Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Γιώργος Καισαρίδης στον αγώνα ¨Εύαθλος¨ στην Πίνδο: «Εκεί επάνω ο άνθρωπος βρίσκει τον δημιουργό του και επιστρατεύει ψυχικές και σωματικές δυνάμεις»


 Ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες ορεινού τρεξίματος έγινε την Δευτέρα 4 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 στην Κόνιτσα με την επωνυμία ¨ Εύαθλος 2012¨ . Ο αγώνας ξεκινούσε από την  κεντρική πλατεία της Κόνιτσας και ακολουθούσε την εξής διαδρομή : τοξωτή γέφυρα ,μονή Στομίου, Δέση ,Μύγα , Λούτσα Γούστηρα , Χασκή ,Πέρασμα Καρτερού , Μεσοβούνι , Κάτσανος , Μύγα ,Μονή στομίου , Γέφυρα. Η διαδρομή κινούνταν στης Βόρειες πλαγιές του όρους Τύμφη και περνούσε κοντά από της κορφές Γκαμήλα και Τσούκα Ρόσα είχε δε πάρα πού χιόνι (1 ώρα διαδρομής πάνω σε παχύ στρώμα χιονιού), το 95% ήταν μονοπάτια και τριβές και έπρεπε πάντοτε οι δρομείς να διακρίνουν την
σήμανση του αγώνα (οριέντεριγκ). Επίσης είχε καταβάσεις μέσα σε χιόνι με σχοινιά ασφαλείας εκ των οποίων μία κάθετη  ,φαράγγια, βάραθρα και ξεσέρματατα που έκοβαν την ανάσα. Από την άλλη εικόνες εξαίρετου κάλους αποζημίωναν αυτούς που τόλμησαν και την έτρεξαν. Οι συνολικές υψομετρικές διαφορές ήταν 4.250 μέτρα Τη διαδρομή των 32 χιλιομέτρων έτρεξαν 40 άτομα ,ενώ από τη Νάουσα έτρεξε και τερμάτισε ο κ. Γεώργιος Καισαρίδης σε χρόνο 6 ώρες και 9΄και όπως μας είπε ¨Εκεί επάνω ο άνθρωπος βρίσκει τον δημιουργό του και επιστρατεύει ψυχικές και σωματικές δυνάμεις....¨.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου