Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων γυμνασίου Ειρηνούπολης

 
Γεύσεις και αρώματα της Ανατολικής Θράκης και Μικρασίας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου  με μεγάλη επιτυχία στο Γυμνάσιο Λ.Τ. Ειρηνούπολης η παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος της Β’ Λυκείου ‘Γεύσεις ,αρώματα και τραγούδια της Ανατολικής Θράκης και Μικρασίας’. Πλήθος κατοίκων της περιοχής παρακολούθησαν την παρουσίαση από τα παιδιά της Β’ Λυκείου θεατρικού σκετς με σκηνές από το λογοτεχνικό έργο <<Λωξάντρα>> και απόλαυσαν τη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου, Λαβίδα Ειρήνη, που ερμήνευσε χαρακτηριστικά τραγούδια της Ανατολής και Μικρασίας. Ακολούθησε μπουφές με παραδοσιακά φαγητά και γλυκά της Ανατολής που είχαν ετοιμάσει με επιμέλεια τα παιδιά και οι οικογένειές τους και τα οποία απόλαυσαν οι καλεσμένοι.
Υπεύθυνος πολιτιστικού προγράμματος: Κερεμίδης Ιωάννης

Συμμετοχή του Γυμνασίου- Λ.Τ. Ειρηνούπολης στο Spring Festival
Την περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου το Γυμνάσιο – Λ.Τ. Ειρηνούπολης συμμετείχε με τη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Λαβίδα Ειρήνη στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας “Spring Festival”. Η μαθήτρια ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο δυο τραγούδια το “One and only” της Adele και το “Mercy on me” της Christina Aguilera κερδίζοντας κυριολεκτικά τις εντυπώσεις σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

«Λογοτεχνικό και Θεατρικό εργαστήρι»
Την Πέμπτη 14 Μαΐου παρουσιάστηκε με επιτυχία στους γονείς και το κοινό της Ειρηνούπολης η θεατρική παράσταση «Ανώνυμοι Ερωτοχτυπημένοι» από τους μαθητές της Γ΄ και Α΄ γυμνασίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Γυμνασίου Λ.Τ. Ειρηνούπολης.
Το έργο απόλαυσαν νωρίτερα σε δύο άλλες παραστάσεις οι μαθητές και καθηγητές του γυμνασίου καθώς και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Αγγελοχωρίου και Πολυπλατάνου με τους δασκάλους τους.
Η θεατρική παράσταση ήταν πρωτότυπη βασισμένη σε ιδέα των μαθητών. Ορισμένες σκηνές βασίστηκαν σε διασκευή γνωστών έργων και άλλες σε πρωτότυπα κείμενα από τους μαθητές της ομάδας και την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος Κα Βασιλείου Μαριορίτσα. Τα σκηνικά, επίσης, φιλοτεχνήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές.
Η ανταμοιβή όλων των συντελεστών ήταν το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.


Ο Διευθυντής του Σχολείου: Ουζουνίδης Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου