Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Προκήρυξη του προγράμματος Leader.Άρθρο του Γιώργου Αδαμίδη, Οικονομολόγου-MSc, Σύμβουλου Ανάπτυξης Φορέων & Επιχειρήσεων

Προκηρύχθηκε από την Αναπτυξιακή Ημαθίας (ΑΝ.ΗΜΑ Α.Ε.) το τοπικό πρόγραμμα Leader που απευθύνεται σε επενδύσεις ειδικά χωροθετημένες στις πεδινές περιοχές του Νομού Ημαθίας. Για τον Δήμο Νάουσας οι περιοχές από τις οποίες μπορεί κανείς να υποβάλλει την πρότασή του είναι οι Δημοτικές Ενότητες Ανθεμίων και Ειρηνούπολης.

Προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα (ιδιώτες, εταιρίες, κλπ) για
ίδρυση νέων ή για επέκταση και εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Οι δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται είναι ενδεικτικά: η αξιοποίηση της φυτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής μέσω επενδύσεων μεταποίησης‐ τυποποίησης και εμπορίας (κονσερβοποιία,  χυμοποιεία, διαλογητήρια, αποξηραντήρια, ψυγεία, αποθήκες, παραγωγή μαρμελάδων-γλυκών κλπ), αγροτουριστικές δράσεις (ξενώνες, χώροι εστίασης), εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού (πεζοπορία, mountain bike, ιππασία, σκοποβολή, τοξοβολία, αναρρίχηση κλπ), μονάδες οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, κλπ.

Η επιδότηση της επένδυσης κυμαίνεται στο 50% ανάλογα με την δραστηριότητα. Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι μέχρι την Δευτέρα 20/07/2015, ώρα 13:00.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει: αναλυτική ενημέρωση, προετοιμασία φακέλων, υποβολή προτάσεων και πλήρη διαχείριση κατά την διάρκεια της ένταξης και της υλοποίησης των έργων, μέχρι και την τελευταία εκταμίευση της επιδότησης.

Διεύθυνση: Πλατεία Καρατάσου 8, 1ος όροφος (πρώην κινημ. «ΑΓΓΕΛΙΚΑ») στη Νάουσα

Τηλέφωνα: 23320 23032 και 6947 930360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου