Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σχέδιο υποβάθμισης των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας

Η ΝΟΔΕ Ημαθίας εκφράζει δημόσια την αγανάκτηση της, για τη διαφαινόμενη απομάκρυνση της Ορθοπεδικής και Ουρολογικής Κλινικής από το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας.
Η ανάλγητη αυτή απόφαση, ουσιαστικά ακρωτηριάζει το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και αφήνει τους πολίτες της Ημαθίας χωρίς το πρωταρχικό αγαθό της Δημόσιας  περίθαλψης. Παράλληλα χιλιάδες ασθενείς θα υπόκεινται σε τεράστια οικονομική επιβάρυνση, καθώς θα αναγκάζονται να περιπλανώνται σε νοσοκομεία εκτός Νομού.
Μάλιστα, η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας φέρουν το Νοσοκομείο Βέροιας ως ένα από τα αρτιότερα και οργανωμένα Νοσοκομεία της Χώρας, τις δε συγκεκριμένες δύο υπό κατάργηση Μονάδες ως τις πιο σύγχρονες, με χιλιάδες σοβαρά περιστατικά κατά έτος τα οποία αντιμετωπίζονται επιτυχώς. Είναι απορίας άξιο ποιους σκοπούς εξυπηρετεί η δίχως σχεδιασμό συρρίκνωση ενός κατά γενική ομολογία υψηλού επιπέδου Νοσοκομείου, τη στιγμή μάλιστα που δεν προτείνεται κάτι αντίστοιχο σε άλλο διαμέρισμα της Χώρας.
Επίσης η ΝΟΔΕ Ημαθίας είναι αντίθετη σε κάθε ανεύθυνη κυβερνητική προσπάθεια υποβάθμισης του ιστορικού Νοσοκομείου της Νάουσας, η οποία μεθοδεύεται με βάση οικονομικά και μόνο κριτήρια. Ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να έχει ως γνώμονα και κριτήριο μοναδικό την υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών στον τομέα της υγείας των πολιτών.
Η Κυβέρνηση του Μνημονίου και της ψυχρής λογιστικής πολιτικής χωρίς αποτελέσματα, μετά την υποβάθμιση της Παιδείας με τις συγχωνεύσεις σχολείων, συνεχίζει με την υποβάθμιση της Υγείας καταδικάζοντας δύο από τα κομβικότερα Νοσοκομεία της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σε απαξίωση, αφήνοντας το σύνολο των συμπολιτών μας χωρίς δημόσια φροντίδα.  
Η Ημαθία δεν αντέχει μεγαλύτερη υποβάθμιση. Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει τον απαράδεκτο και άδικο σχεδιασμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου