Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Επίσκεψη του Τάσου Σιδηρόπουλου σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και βιομηχανίες


Ο Βουλευτής του Ν. Ημαθίας, κ. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος επισκέφτηκε το τελευταίο διήμερο τους παρακάτω Συνεταιρισμούς και Βιομηχανίες:
Α.Σ. Ειρηνούπολης «ΟΜΟΝΟΙΑ»
Α.Σ. Ειρηνούπολης
Α.Σ. Διαβατού «ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ»
Α.Σ. Κεφαλοχωρίου
Α.Σ. Κουλούρας «ΑΠΟΛΛΩΝ»
Ε.Α.Σ Βέροιας
ΑΣΟΠ Επισκοπής Νάουσας
Α.Σ Επισκοπής Νάουσας
Α.Σ Μελίκης
Α.Σ «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»
Βιομηχανία Παντελίδη «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»
ΑΛ.Μ.ΜΕ.
VENUS

Στις επισκέψεις αυτές και τις συζητήσεις που αναπτύχθηκαν τόσο με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών, όσο και με τους παραγωγούς, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια ανοδική τάση στην τιμή του επιτραπέζιου ροδάκινου σε σχέση με την περσινή περίοδο. Σοβαρό πρόβλημα, αντίθετα, έχει προκύψει με το βιομηχανικό ροδάκινο, καθώς η συμφωνία που είχε γίνει μεταξύ των Βιομηχάνων και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την διαμόρφωση της τιμής, δεν τηρείται από την πλευρά των Βιομηχάνων με αποκλειστική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής θα επισκεφθεί άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να ενημερώσει τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό για το θέμα που έχει προκύψει.

Ο Βουλευτής δήλωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ώστε να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, αλλά και ειδικότερα την κατάσταση του βιομηχανικού ροδάκινου. Για το θέμα αυτό θα καταθέσει και ενημερωτικό σημείωμα προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί εθνικό προϊόν από το οποίο εξαρτάται σημαντικά η τοπική οικονομία αλλά και η γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου