Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Προμήθεια Σύγχρονου Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού 1.221.430 €, μέσω του «ΕΣΠΑ 2007-2013»




Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, χρηματοδοτείται το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας με ποσό ύψους  1.221.430 € για την προμήθεια και απόκτηση σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Η προμήθεια του παραπάνω ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού υποστηρίζεται από πόρους των αντίστοιχων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, διενεργείται με προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού σύμφωνα με τις περί Κρατικών Προμηθειών διατάξεις και οι προϋπολογισμοί των ειδών της προμήθειας υποχρεωτικά εναρμονίζονται με τις τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.
Όπως εξάλλου επισημαίνεται μεταξύ άλλων και στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, με την ανωτέρω απόφαση του Υπουργού Υγείας και παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, ενισχύεται και αναβαθμίζεται περαιτέρω η αποτελεσματική και ποιοτική παροχή των νοσοκομειακών υπηρεσιών προς όφελος της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Τσακπουνίδη, Αν. Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νάουσας, η τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου (ενός εκ των πέντε που χρηματοδοτούνται Πανελλαδικά με ισάριθμες Υπουργικές Αποφάσεις) πραγματοποιήθηκε χάριν στον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας της διοίκησης του ιδρύματος να αποκριθεί έγκαιρα και εμπεριστατωμένα στο αίτημα του Υπουργείου στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα του ιδρύματος.
Η διαρκής ροή των συντονισμένων ενεργειών εκ μέρους του Προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου (από την πλήρη τεκμηρίωση των αιτημάτων και τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών μέχρι την ολοκλήρωση των σταδίων  της Δημόσιας Διαβούλευσης και των τελικών εγκριτικών αποφάσεων του φακέλου από την 3η ΔΥΠΕ Μακεδονίας και σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας) κρίνεται καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του τελικού στόχου της χρηματοδότησης.
Ο κ. Τσακπουνίδης εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίησή του για την έκβαση όλων των παραπάνω ενεργειών, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι « η διοίκηση κάνει απλά το χρέος της προς το Νοσοκομείο και τους πολίτες της Νάουσας», ενώ τόνισε ότι συνεχίζονται παράλληλα  οι προσπάθειες για την απόκτηση του νέου πολυτομικού αξονικού τομογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου