Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ομάδα ενημέρωσης και πρώτη πανελλαδική παρουσίαση Διαδικτυακού Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας


Η ομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ), Face to Face, επισκέπτεται την πόλη της Βέροιας από 31 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου με στόχο να συναντήσει και να συνομιλήσει με τους κατοίκους της πόλης. Η πενταμελής ομάδα που έχει επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Παράλληλα, την Τρίτη 31 Μαΐου στις 11.00 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Δημόσια Κεντρική   Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8), το πρωτότυπο διαδικτυακό, εκπαιδευτικό παιχνίδι των ΓΧΣ «Και έφαγαν αυτοί καλύτερα» που είναι διαθέσιμο σε όλους στη διεύθυνση www.msf.gr/playandlearn. Εκπρόσωποι της οργάνωσης παρουσιάζουν το παιχνίδι σε εκπαιδευτικούς και γονείς για να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους και να μάθουν με ευχάριστο τρόπο για το πρόβλημα αλλά κυρίως για τους τρόπους αντιμετώπισης του υποσιτισμού, ενός ιατρικού προβλήματος  που απειλεί τη ζωή 195 εκατομμυρίων παιδιών παγκοσμίως. Όλοι μαθαίνουν παίζοντας ! μέσα από βίντεο, εικόνες και πληροφορίες, ενημερώνονται και βοηθούν τους Γιατρούς Χωρίς να σώσουν ακόμη περισσότερες παιδικές ζωές. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Μια πρωτότυπη ιδέα που θα παρουσιαστεί σε έναν ιδιαίτερα πρωτοποριακό χώρο, τη διακεκριμένη βιβλιοθήκη της Βέροιας που απέσπασε το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» 2010 από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών περισσοτέρων από 180.000 ανθρώπων. Η Βιβλιοθήκη έχει αναδειχθεί ως κορυφαία στην Ελλάδα προσφέροντας μια σειρά υπηρεσιών και προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες, αποτελώντας πρότυπο και για άλλες βιβλιοθήκες της χώρας.

Με αφορμή τις δράσεις της οργάνωσης στην πόλη της Βέροιας η υπεύθυνη της ομάδας F2F των ΓΧΣ, Όλγα Καϊμάρα, δήλωσε «Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση», συμπληρώνοντας, «Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η υποστήριξη της δράσης μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν περιθώρι! ο και επιλογή παρά μόνο μεταξύ ζωής και θανάτου. Εξάλλου η κοινωνία της Βέροιας έχει αποδείξει την ευαισθησία της. Χαιρόμαστε πολύ που θα βρεθούμε κοντά στους κατοίκους της και θα παρουσιάσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ξεχωριστό παιχνίδι με στόχο τη γνώση και την συμμετοχή στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) ιδρύθηκαν το 1971 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και δημοσιογράφων που πίστευαν στην αποτελεσματική ιατρική και ανθρωπιστική δράση αλλά και στη δύναμη της μαρτυρίας. Σύντομα εξελίσσονται σε μια διεθνή ανεξάρτητη ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας στους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις ή φύλο. Η δράση της οργάνωσης διέπεται από τις αρχές της ανεξαρτησίας, της αμεροληψίας και της ουδετερότητας και γίνεται πραγματικότητα χάρη στους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο. Μέσα από την εμπειρία και τη μαρτυρία των εθελοντών μας ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές παρέμβασης και δράσης μας. Το ελληνικό τμήμα των ΓΧΣ δημιουργήθηκε το 1990 και αποτελεί ένα από τα 19 τμήματα της οργάνωσης συμπληρώνοντας 20 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα χάρη στην πολύτιμη ηθική και οικονομική υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές δωρεές που αποτελούν το 99% των εσόδων του ελλην! ικού τμήματος των ΓΧΣ, μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της δράσης μας.
Για δηλώσεις συμμετοχής τμημάτων σχολείων
Παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας στο τηλ. 2331024494
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Πασχούλα, Υπεύθυνη Τύπου ΓΧΣ
Τηλ. 210 5 200 500 (εσωτ.109), κιν. 6936 699 142
E-mail: maria.paschoula@athens.msf.org
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των ΓΧΣ:
www.msf.gr
Ακολουθήστε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα:
Facebook: http://www.facebook.com/msf.greece
Twitter: http://twitter.com/msfgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου