Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σημαντικά τα αποτελέσματα της «PHILOXENIA 2012»



Από τις 22 έως τις 25 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ. η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA».
  Στο κτίριο 15 της Δ.Ε.Θ. λειτούργησε και το περίπτερο της Π.Κ.Μ. και μέσω αυτού συμμετείχε και η Ημαθία.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν  πολλά Συνέδρια, Ημερίδες και εκδηλώσεις, ενώ έγιναν πάνω από 1.800 επαγγελματικές συναντήσεις με τους 100 περίπου επαγγελματίες - προσκεκλημένους της Έκθεσης από διάφορες χώρες (Ουκρανία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.).
  Το Σάββατο το απόγευμα στο χώρο του περιπτέρου της Κ.Μ. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής από των Αν/τή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, με την παρουσία Αντ/ρχών, επαγγελματιών και πλήθος επισκεπτών.  Από την Ημαθία παρουσιάστηκαν τα κρασιά της Νάουσας και οι κομπόστες.
  Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης επισκέφθηκε το περίπτερο την Παρασκευή 23/11 και είχε επαφές με δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, σε μια προσπάθεια να καταστεί η περιοχή μας τόπος προορισμού, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας συναντήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στη Βεργίνα.
 
Η Υπουργός επισκέφθηκε το περίπτερο την Πέμπτη, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της ΗELEXPO και εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις της για την ολοκληρωμένη εμφάνιση και λειτουργία του περιπτέρου της Κ.Μ.
  Την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας της Ημαθίας στην Έκθεση είχε ο υπ. Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργος Σαλιάγκας, ενώ όλες τις ημέρες συμμετείχε στο περίπτερο ο Δ/ντής της Δ.Ε.Τ. Νάουσας Νίκος Αντωνιάδης και με διαφημιστικά έντυπα πολλές επιχειρήσεις του Νομού μας. Σημαντική παρουσία επίσης στα Συνέδρια και τις ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν είχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου