Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Γιοβανόπουλος: ΟΧΙ στα μέτρα. Να τα επόμενα βήματα




Ξημέρωσα μελετώντας τα φοβερά επερχόμενα μέτρα: Εκατοντάδες δυσνόητες σελίδες επί σελίδων ήρθαν αργά τη νύχτα της Δευτέρας, την Τρίτη κατεπειγόντως στην Επιτροπή, τη δε Τετάρτη άρον άρον ψήφιση.
Ο ορισμός της αντισυνταγματικότητας. Πότε να τα μελετήσεις μέχρι κεραίας, πώς να προλάβεις να αξιολογήσεις ολόκληρη τη μανία των περικοπτών, ποιος δύναται να ζυγίσει το πλήθος των δηλητηριωδών βελών στο κοινωνικό κορμί ;
Με καθαρή συνείδηση, ελεύθερος από κομματικές αλυσίδες, ψηφίζω ΟΧΙ, πεπεισμένος πλήρως πως πράττω το ορθό. Το δάσος της διαπλοκής, η ντροπή της παρακμής, το σινάφι των στρουθοκαμήλων χρειάζεται απολύμανση. Τα σάπια κούτσουρα στην άκρη, τα ερπετά να επιστρέψουν στους βάλτους τους, οι άνεργοι νέοι να βρουν μια εθνική οδό προς την παραγωγή. Στο τρομολάγνο “δίλημμα”, αν δεν περάσουν τα μέτρα, τι θα γίνει τάχα η χώρα, και ποια είναι η άλλη λύση, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απαντούμε:
 
1.         Λογιστικός Έλεγχος. Υπάρχουν κομμάτια του χρέους επαχθή, ποσά επονείδιστα, ντάνες οι τοκογλυφικοί τόκοι. Καμία κυβέρνηση (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) δεν δέχονται έναν γνήσιο, επιστημονικό, διεθνή, αδέκαστο υπολογισμό. Θα τον κάνουμε εμείς.
2.         Σύγκρουση με τους άρπαγες του ελληνικού πλούτου. Φοροκλέφτες, αεριτζήδες που θησαύρισαν, άεργοι με βίλες να κληθούν σε πληρωμή. Αλλιώς      δίκη, ποινές στους ενόχους, δήμευση περιουσιών.
3.         Η "δόση" δεν θα πάει στους Έλληνες αλλά στις τράπεζες. Αν δεν την πάρουν, δεν πτωχεύουν, οι καταθέσεις δεν χάνονται διότι είναι εγγυημένες, το ευρώ παραμένει το νόμισμά μας. Στοχοποιούνται το παρεμπόριο, η λαθρεμπορία καυσίμων, οι εισπρακτικές εταιρίες: για τις ανθελληνικές συμπεριφορές η φιλολογία παίρνει τέλος, τίθενται απέναντι ως εχθροί του λαού.
4.         Άμεση έκδοση συμψηφιστικών επιταγών, ώστε όσοι έμποροι έχουν λαμβάνειν από το ελληνικό δημόσιο, να λάβουν ένεση ρευστότητας. Με αυτές, να μειώσουν-μηδενίσουν τις οφειλές τους και να τους επιτραπεί η συνέχεια του επιχειρείν.
5.         Μισθοί και συντάξεις δεν κινδυνεύουν διότι ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ καθόλου με τη δόση. Με τα υπάρχοντα προβλεφθέντα έσοδα φθάνουν και περισσεύουν για αδιάκοπη πληρωμή, αρκεί να μη πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι τοκογλύφοι.
 
Οι μισθοί τέρατα, τα μυθικά bonus, οι συντάξεις – πλιάτσικο, κόβονται. Οι συνεταιρισμοί αράχνες, οι κομματικοί πεχλιβάνηδες, τα ασκέρια των κρατικοδίαιτων συμβούλων - λακέδων – μιζαδόρων, κόβονται. Οι οργανισμοί μαϊμού, τα σκοτεινά κονδύλια, η αφελληνιστική παραπαιδεία, κόβονται. Άνοιγμα λογαριασμών, φορολόγηση όλων κατά τη δύναμή τους. Καταλογισμός σε όσους τζογάρησαν σε ζαριές τα αποθεματικά. Τιμωρία σε όσους ασέλγησαν στους σβέρκους της αγροτιάς και των λιανεμπόρων.
Όσο δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στη σχέση πολίτη - διοίκησης δεν υπάρχει ελπίδα. Όσο επιτρέπουμε να υπονομεύεται το φρόνημα του μέσου πατριώτη, δεν έχουμε τύχη. Όσο ο πολιτικός κόσμος δεν δίνει το παράδειγμα στον κόπο, τη διαφάνεια, τη νομιμότητα, τότε η δουλεμπορική γαλέρα που φορτώσανε τους υπηκόους θα βυθίζεται βασανιστικά.
 
Κάθε μέτρο δίχως έναν γενναίο και αποκαλυπτικό καθρέφτη θα παραμένει μυθολογία και ναρκοληψία. Οι αριθμοί είναι απελπιστικά καθαροί : ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε βουλευτής ή ειδικός οικονομολόγος για να δεις πως η ξεκάρφωτη παράγκα όπως κατήντησε ο κρατικός ιστός, δεν αναδομείται με πρόσκαιρες ψευτιές και τεμενάδες. Ας το πάρουμε όλοι απόφαση, τώρα, απόφαση πεισματική και λάγαρη. Ο δρόμος θα είναι τραχύς, μην αναμένετε επιστροφή στους ψευτοκαναπέδες της e-ευτυχίας. Μάχη με πόνο, συναδέλφωση κι αντάμωμα, πληγές και θύματα, αλλά όρθιοι στη μάχη της επιβίωσης. Όπως μας αξίζει.
 
Γιοβανόπουλος Γ. Κώστας  6 Οκτ. 2012
Βουλευτής Ημαθίας - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου