Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη της Δώρας Μπαλατζίδου στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.



Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού στις 22 Μαρτίου, η Περιφερειακή  Σύμβουλος Ημαθίας Δώρα Μπαλτατζίδου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν κ. Γιώργο Βασιλείου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.
 Το νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο θεωρείται κάτι παραπάνω από ένα πολύτιμο φυσικό αγαθό. Και αν κατά τον Θαλλή τον Μιλήσιο το νερό ήταν η “αρχή των πάντων”, τότε ο διευρυμένος Δήμος Νάουσας θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας μικρός παράδεισος εξαιτίας των πηγών του, της δροσιάς και της αφθονίας του.
 Προβλήματα όμως υπάρχουν ακόμα και σε αυτό που χαρακτηρίζεται μικρός παράδεισος, με αποτέλεσμα οι δημότες να εκφράζουν συχνά την δυσαρέσκεια τους προς την διοίκηση. Όπως ενημερώθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας, έντονο υπήρξε το πρόβλημα της θολότητας του νερού σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων. Σήμερα,  το πρόβλημα αντιμετωπίζεται πλέον σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, αφού τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το σύστημα αυτόματου καθαρισμού του νερού με την τοποθέτηση και τη λειτουργία νέων φίλτρων.  Λόγω της ιδιομορφίας όμως του εδάφους του Δ. Νάουσας και του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης, ο κ. Βασιλείου διαβεβαίωσε ότι κάποιες περιοχές της Νάουσας που δεν ξεπερνούν το 20%, θα έχουν πρόβλημα σε ακραία καιρικά φαινόμενα μέχρι την ολοκλήρωση των καινούριων δικτύων διηθισμένου νερού από τα φίλτρα που υπάρχουν.

Ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε επίσης και στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου που είναι ο βιολογικός καθαρισμός του Δημοτικού Διαμερίσματος Στενημάχου, λύνοντας έτσι  ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους. Ακόμη αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση δύο σημαντικών έργων αντικατάστασης των παλιών υδατοπύργων με σύγχρονες νέες εγκαταστάσεις που θα βελτιώσουν κατά πολύ την ποιότητα του δικτύου ύδρευσης στα Δ/Δ Μονοσπίτων και Πολυπλατάνου.  Το μεγαλύτερο όμως έργο που υλοποιείται την τρέχουσα περίοδο είναι η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στους πεδινούς οικισμούς του Δήμου, με την κατασκευή των αγωγών περισυλλογής των λυμάτων καθώς και την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού που θα δέχεται και θα επεξεργάζεται τα λύματα. Με όλα τα παραπάνω θα επέλθει η ποθητή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε κάθε γωνιά του Δήμου, εξαλείφοντας  χρόνια προβλήματα που ταλάνιζαν πολλές περιοχές, όπως η εμφάνιση κουνουπιών τους θερινούς μήνες, η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και των ποταμιών. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε τις άοκνες προσπάθειες μας με αποτελεσματικότητα, με σύνεση και σωστό προγραμματισμό.

Η Δώρα Μπαλτατζίδου ευχήθηκε τάχιστη υλοποίηση των μακροπρόθεσμων στόχων που έχουν τεθεί από την πλευρά της Δ.Ε.Υ.Α.Ν τονίζοντας ότι το νερό δεν είναι μοναχά βασικό συστατικό της ποιότητας ζωής των δημοτών, αλλά είναι και στοιχείο πολιτισμού, και η Νάουσα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το στοιχείο του νερού αφού από του πρόποδες του Βερμίου όπου είναι και χτισμένη  αναβλύζουν οι πηγές της.  Όπως άλλωστε είπε και ο Ηράκλειτος «από τη γη γίνεται νερό και από το νερό ψυχή».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου