Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η ‘Πρόσβαση’ στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας

    Από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας ανακοινώθηκαν τα εξής:
    “Την Πέμπτη 21 Μαΐου έγινε στο σχολείο μας ένα Βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών». Το πραγματοποίησαν οι ειδικοί ψυχολόγοι- παιδαγωγοί της «Πρόσβασης» κ. Γεώργου Σοφία, Μπασιούρη Φανή και Τσολάκη Χριστίνα.
    Η αναγκαιότητα της δράσης αυτής προέκυψε μέσα από το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας το Μάρτιο με θέμα «Επιθετική συμπεριφορά μέσα στο σχολικό περιβάλλον», όπου διαπιστώθηκε ότι αρκετά  παιδιά ασχολούνται συστηματικά με παιχνίδια βίας.
    Οι τάξεις χωρίστηκαν ανά δύο και οι κυρίες ενημέρωσαν τα παιδιά για το θέμα και κουβέντιασαν μαζί τους, με τρόπο προσαρμοσμένο στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες. Επίσης έγιναν προβολές σχετικές με το θέμα. Η δράση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύουμε χρήσιμη για τα παιδιά.
    Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στην Εστία Μουσών ομιλία για το ίδιο θέμα, που απευθυνόταν στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Ομιλήτρια ήταν η ψυχολόγος κ. Φανή Μπασιούρη, η οποία με απλό, μεστό και άμεσο λόγο ανέπτυξε το θέμα και έδωσε χρήσιμες οδηγίες και κατευθύνσεις στους γονείς. Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα  συζήτηση, όπου εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες όλων καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος. Ο διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί θερμά την «Πρόσβαση» για την πάντα πρόθυμη και εποικοδομητική συνεργασία τους.”

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου