Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΝΑΟΥΣΑΣ

Μετά  το σχέδιο απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, και αφορά στην αναστολή λειτουργίας Δ.Ο.Υ της χώρας μεταξύ των οποίων και της Νάουσας, ο Δήμαρχοςκ. Αναστάσιος Καραμπατζός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας και καταγγέλλουμε το σχέδιο-απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Νάουσας από 1 Οκτωβρίου 2012. Πρόκειται για μία άδικη και απαράδεκτη επιλογή, ειδικά σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για την πόλη και ολόκληρη την περιοχή που μαστίζεται από τεράστια προβλήματα αποβιομηχάνισης, ανεργίας, κλείσιμο καταστημάτων και γενικότερη υποβάθμιση των δημοσιών υπηρεσιών. Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ και μεταφορά της στη Βέροια, είναι μία άστοχη επιλογή επειδή:
1. Δεν μειώνει το  κόστος λειτουργίας και τις δημόσιες δαπάνες όπως στοχεύει το σχέδιο της Τρόικας και του Μνημονίου, καθόσον η Δ.Ο.Υ. Νάουσας στεγάζεται εδώ και χρόνια σε ιδιόκτητο ακίνητο του δημοσίου, ενώ στη Βέροια σε μισθωμένο ακίνητο.
2. Χιλιάδες δημότες,  επαγγελματίες, επιχειρήσεις  κλπ., θα αναγκαστούν καθημερινά να μεταβαίνουν στη Βέροια ταλαιπωρούμενοι και χρονικά και οικονομικά.
Όταν  ήδη από τη Νάουσα έχουν μετακινηθεί: Επιθεώρηση Εργασίας, Υπηρεσίες Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ειρηνοδικείου, Νοσοκομείου κ.λπ, μία ακόμη απομάκρυνση  δημόσιας υπηρεσίας επιδεινώνει περισσότερο τα τεταμένα προβλήματα και την εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι  μία τέτοια επιλογή  θα βρει αντιμέτωπο σύσσωμο το Δήμο Νάουσας  και τους πολίτες  του με κλιμάκωση  κινητοποιήσεων. Το θέμα θα έρθει άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης και καθορισμό της περαιτέρω δράσης. Καλούνται  οι Βουλευτές του Νομού και ο Αντιπεριφερειάρχης να πάρουν θέση και να στηρίξουν το απόλυτα δίκαιο αίτημα της Νάουσας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου