Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Tο Β’ Σώμα Στρατού να παραμείνει στην Ημαθία ζητά το Επιμελητήριο


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, των Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνα έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου, στην οποία αναφέρει του λόγους που θα πρέπει να λάβει σοβαρά η πολιτεία, ώστε το Β΄ΣΣ να παραμείνει ως έχει στη Βέροια και την Ημαθία.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
\Έντονες είναι τις τελευταίες μέρες η φημολογία για την κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού, από πληροφορίες  που διαρρέουν από το ΓΕΣ. Οι φήμες αυτές θέλουν , σύμφωνα με απόφαση της τελευταίας συνεδρίασης  του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων  (ΣΑΓΕ),  την διάλυση του Β΄ Σώματος Στρατού, το οποίο στην ουσία αποτελεί εφεδρεία του ΓΕΕΘΑ και δύναμη ταχείας αντίδρασης.
Το Επιμελητήριο Ημαθίας λόγω του θεσμικού του ρόλου  και σκοπού δεν του επιτρέπεται να κάνει καμία παρέμβαση σε τέτοιου είδους αποφάσεις και να εμπλακεί επίσης σε θέματα που είναι αναρμόδιο και πέραν του γνωστικού του αντικειμένου.
Οφείλει όμως να τονίσει, την γεωγραφική θέση όπου το Β΄ Σώμα εδρεύει σε σχέση  με την λειτουργικότητα  των αποστολών του κυρίως σ’ ότι αφορά τις  ειρηνευτικές αποστολές (Αφγανιστάν, Βοσνία κ.λ.π).
Είναι  επίσης  γνωστό ότι από την απαρχή της ίδρυσής του η κοινωνία του Νομού μας  και επί πενήντα έτη αγκάλιασε και ζυμώθηκε  με το έμψυχο υλικό που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούσε στο Β΄ Σώμα,  σε τέτοιο βαθμό μάλιστα  που πολλά από τα μόνιμα αλλά και έφεδρα στελέχη του, (που υπηρέτησαν κατά διαστήματα) επέλεξαν την πόλη της Βέροιας  και γενικότερα του Νομού μας ως τόπο μόνιμης κατοικίας μετά το πέρας της θητείας τους, (ανώτερα και μη στελέχη).
Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν προέκυπταν ωφέλειες από την συνύπαρξη του Β΄ Σώματος  με την τοπική κοινωνία, αμφότερα χρηστικές σε τέτοιο βαθμό  που να θεωρείται  αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού της Ημαθίας. Ήταν και είναι  μια σχέση αλληλεπίδρασης  η οποία συντελεί στην διατήρηση του υψηλού φρονήματος των στελεχών του, αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Και  τα δύο αυτά συστατικά είναι απαραίτητα να συνυπάρχουν στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, όπου  μάλιστα οι διαστάσεις που αυτή παίρνει  οδηγεί στην διακύβευση θεσμών και αξιών. Η καταβαράθρωση  αυτών  επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα  που πολύ δύσκολα διαχειρίζονται στο άμεσο μέλλον.
Η ιστορικότητα του Β΄ Σώματος Στρατού με το ένδοξο παρελθόν του, σε συνδυασμό  με τον ρόλο που αυτό επιτελεί σήμερα, πάντα με την αρωγή  του κοινωνικού συνόλου του Νομού επί σειρά ετών, καθιστά ΑΞΙΑ την ύπαρξή του στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Άρρηκτα πλέον συνδεδεμένη με την περηφάνια  που αισθανόμαστε ως πολίτες αυτού του τόπου.
Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον.
Με όρους οικονομίας το Β΄ΣΣ υποκρύπτει «συναισθηματική  αξία» που από αυτή πηγάζουν οφέλη,  διατηρούν  και προβάλλουν το συγκριτικό πλεονέκτημα  του Νομού μας.
Ως ένα βαθμό οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του τόπου μας ακολουθούν και τη σημαία του Β΄ΣΣ.
Μπορεί το ΣΑΓΕ να έχει κάνει όλους τους υπολογισμούς του δυστυχώς όμως η μοίρα κάνει τους υπόλοιπους. Θεωρούμε ότι η απόφαση του ΣΑΓΕ, ώστε να παραμείνει το Β΄ΣΣ ως έχει σήμερα στη Βέροια θα είναι ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Και στον επιχειρηματικό κόσμο ισχύει τα εξής: «Στην ιστορία της κάθε επιτυχίας βρίσκεται κάποιος που παίρνει μια θαρραλέα απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου