Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη στην Ημαθία του Ουκρανού Προξένου Ιγκόρ Σιμπίγια



Επίσκεψη στην Ημαθία έκανε προσκεκλημένος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Ιγκόρ Σιμπίγια.
Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη, Περιφερειακούς Συμβούλους και υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε συνεταιριστικές βιομηχανίες, ομάδες παραγωγών, εξαγωγείς και φάρμες με ροδακινοκαλλιέργειες, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.
Ο κ. Σιμπίγια εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας, παράλληλα με την ικανοποίησή του για την παραγωγική δυναμική που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων μας. Σημειωτέον ότι σε συγκεκριμένη επιχείρηση της περιοχής ο Ουκρανός διπλωμάτης είχε τυχαία συνάντηση με Ουκρανούς εμπόρους που έκαναν συμφωνίες για την εξαγωγή ροδακίνων και νεκταρινιών στη χώρα τους. (Η Ουκρανία είναι δεύτερη μετά τη Ρωσία υποδοχέας αγροτικών προϊόντων από την Ημαθία.)
Ο Ουκρανός διπλωμάτης στο τέλος της επίσκεψης ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία του στην Ημαθία, δηλώνοντας πρόθυμος να συνδράμει στην ακόμη πιο δυναμική ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων περιοχών της χώρας του με την Ημαθία. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης αναφέρθηκε στον εξωστρεφή στρατηγικό προσανατολισμό προς τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ως κύριο γνώρισμα της διοίκησής του, με τον συνδυασμό της ποιότητας των προϊόντων και της πολύτιμης βοήθειας του έντονου εκεί ελληνικού στοιχείου να φέρνουν απτά αποτελέσματα προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου