Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ο Γ.Καρατζαφέρης υπέρ της «ευρωδραχμής»!




 

Ένα μικτό νόμισμα που δοκιμάστηκε στην προπολεμική Γερμανία προτείνει ως λύση στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο της χώρας ο  Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Αν πάμε στην ευρωδραχμή, οι εργαζόμενοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος θεωρεί σκόπιμο η χώρα να ακολουθήσει το μοντέλο που εφαρμόστηκε στην Τουρκία, το οποίο, όπως λέει, εγγυάται την ανάπτυξη.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε

"Δοκιμάστηκε το 1932 στη Γερμανία και είχε εκπληκτικά αποτελέσματα. Είναι ένα νόμισμα «περιορισμένου χρόνου» Εγώ πιστεύω ότι δύο χρόνια είναι αρκετά για να βγει η χώρα από την οικονομική καχεξία στην οποία βρίσκεται. Μιλάμε ότι το επίσημο νόμισμα της χώρας θα είναι το ευρώ για κάθε διεθνή σχέση. Στο εσωτερικό της χώρας, όμως, θα υπάρχει η ευρωδραχμή, η οποία θα ξεκινήσει με μία ισοτιμία ένα προς ένα. Οι αμοιβές, οι αγορές στο εσωτερικό θα γίνονται με ευρωδραχμή. Αυτό σημαίνει ότι ξαναπαίρνω στα χέρια μου το τιμόνι της νομισματικής πολιτικής της χώρας, ενώ τώρα – μη έχοντας – έρχεται το ΔΝΤ και μου επιβάλει σκληρό τρόπο ζωής. Είναι η πρώτη φορά που παρεμβαίνει το ΔΝΤ σε χώρα που δεν έχει νόμισμα, εξ ου και όλα αυτά τα ατελέσφορα πειράματα. Εάν, λοιπόν πάμε σε ευρωδραχμή, οι εργαζόμενοι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα δεν θα μπορούν να βγάλουν στο εξωτερικό χρήματα γιατί η ευρωδραχμή δεν θα περνάει πουθενά. Άρα θα έχουμε μια οικονομία της τάξεως των 12 δις. ευρώ ετησίως".
parapolitika.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου