Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη λαμπρότητα η ενθρόνιση του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κίτρους κ. Γεωργίου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ηλιόλουστη Κατερίνη η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου με την παρουσία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, δεκάδων αρχιερέων από την Ελλαδική Εκκλησία καθώς και αντιπροσωπειών ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.
 Νωρίτερα το πρωί ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους κ Γεώργιος λειτούργησε στον ιερό ναό αγίων Αναργύρων Βεροίας, όπου διηκόνησε τα τελευταία 20 χρόνια ως προϊστάμενος και αποχαιρέτισε με συγκίνηση τους συνεργάτες του κληρικούς και λαϊκούς στο ενοριακό έργο.

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος μετέβει στα όρια του Νομού Πιερίας στην περιοχή Αιγινίου, όπου τον υποδέχθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και άλλοι τοπικοί παράγοντες. Λίγο αργότερα κατέφθασε στο ίδιο τόπο και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο οποίος προσεκάλεσε τον σεβασμιότατο στο αυτοκίνητό του μέχρι την πόλη της Κατερίνης.
Στις 12 το μεσημέρι σε κεντρική πλατεία της πόλης, όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες πιστοί, οι τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος και οι αρχιερείς, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η υποδοχή του νέου ποιμενάρχη της Κατερίνης. Τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα ενώ παιάνιζε η μπάντα του Δήμου Κατερίνης.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης και αντιφώνησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος.
Ακολούθησε πομπή προς τον μητροπολιτικό ιερό ναό Αναλήψεως, όπου στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, η τελετή ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτου. Τα επίσημα έγγραφα ανέγνωσε ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, αρχιγραμματεύς της ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως ως εκπρόσωπος του ιερού κλήρου, ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.
Τέλος, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο του.
Ακολούθησε σύντομη επίσκεψη του Μακαριότατου στον ασθενούντα σεβασμιότατο Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο και το επίσημο γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου