για μια νέα εποχή που αρχίζει.
Η Σύγχρονη Κεντροαριστερά με επίκεντρο την Δημοκρατική Συμπαράταξη έκανε ένα μεγάλο βήμα και προγραμματικά.
Αναλυτικά οι θέσεις και το κείμενο της πολιτικής διακήρυξης, όπως διαμορφώθηκαν κατά τις εργασίες της συνδιάσκεψης, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 
Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη η Ημαθία έχει δυναμική συμμετοχή, καθώς – πέρα φυσικά από τον Ημαθιώτη πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ – συμμετείχαν οι γραμματείς των Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κώστας Ασλάνογλου και ΔΗΜΑΡ Λεωνίδας Ακριβόπουλος, καθώς και πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μεταξύ των οποίων οι Φώτης Καραβασίλης, Στέλιος Αρβίθης, Δήμητρα Ζησέκα, Στέργιος Καλπάκης, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου