Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Για τον Καλλικράτειο Δήμο Νάουσας

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ προσωπικό των τριών εταιρικών Δήμων Νάουσας, Ανθεμίων, Ειρηνούπολης, πρέπει να λάβει την ευθύνη να εμφυσήσει στον υπό ίδρυσιν Καλλικράτειο Δήμο Νάουσας τη βούληση για κάτι το στερεό, το μόνιμο, το ακλόνητο.
Πρέπει να ξυπνήσει η επαρχία Νάουσας από τον βαθύ πολιτικό λήθαργο στον οποίο έχει περιπέσει εδώ και αρκετές δεκαετίες και ο οποίος διακόπτεται μόνο από τους «εφιάλτες» τοπικιστικών διχαστικών νοοτροπιών, λογικών, στάσεων και συμπεριφορών, που δεν επιτρέπουν να γεννηθεί και να αναπτυχθεί ανάμεσα στους κατοίκους της ένα ισχυρό αίσθημα του «εμείς».
Να ξυπνήσει ό,τι είναι κοιμισμένο. Να αναστηθεί ό,τι μοιάζει με νεκρό.
Λανθασμένες επιλογές και χειρισμοί του παρελθόντος, δεν έχουν θέση στο παρόν. Χθεσινές νοοτροπίες που χώριζαν τους ανθρώπους σε «δικούς μας» και «ξένους», σε «Ναουσαίους» και μη, σε «πρωτευουσιάνους» και σε «χωριάτες», «σε βουνίσους» και σε «καμπίσιους», δεν έχουν θέση στο σήμερα.
Όποιος κατάγεται απ’ το πουθενά, δηλαδή, όχι απ’ τη Νάουσα, για κάποιους συμπολίτες μας, δυστυχώς, δεν υπάρχει. Αυτή την αίσθηση υπεροψίας εισπράττει ακόμα και σήμερα, έστω περιορισμένα, ο «ξένος». Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα είναι έγκλημα να συνεχιστεί. Απλά κόστισε ακριβά… Πρέπει να αλλάξουμε όλοι νοοτροπία.
ΝΑΙ, ΑΝΗΚΟΥΜΕ όλοι οι κάτοικοι των τριών εταιρικών Δήμων στον ίδιο Δήμο πλέον. Είμαστε συνδημότες ανεξαρτήτως καταγωγής, με τα ίδια δικαιώματα. Μοιραζόμαστε την ίδια φροντίδα να συντηρήσουμε το κοινό μας σπίτι, να το επαυξήσουμε, να το μεγαλώσουμε, να το κάνουμε ισχυρό ΟΙΚΟ.
Οικία και οίκος μας είναι ο Καλλικράτειος Δήμος Νάουσας.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ το λιθαράκι μας να χτίσουμε το κοινό μας σπίτι, μα προπαντός οι δημοτικοί μας άρχοντες είναι αυτοί που θα βάλουν τα θεμέλια, θα εφαρμόσουν τα σχέδια και θα το χτίσουν μέχρι το τελευταίο του κεραμίδι.
Είναι οι πρωτομάστορες.
Έχουν ιστορική ευθύνη απέναντι σε όλους τους πολίτες της επαρχίας μας, απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να χτίσουν ένα σπίτι γερό, ικανό να στεγάσει το μέλλον και τις ανάγκες του.
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ «ΠΤΩΧΟΠΡΟΔΡΟΜΟΙ» ας μείνουν πίσω να κλαίνε τη μοίρα τους, να βουλιάξουν στην κινούμενη άμμο της μιζέριας τους. Όσοι οραματίζονται το μέλλον, αντιλαμβάνονται προς τα πού τραβάει η Ιστορία, αφουγκράζονται τη φωνή των καιρών, ας τραβήξουν μπροστά. Ας περάσουν το «Ρουβίκωνα» για να καταχτήσουν τη ρώμη (το σφρίγος) της Νέας Εποχής που ανατέλλει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Χρήστος Μπίντας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου