Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ατύχημα ένας αυτόπτης μάρτυρας


            Αφορμή για αυτό το σημείωμα, είναι η «παράξενη» στάση του ανθρώπου που βλέποντας σπασμένα κλαδιά, υπέθεσε ότι έπεσε αυτοκίνητο. Βγήκε από το πρόγραμμά του, την σειρά της ημέρας, σταμάτησε, παρατήρησε και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία. Ο νεαρός αυτός, δεν συνέχισε εκεί που πήγαινε. Σταμάτησε και διέθεσε ελάχιστο από τον χρόνο του και έσωσε την ζωή μιας νεαρής κοπέλας. Μάλιστα, ήταν παρών σε όλη την διάρκεια της ανάσυρσης της κοπέλας, δίπλα στους πυροσβέστες και βοηθούσε. Ένας καθημερινός νεαρός από χωριό, με χαρακτηριστική προφορά των ορεινών Πιερίων αλλά, με αντίληψη, παρατηρητικότητα και διάθεση προσφοράς, πολύ σπάνια. Το ένα ευχαριστώ, σ΄αυτό το παλικάρι. Το άλλο, στους Πυροσβέστες. Που επειδή ήμουν κι εγώ παρών δίπλα τους εκεί στη χαράδρα, είδα την αυταπάρνησή τους. Βγάζοντας και καμιά φωτογραφία, σκεφτόμουν που τους έβλεπα έτσι που «πάλευαν» με το απόκρημνο έδαφος, τα σίδερα του αυτοκινήτου και την ανήμπορη κοπέλα, αν πρόκειται για καμία κόρη ενός από αυτούς. Δεν ήταν κόρη κανενός. Απλά, σου κάνει εντύπωση το πάθος με το οποίο προσπαθούν. Ο ιδρώτας τους, μούσκεψε τα μαλλιά τους. Λές και βάλανε το κεφάλι κάτω από βρύση. Κατάκοποι ησύχασαν μόνον όταν ανέβηκαν δίπλα στο ασθενοφόρο που περίμενε. Απώλειες, μόνο το πιάσιμο στη μέση ενός και το γόνατο ενός άλλου.
            Ως προς το γεγονός τώρα. Το κόκκινο ΙΧ, έφυγε από το δρόμο, σε σημείο που υπάρχει κενό από τις μεταλλικές μπάρες. Όμως, υπάρχει στο σημείο, μικρό εκκλησάκι. Αυτό σημαίνει ότι, κι άλλος είχε την ίδια τύχη παλαιότερα. Τα κίτρινα απομεινάρια από τα πλαστικά και τα φανάρια στη χαράδρα, το επιβεβαίωναν. Πέφτοντας, χθές το βράδυ, σταμάτησε πάνω σε έναν πλάτανο, ανάποδα. Η κοπέλα, βρισκόταν στριμωγμένη, στο πίσω κάθισμα. Ο αερόσακος άνοιξε αλλά, μάλλον δεν φορούσε τη ζώνη. Το βάθος, περίπου 60 – 70 μέτρα, σε πολύ επικλινές  έδαφος. Το συρματόσχοινο που τραβούσε το πυροσβεστικό, βοήθησε πολύ να ανέβει το φορείο όπου βάλαμε την τραυματισμένη κοπέλα.
            Το συμπέρασμα; Αν διέθεταν κι άλλοι λίγο από τον χρόνο τους και την καθημερινότητά τους, ίσως βοηθούσαν ή έσωζαν εμένα. Αν το κάνουμε εμείς, γινόμαστε συμμέτοχοι στην πρακτική δράση, με αποτέλεσμα. Σ΄αυτό το επεισόδιο, ο ένας είδε και ειδοποίησε. Πήραν την σκυτάλη άλλοι και βγήκε αποτέλεσμα. Ο καθένας με τον τρόπο του, μπορεί να συμμετέχει και το καλό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας.       

ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου