Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Τρεις από Αλεξάνδρεια κατηγορούνται για απάτες ηλικιωμένων

kitsas
Tα στοιχεία και τις φωτογραφίες τριών ατόμων από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, που κατηγορούνται ότι διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, η ΕΛΑΣ.
Τρεις κάτοικοι Αλεξάνδρειας είναι αυτοί που κατηγορούνται ότι διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι είναι γνωστοί συγγενικών τους προσώπων. Μάλιστα η αστυνομία κατόπιν εισαγγελικής διάταξης έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους. Πρόκειται για τον 52χρονο Πασχάλη Κίτσα, τον 50χρονο Χαράλαμπο Μαραγκό και τον 25χρονο γιο του πρώτου Θανάση.
Οι Αρχές κατάφεραν να συλλάβουν την περασμένη εβδομάδα τους δύο πρώτους, από τους οποίος ο ένας ήδη κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, ενώ ο άλλος αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους. Ο 25χρονος διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.
Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και των φωτογραφιών των παραπάνω κατηγορουμένων κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων εγκληματικών πράξεων, την αποτροπή τέλεσης νέων, την εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε πολίτη διαθέτει ή γνωρίζει για τα συγκεκριμένα άτομα να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα 2310-388349 και 2310-388355 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις άντρες κατηγορούνται για συνολικά δεκατρείς απάτες, σε διάστημα περίπου 4,5 μηνών, από τις οποίες απέσπασαν 23.000 ευρώ.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε, όταν προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν χρήματα από 73χρονη, στην περιοχή της Χαριλάου Θεσσαλονίκης, στην οποία εμφανίστηκαν ως γνωστοί του γιου της, ζητώντας χρήματα για τη δήθεν απλήρωτη ασφάλεια του αυτοκινήτου του.
Η ηλικιωμένη ειδοποίησε την αστυνομία που τους εντόπισε λίγο αργότερα μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.745 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου