Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ερώτηση στη βουλή της «Χρυσής Αυγής» για την ρύπανση στηνΤάφρο 66



Σύμφωνα με πρόσφατες καταγγελίες κατοίκων της Ημαθίας, για άλλη μια φορά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ρύπανση των νερών της Τάφρου 66 από τα απόβλητα των βιομηχανιών (κυρίως κονσερβοποιεία).
Τις καταγγελίες επισήμανε και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κωνσταντίνος Καραπαναγιωτίδης, ενώ μετά από εντολή του αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύση Ψωμιάδη, οι υπηρεσίες περιβάλλοντος πραγματοποίησαν ελέγχους-δειγματοληψίες και αυτοψίες. Οι εταιρείες που ρυπαίνουν είναι γνωστές σε όλους και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 300.000,00 Ευρώ, ωστόσο τα περιστατικά ρύπανσης στο αποστραγγιστικό κανάλι συνεχίζονται και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Αυγούστου έγιναν ανυπόφορα.
Μάλιστα, όπως ανέφερε Δημοτικός Σύμβουλος της Νάουσας, από την έντονη δυσοσμία σε κάποιους οικισμούς, όπως η Ειρηνούπολη, οι πολίτες δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα του σπιτιού τους. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν, εκτός από την επιβολή προστίμων και κυρώσεων, την παρέμβαση του Εισαγγελέα για το άμεσο σφράγισμα των κατ’ εξακολούθηση ρυπαντών τόσο στην Ημαθία όσο και στην Πέλλα.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλλαγής:
Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να σταματήσει επιτέλους το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ρύπανσης της Τάφρου και να προστατευτεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία στην περιοχή;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου