Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Εκτός δημοτικής ομάδας έθεσε τους Λιοτάκη Μαραντίδη ο Δήμαρχος Ανθεμίων που έμεινε με 8 συμβούλους με αποτέλεσμα να μην περάσουν οι προτάσεις του... Χ


Χωρίς πλειοψηφία έμεινε
η παράταξη Σιδηρόπουλου


Δίχως πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο Ανθεμίων συνεχίζει η παράταξη του Δημάρχου Σιδηρόπουλου μετά και την απόφαση του να θέσει εκτός ομάδος τους Μαραντίδη – Λιοτάκη. Η συνεδρίαση του Σαββάτου που ήταν η συνέχεια της Παρασκευής ανέδειξε τον βαθμό δυσκολίας για μια δημοτική αρχή όταν δεν έχει πλειοψηφία για να μπορεί να προγραμματίσει, σχεδιάσει και να υλοποιήσει το πρόγραμμα της.
Χαρακτηριστικό ότι στις επιτροπές του Δήμου μετέχουν σύμβουλοι της μειοψηφίας (με τους ανεξάρτητους Λιοτάκη – Μαραντίδη), όπως και σ’ αυτές της παραλαβής έργων, αφού οι προτάσεις του Δημάρχου καταψηφίζονταν και υπερτερούσαν αυτές του κ. Καρυπίδη και της μειοψηφίας.
Το ζήτημα των καταπατημένων δημοτικών εκτάσεων κτημάτων έθεσε ο κ. Θεοδωρίδης και ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να έρθει προς συζήτηση σε επόμενη τακτική συνεδρίαση.
Ιδιαίτερα απασχόλησε το ζήτημα χορήγησης βεβαίωσης στους 5 εργαζόμενους του προγράμματος STAGE στον Δήμο. Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί αυτή η βεβαίωση τονίζοντας ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί ο νόμος του ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την προσφορά τους.
Την πρόταση του Δημάρχου στήριξε και η παράταξη Θεοδωρίδη που μέσω της κ. Τσαγκαλίδου έκανε λόγο για ίσες ευκαιρίες σε όλους τους υποψηφίους.
Η κ. Γώγου εκπρόσωπος των εργαζομένων αναφέρθηκε στην χρησιμότητα των υπαλλήλων για τον δήμο, τις οποίες θέσεις όρισε ο Δήμος και είναι ξεχωριστές καλύπτοντας πάγιες ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών.
Αντίθετοι με την πρόταση του δημάρχου και υπέρ της χορήγησης της βεβαίωσης ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες τάχθηκαν οι υπόλοιποι σύμβουλοι (παράταξη Καρυπίδη – ανεξάρτητοι).
Έγγραφο από το πρ/μενο του Δήμου κ. Αλιτζανίδη ζήτησε ο κ. Στογιάννης για να πειστεί και να ψηφίσει υπέρ της χορήγησης της βεβαίωσης, για αυτό στήριξε την πρόταση του Δημάρχου.
Έτσι ισοψήφησαν οι δύο προτάσεις 7 – 7 και με την ψήφο του Προέδρου πέρασε η πρόταση του Δημάρχου μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες των εργαζομένων που ήταν παρών.
Στα επόμενα θέματα το σώμα καταψήφισε την πρόταση του Δημάρχου για το έργο στην πλατεία Κοπανού ύψους 146.000 ευρώ.
Καρυπίδης, Θεοδωρίδης και ανεξάρτητοι ζήτησαν τα χρήματα αυτά να διοχετευθούν στην αγροτική οδοποιία σε όλα τα διαμερίσματα.
Στο θέμα για την συντήρηση κτιρίου Εθνικής Αντίστασης ψήφισε η παράταξη Θεοδωρίδη την πρόταση Δημάρχου αλλά αργότερα ανακάλεσε την απόφαση της στηριζόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα που προέβλεπε κωδικό για το κτίριο αυτό.
Έντονος διαξιφισμός μεταξύ Μαραντίδη Στογιάννη για το εάν πληρώθηκε το έργο της συντήρησης – βαφής δημοτικού σχολέιου Επισκοπής από τον Δήμο.
Ο πρώην αντιδήμαρχος τόνισε ότι με συγκεκριμένο κωδικό ο Δήμος υλοποίησε αυτό το έργο, και τώρα αφού τελείωσαν από εκεί τα χρήματα βάζει εκ νέου τίτλο για το κτίριο Εθνικής Αντίστασης Επισκοπής.
Τους ισχυρισμούς αυτούς αντέκρουσε ο κ. Στογιάννης:
«Είμαι δάσκαλος στην Επισκοπή, το έργο πληρώθηκε εξ’ ολοκλήρου από την Σχολική Επιτροπή. Αποδείξτε ότι το πλήρωσε ο Δήμος»
Σε άλλο θέμα καταψηφίστηκαν η πρόταση του Δημάρχου (5.000 ευρώ για συντήρηση πλατειών και 12.000 για το κτίριο Εθνικής Αντίστασης) με τροποποίηση του πρ/σμού, ζητώντας η μειοψηφία (Ιωαννίδης) μεγαλύτερο ποσό (20.000 ευρώ) για παρεμβάσεις με μελέτη σε πλατείες και παιδικές χαρές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου