Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Χρήστος Χατζηαντωνίου: «Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και αξιόπιστοι, γρήγοροι και διαφανείς»


PDF Εκτύπωση E-mail

Ενημερωτική εκδήλωση για θέματα του ΕΛΓΑ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο πρώην Δημαρχείο Αποστόλου Παύλου στο Μακροχώρι η «Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών» σε συνεργασία με την ΓΕ.Σ.Α.Σ.Ε.
Κεντρικός ομιλητής ήταν αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Χρήστος Χατζηαντωνίου, παρουσία αγροτών αλλά και του Βουλευτή Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ Άγγελου Τόλκα.

 Η ομιλία του Χρήστου Χατζηαντωνίου

Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ  Χρήστος Χατζηαντωνίου στην ομιλία του προς τους αγρότες ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ο ΕΛΓΑ πρέπει να στηριχθεί για να είναι βιώσιμος και να μπορεί να αποζημιώνει τους αγρότες όταν παθαίνουν ζημιές. Παραλάβαμε 4,5 δισ. ευρώ χρέος, ο Οργανισμός ήταν αναξιόπιστος και πλήρωνε κάθε χρόνο 600 εκ. ευρώ κατ’ εξαίρεση και ζημιές. Δεν έχω βρει έναν άνθρωπο που να πει ότι είναι ευχαριστημένος από τον ΕΛΓΑ. Κάτι φταίει. Δεν γίνονται δίκαιες εκτιμήσεις. Έχουμε ευθύνη και πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Δεν καταλαβαίνω τον όρο αντικειμενική εκτίμηση. Το αντικειμενικό είναι και υποκειμενικό συγχρόνως. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Δεν γίνεται αλλού να είμαστε δίκαιοι και αλλού άδικοι. Δεν πρέπει να βοηθάμε τους κολλητούς και κάποια συμφέροντα. Είμαι απόλυτος σε αυτά τα πράγματα. Τέλος αυτά. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι και αξιόπιστοι, γρήγοροι και διαφανείς. Απόφασή μας είναι όλες οι εκτιμήσεις των ζημιών να αναρτώνται και να δημοσιεύονται. Να γνωρίζει ο γείτονας τι έχει πάρει ο διπλανός του. Να γνωρίζουν τι έχει πάρει ο καθένας σε όλο το χωριό. Οι εκτιμήσεις θα γίνονται παρουσία εκπροσώπου των αγροτών. Ο αγρότης θα είναι συνένοχος στην απόφαση που θα παρθεί για την εκτίμηση των ζημιών.
Σας ενημερώνω επίσης ότι έχουν , αλλάξει  κάποια πράγματα στον ΕΛΓΑ. Ό,τι δεν θα δηλωθεί στον ΟΣΔΕ, δεν ασφαλίζεται και δεν αποζημιώνεται. Τα ασφάλιστρα από 3% θα γίνουν 4% και θα καταβάλλονται ή εφάπαξ, ή θα γίνονται κρατήσεις από το ΦΠΑ, το πετρέλαιο, την επιδότηση».
Ακολούθησε συζήτηση με τους αγρότες και για διάφορα άλλα θέματα του αγροτικού κόσμου.
naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου