Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

Διάβασα την επιστολή του Δημάρχου στην εφημερίδα σας εκδοθείσα φυσικά από το γραφείο του Δημάρχου ,έτσι για να έχει το περιεχόμενο αόριστο επιστολογράφο , φυσικά ενυπόγραφο από τον ίδιο.
Θα απαντήσω στην επιστολή του Δημάρχου ,ως πολίτης του καποδιστριακού Δήμου Νάουσας και φυσικά ως πολίτης και κάτοικος του Καλλικρατικού Δήμου .
Αγαπητέ Κε Δήμαρχε , Ιστορική ευκαιρία για το μέλλον της επαρχίας που μια οκταετία αγνοήσατε ,εγκαταλείψατε στην τύχη της , χωρίς έργα υποδομής ,χωρίς δρόμους ,με τριτοκοσμικές συνθήκες ζωής, δεν πρέπει να αποκαλείται ευκαιρία σήμερα , ιστορική ευκαιρία για το μέλλον της επαρχίας ; Ίσως ιστορική για σας αν επανεκλεγείτε , για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Μιλάτε για Κοινωνική Συνοχή εσείς ; Οι πολίτες σας γράφουν επιστολές στα ΜΜΕ και απαξιώνεται τους πάντες, χωρίς έστω μια συγνώμη για την απαξίωση . Ποια Συνοχή ; Τώρα λέτε Κοινωνική Συνοχή εσείς που δημιουργήσατε την διάσπαση και την καθολική δυσαρέσκεια των συνεργατών σας ; Τι σημαίνει συνοχή πέστε ξεκάθαρα στον κόσμο . (Πασχίζω να συγκεντρώσω από παντού συνεργάτες όπως όπως ,και όποιους έχουν μερικά κουκιά για να μπορέσω να επανέλθω στον Δημαρχιακό θώκο ) .
Από τις πράξεις σας και την αποτυχημένη θητεία σας στην αυτοδιοίκηση , μέχρι και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ που πρεσβεύατε δυσκολεύεται να σας δώσει αυτοδικαίως το χρίσμα . Τώρα εκ των υστέρων λέτε να κρατήσει ο καθένας την ιδεολογική του τοποθέτηση διότι στην αυτοδιοίκηση είναι καθήκον να μην έχουμε ιδεολογικές ταμπέλες . Μπράβο είναι σωστό αλλά μάλλον πολύ αργά για να μην φανεί η ταμπέλα του κομματικού αντάρτη. Οταν βουλιάζει ένα πλοίο τα ποντίκια το εγκαταλείπουν πρώτα .Λέει μια λαϊκή παροιμία .
Τώρα λοιπόν όλοι μαζί ; Γιατί ; Γιατί ( Στα πλαίσια του ενωμένου δήμου θέτω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του τόπου λέτε). Δεν αρκούν τα οκτώ χρόνια ανυπακοής στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των πολιτών και των συνεργατών σας , για τα κακώς κύμαινα και τα λάθη σας;
Υποβιβάσατε μια υπερήφανη και πλούσια πόλη . Σε υποδειγματική πόλη της ανεργίας και της καφετερίας . Όπου πας , όπου κοιτάξεις Καφετέριες , θα ανοίξουν και άλλες για να υποδεχτούν τις στρατιές των ανέργων.
Κε Δήμαρχε που ζείς ; και που ονειρεύεσαι ; με το πρόχειρο γράμμα σας , θα ενημερώσετε τους πολίτες για τον νόμο με τα 286 άρθρα του , σε τρεις κόλλες χαρτί ;
(Η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη και η εφαρμογή της στο νέο Δήμο Νάουσας είναι ένα μεγάλο στοίχημα γράφεται ).
Ναι είναι ένα στοίχημα ,οι πολίτες να καταλάβουν και να απαιτήσουν στις εκλογές να αλλάξουν πρόσωπα και δυναμικές ,αφήνοντας στο παρελθόν όλους εκείνους που με τα λόγια τα ΜΕΓΑΛΑ και τις υποσχέσεις τους .Υφαρπάζουν την ψήφο τους ,την επόμενη των εκλογών συναντούν την απαξίωση ,την μιζέρια και τα (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ).
Φάσκεις και αντιφάσκεις ,από την μια λες Κε Δήμαρχε.(Στην Ανοικτή Πόλη την Νέα Νάουσα Ανοίγονται νέοι Ορίζοντες με το σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλους τους τομείς) . Από την άλλη λες ,Κε Δήμαρχε. ( Είναι Βέβαιο ότι τα πρώτα χρόνια θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια ,θα υπάρξουν προβλήματα και ελλείψεις . Δεν μπορούν να γίνουν όλα απ ‘ τήν μια μέρα στην άλλη , γράφεις ). Καλά που το πας ; πέντε χρόνια σχεδιασμό μετά άλλα πέντε για την υλοποίηση των μεγάλων έργων;
Τι να πρωτοπιστέψουμε έτσι ακριβώς συνέβη και πριν οκτώ χρόνια ο κόσμος πίστεψε και μετά οκτώ χρόνια τα ιδία ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ .
Νομίζω ότι είναι άδικο για όλους μας να περάσουν και αλλά χρόνια οπισθοδρόμησης , απραξίας , και αναποτελεσματικότητας .
Λέω τόσα και αλλά τόσα γιατί δεν εκτελέσατε τα προγραμματισμένα έργα που επί δυο τετραετίες τώρα είναι ανεκτέλεστα .
Εκτός αυτού κάνατε την μεγαλύτερη ζημιά στους δικαιούχους ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ κωλυσιεργώντας , ως αναποφάσιστος χρόνια τώρα , έτσι προχθές μάθαμε άναυδοι την δήλωση του ΟΕΚ για το πάγωμα απανταχού της επικράτειας, των εργατικών κατοικιών . Αυτό είναι ένα φοβερό ΕΓΚΛΗΜΑ αφήνοντας στον δρόμο 150 οικογένειες δικαιούχων Ναουσαίων . Αν δεν είναι αυτό ανικανότητα τοτε τι είναι ;
Τα μπαλώματα στους δρόμους ; η τις ασφαλτοστρώσεις που μένουν επιδεικτικά στην μέση για να μην εξυπηρετηθούν οι αντίπαλοι ψηφοφόροι;
Άλλη μια σύγκριση και νομίζω είναι αρκετή . Πως θα δημιουργήσετε ανάπτυξη στον τόπο τώρα που η χώρα είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης : ενώ τόσα χρόνια που υπήρχαν τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα ,δεν μπορέσατε να συντηρήσετε και να αναστηλώσετε την πόλη που σε μέγεθος ήταν μικρότερη του Καλλικρατικού Δήμου.
Μήπως με την εις άτοπον απαγωγή θα στερηθούν πολλά οι Καλλικρατικοί πολίτες της περιφέρειας ;
Σας παρακαλώ σταματήστε τα προσκλητήρια ,σωτηρίας της πόλης και των πολιτών της , ας δώσουμε την δυνατότητα στους πολίτες να βρουν μόνοι τους αυτήν τη φορά , τι είναι σωστό για την πόλη και το συμφέρον τους .
Δεν έχω προσωπική διαφορά με τον Τάσο Καραμπατζό .
Εχω μεγάλη διαφορά με τον Νυν Δήμαρχο της Ιστορικής πόλης της Νάουσας που δεν προσέφερε σχεδόν τίποτε στον τόπο μου , δεν εκτέλεσε το πρόγραμμα του επί δυο τετραετίες ,και επιθυμεί να ζητά ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την προκοπή που έχει χαθεί έστω σαν έννοια από αυτόν τον τόπο.
Ευχαριστώ την εφημερίδα που μου παραχώρησε τον χώρο για να προωθήσω τις απόψεις μου.
Γαλουτζής Δημήτρης
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου