Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο ΕΟΤ ..."ξέχασε" Όλυμπο, Αγ. Ορος και Βεργίνα...



Επιστολή στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και στον Πρόεδρο του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Ζήκο, με κοινοποίηση στο Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Γεώργιο Καλέτσο, έστειλε ο...
Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης με αφορμή την πρωτοβουλία “TRUE GREECE” του ΕΟΤ για την προβολή της θετικής εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και την απουσία από αυτήν προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην επιστολή του αναφέρει ότι τα βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “TRUE GREECE” και διανεμήθηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια, στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «εστιάζουν την προσοχή τους σχεδόν αποκλειστικά στην Αθήνα...

ενώ καμία αναφορά δεν γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα». 
«Με το να περιορίζεται όμως κανείς μόνο στο «δέντρο» του αθηναϊκού κέντρου, χάνει το «δάσος» της ελληνικής Περιφέρειας», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης, επισημαίνοντας την απουσία προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως είναι ενδεικτικά ο Όλυμπος, το Άγιον Όρος, η Βεργίνα, η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική από την εν λόγω καμπάνια.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ζητά από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ να προχωρήσει «άμεσα στην παραγωγή αντίστοιχων ταινιών προβολής άλλων περιοχών της χώρας μας». 
«Από την πλευρά μας ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε και παραμένουμε στη διάθεσή σας για να παράσχουμε οποιαδήποτε βοήθεια στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας σας, εάν και εφ’ όσον μας ζητηθεί», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου