Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Ασύδοτη ρίψη σκουπιδιών σε κοινόχρηστους χώρους

 Η κατάσταση με την ασύδοτη ρίψη σκουπιδιών σε κοινόχρηστους χώρους και δρόμους είναι απογοητευτική.
Καθαρίζουμε με προσωπικές δαπάνες τον κεντρικό δρόμο εισόδου της Κοινότητας από σακούλες, πλαστικές φιάλες, χαρτιά και την επόμενη ημέρα η εικόνα είναι ίδια.
Επίσης ο χώρος του γεμιστικού βυτίων μέχρι το μεσημέρι της 27-5-2015 εμφάνιζε την κατάσταση, όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία (τριτοκοσμική κατάσταση).
Η εικόνα που εμφανίζει το χωριό με όλους τους βρόμικους χώρους επικρίθηκε τις τελευταίες ημέρες και από ξένους τουρίστες.
Η ευθύνη κύρια είναι των πολιτών και ραντιστών και βέβαια ευθύνη έχει και ο Δήμος που δεν τοποθετεί περισσότερους κάδους και δεν διενεργεί πιο συχνή αποκομιδή των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων.
Μετά το μεσημέρι η κατάσταση άλλαξε, αφού μαζί με τις εθελόντριες και εθελοντές (Υφαντίδου Βάσω, Καρυπίδου Νίκη, Ορδουλίδου Γεωργία, Ελευθεριάδου Χρύσα, Μακρίδου Ιωάννα, Λυκίδη Αναστασίου, Αλιτζανίδη Ηλίας και εμού της Προέδρου) καθαρίσαμε το χώρο και εμφανίζει την εικόνα στη δεύτερη φωτογραφία.

Πόσες ημέρες θα είναι καθαρός ο χώρος ; Θα σεβαστούν οι πολίτες-ραντιστές το περιβάλλον και την προσπάθειά μας ; Ή θα αποδείξουν για μία ακόμη φορά ότι έχουν έλλειψη περιβαλλοντικής παιδείας ;

Η Πρόεδρος Κοινότητας Λευκαδίων
            Τομπουλίδου Ζωγράφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου