Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας

ergatiko_naous Σύσκεψη για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει: "Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου έγκαιρα ενημέρωσε τα ΔΣ των σωματείων για τις αρνητικές εξελίξεις στις ΣΣΕ. Κάλεσε τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν αποφάσεις, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις, να μπουν μπροστά στη μάχη για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ.
  • να μην επιτρέψουμε να λεηλατήσουν μισθούς και μεροκάματα
  • να μη δεχτούμε καμία μείωση
  • να εμποδίσουμε την εργοδοσία να περάσει τα μέτρα για τις ΣΣΕ
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι τα αντεργατικά μέτρα είναι πλέον νόμος, να αξιοποιήσουμε τη δικαιολογημένη οργή των εργαζομένων και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να παρεμποδιστούν τα μέτρα.
Μειώνουν τον κατώτατο μισθό από 751€ στα 586€, για τους νέους εργαζόμενους στα 511€. Το επίδομα ανεργίας από 461€ σε 361€ το μήνα, δηλαδή 12€ τη μέρα.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι επιβάλλεται καθαρή στάση απέναντι στην εργοδοσία που χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους για να μας τσακίσει. Θέλουν εργάτες με 400 – 500 ευρώ το μήνα για να αβγατίσουν τα 600δις στις ελβετικές τράπεζες.
Η λογική του μικρότερου κακού παροπλίζει τους εργαζόμενους από τη δράση. Επιβεβαιώνεται πως η επίθεση της εργοδοσίας οξύνεται, δεν έχει τελειωμό, τα μέτρα που παίρνουν (μείωση εισοδήματος, εκ περιτροπής εργασία, ελαστικά ωράρια κ.λπ)  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ.
ΕΕ – τρόικα – κυβέρνηση νομοθετούν κατά παραγγελία των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, τον Ιούνιο ετοιμάζουν νέα αντεργατικά μέτρα.
Επισημαίνουμε την ανάγκη στη μάχη αυτή να εντάξουμε την πάλη ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία, την ακρίβεια, τα απανωτά χαράτσια, τη μείωση του ταμείου ανεργίας, των συντάξεων κύριων και επικουρικών, ενάντια στις συγχωνεύσεις – κλείσιμο ΙΚΑ – Νοσοκομείου, ΟΕΕ, ΟΕΚ και άλλων υπηρεσιών.
Με σύνθημα οργανωμένη – μαζική – λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία να μην επιτρέψουμε να κοπεί ρεύμα – νερό σε καμιά λαϊκή οικογένεια.
Συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν
Να μη βγει σε πλειστηριασμό από τράπεζα κανένα σπίτι άνεργου, απλήρωτου, φτωχού συνταξιούχου.
Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων στη σύσκεψη να έρθουν με αποφάσεις για τις ΣΣΕ. Να συζητήσουμε για την απεργία 4 Απρίλη και την κλιμάκωση του αγώνα για τα σοβαρά προβλήματα της υγείας – ΙΚΑ – Νοσοκομείου κλπ. Με σύνθημα δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις να μην επιτρέψουμε να μείνει αγιάτρευτος – απροστάτευτος κανένας εργαζόμενος, άνεργος – ανασφάλιστος. Να επιλέξουμε μορφές αγώνα με βάση την οξυμένη επίθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου