Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Πρόταση Θανάση Γικόνογλου για Κινέζικες επενδύσεις στην Ημαθία



Συνάντηση με Κινέζο Διπλωμάτη
Συνάντηση με τον κύριο Sun Liwei, Οικονομικό και εμπορικό σύμβουλο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας,  είχε την Τετάρτη 18 Μαΐου ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή πληροφορίες που είχε ο βουλευτής για το ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών για επενδύσεις στη Β. Ελλάδα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διερευνητικές κινήσεις Κινέζων μεγαλοεπενδυτών που προτίθενται να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο Διαμετακομιστικό Κέντρο που θα εξυπηρετεί τις εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των Βαλκανικών χωρών.
Προετοιμασμένος για τη συνάντηση, ο κ. Γικόνογλου ανέπτυξε στον Κινέζο διπλωμάτη μια σειρά προτάσεων που αφορούν την Ημαθία και του επέδωσε σχετικό υπόμνημα.
Κατά τη συζήτηση για την προσέλκυση μιας τόσο μεγάλης επένδυσης στην περιοχή, υπήρξε θετική διάθεση από τον Κινέζο διπλωμάτη για περιοχή της Ημαθίας που προσφέρεται για μεγάλες επενδυτικές κινήσεις.
Εξηγήθηκε ότι η Ημαθία διαθέτει τις κατάλληλες περιοχές στο σταυροδρόμι των κεντρικών εθνικών οδικών αξόνων της χώρας, ενώ στα πλεονεκτήματα επισημάνθηκε η γειτνίαση με το αεροδρόμιο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις, ενώ δεν αποκλείεται να προγραμματιστεί και επίσκεψη αντιπροσωπίας Κινέζων στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου