Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παρελάσεις χωρίς εξέδρες για τους επισήμους στην επαρχία


Διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
Σημειώνουν όμως ταυτόχρονα πως δεν επιθυμούν να διαλύσουν την παρέλαση, απλώς να εκφραστεί η οργή τους προς τους επισήμους.
Τους καλούν να μην πατήσουν το πόδι τους στην παρέλαση επειδή, όπως δήλωσαν, "οδήγησαν τη χώρα σε καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση".
Την ίδια ώρα, ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να μη στηθεί η καθιερωμένη εξέδρα των επισήμων, με το δήμαρχο να δηλώνει πως η οφειλόμενη τιμή δεν είναι στα παρόντα πρόσωπα αλλά στα ιστορικά γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους και πως η θέση των "επισήμων" είναι ανάμεσα στον κόσμο από τον οποίο προέρχονται.
Στη Βέροια, δάσκαλοι και καθηγητές της Ημαθίας, με πρωτοβουλία των συλλόγων τους θα πραγματοποιήσουν σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας πριν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Διώχνουν τους επισήμους και στην Κρήτη
Χωρίς εξέδρα επισήμων θα γίνει η παρέλαση στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Αυτό αποφασίσθηκε στη διάρκεια σύσκεψης στην Περιφέρεια Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου με τη συμμετοχή των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Αντιδημάρχου Ηρακλείου, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου.
"Αποφασίσαμε να μη στήσουμε εξέδρα. Θα είμαστε δίπλα στον κόσμο και τα παιδιά θα παρελάσουν για όλη την κοινωνία του Ηρακλείου", ανέφερε μετά τη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου