Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Να επανακαταβληθούν οι συντάξεις στους υπερήλικες συμπολίτες μας"

Ένα εξαιρετικά ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα, αυτό  της συνέχισης καταβολής σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες,  οι οποίοι με τις νέες προϋποθέσεις που θεσπίστηκαν δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι, επανέφεραν στη Βουλή με Ερώτηση τους ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος μαζί με συναδέλφους του. 
Με την Ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών, οι Βουλευτές ζητούν να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία από τη θέσπιση των νέων κριτηρίων συνταξιοδότησης, που έχουν ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η καταβολή των συντάξεων πολλών ανασφάλιστων υπερήλικων συμπολιτών μας, κάτι που έχει ως συνέπεια να ωθούνται σε απόλυτη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.  

Σε δήλωσή του ο κ. Βεσυρόπουλος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:   «Καταθέσαμε εκ νέου ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αποκατασταθεί μια κατάφωρη αδικία. Αντικειμενικοί λόγοι αλλά και η επίκληση της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης επιβάλει να επανακαταβληθούν οι συντάξεις στους υπερήλικες συμπολίτες μας. Σε αυτή τη συγκυρία, η Πολιτεία οφείλει να δείχνει όχι μόνο την ευαισθησία της αλλά και τα αντανακλαστικά της.  Το να μην διορθώνεις ένα λάθος είναι μεγαλύτερο λάθος από τη διάπραξή του».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου