Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

E.K.N.: Φτάνει πια!



Ακόμη ένα δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Καρατάσου ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου και της κυβέρνησης.


Νωρίτερα, μέλη του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, απέκλεισαν τα ταμεία του Νοσοκομείου Νάουσας.

Πριν την κεντρική ομιλία εκ μέρους του ΠΑΜΕ δασκάλων, η Κατερίνα Μπόσκου έκανε μια καταγγελία, τονίζοντας ότι οι διευθυντές των σχολείων της Νάουσας, απαγόρευσαν να μοιραστούν έξω από τα σχολεία η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. «Πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης του λαϊκού κινήματος», είπε χαρακτηριστικά.

Την κεντρική ομιλία της κινητοποίησης πραγματοποίησε το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Γιάννης Γιάκογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:
«Φτάνει πια! Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.

Λένε ψέματα! Τα μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος και τα ελλείμματα, ούτε είναι για το καλό της χώρας μας. Το χρέος δε δημιουργήθηκε από την ευημερία του λαού, δημιουργήθηκε από τα  τεράστια κέρδη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, της μεγαλοεργοδοσίας.

Να μην επιτρέψουμε να ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα μέτρα που βάζουν ταφόπλακα σε όλες τις κατακτήσεις του λαού. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος».

Αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση στην πλατεία Καρατάσου, των φορέων της περιοχής και των πολιτών ενώ θα διανεμηθεί φασολάδα.
.naousanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου