Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Παρέλαβε το Γ’ στάδιο της νέας κυκλοφοριακής μελέτης η Δημοτική Κοινότητα Νάουσας




Συνεδρίασε την Τετάρτη 21/03/2012 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νάουσας υπό την προεδρία του κ. Θωμά Τσουκαλά.
Προ ημερησίας διάταξης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα για την πορεία του έργου της αντικατάστασης των πινακίδων των οδών της πόλης, το οποίο εισέρχεται πλέον σε φάση υλοποίησης και για τη συνέχιση του προγράμματος «καλάθι αλληλεγγύης» με το οποίο η Δημοτική Κοινότητα συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη τροφίμων.
Επίσης, αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα διαφόρων σκαλοπατιών πάνω στα πεζοδρόμια μπροστά από επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης, στην πρόταση φιλοζωικής οργάνωσης,μέσω του αντιδημάρχου κ. Μαραντίδη, για περισυλλογή και στείρωση των αδέσποτων σκυλιών και σε πρόταση του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Κυριακίδη Παύλου για την αισθητική αναβάθμιση του τοίχου στις εργατικές κατοικίες.
Στα ημερήσιας διάταξης θέματα, το Συμβούλιο παρέλαβε το Γ’ στάδιο της κυκλοφοριακής μελέτης που αφορούσε στην κατασκευή τριών ισόπεδων κόμβων, οι οποίοι, κατά την εισηγήτρια κ. Νίκου, θα επιλύσουν το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στους κόμβους της Πυροσβεστικής, της Ευαγγελίστριας και του Φόρου. Στη συνέχεια, η σύμβουλος κ. Τορορή Μαρία ενημέρωσε εκτενώς το σώμα για την επίσκεψη και τις δράσεις των νέων από την Ευρώπη που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας την προηγούμενη εβδομάδα. Αναφέρθηκε και στις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται για το Δήμο, μέσα από τη δημιουργία γραφείου διασύνδεσης νέων με την Ευρώπη, σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. ΑΕΝΑΟΝ.
Τέλος, συζήτηση έγινε και για την Αποκριά. Στην εισήγησή του ο σύμβουλος κ. Σιώψης Θεοδόσης, εξήρε τη στροφή της Αποκριάς προς την παράδοση και τη λαογραφία, θεωρώντας ωστόσο ουσιαστική την έλλειψη του στοιχείου της σάτiρας και της διακωμώδησης της πολιτικής πραγματικότητας. Αναφέρθηκε ακόμα και στα φαινόμενα παραποίησης του δρωμένου τόσο εκτός όσο και εντός της Νάουσας και εισηγήθηκε τη σύσταση από τους γνώστες του δρωμένου  γραπτού κώδικα συμπεριφοράς και ενδυμασίας, ο οποίος να ακολουθείται πιστά από τους χορευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου