Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Άμεση πρωτοβουλία έλαβε την Την Τρίτη το Δ.Σ. Ειρηνούπολης για: Κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Ανθεμίων - Ειρηνούπολης Αποφασίστηκε η κατ


Με την αντικατάσταση του παραιτηθέντα συμβούλου της παράταξης Βασιλείου κ. Ντέντο με τον κ. Φωστηρόπουλο Νίκο (δεξιά) ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης στην Ειρηνούπολη. Ο νεοεισελθών σύμβουλος εκλέχθηκε και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αντικατέστησε τον προκάτοχο στις επιτροπές όπου συμμετείχε.
Το ζήτημα του «Καλλικράτη» ήταν αναπόφευκτο να μη συζητηθεί και σ’ αυτό το συμβούλιο κυρίως ότι αφορά το κομμάτι του προγραμματισμού.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε την βούληση του σώματος για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. «Όποια και αν είναι η εκτίμηση μας θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα να εκφραστεί η κοινή γνώμη. Θα το κάνουμε σε κάθε περίπτωση, είτε συνενωθούμε με Νάουσα, Ανθέμια, Δοβρά… Αν θέλουν να μας πάνε με το ζόρι κάπου τότε...» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην πρόταση Λαμπίρη στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για Δήμο του κάμπου (από Αντιγονίδες μέχρι Ανθέμια).
Ο κ. Βασιλείου ζήτησε εγρήγορση και κοινό συμβούλιο με το Δ.Σ. Ανθεμίων (αφού υπάρχει θετική εκφρασμένη γνώμη του Δημάρχου) που έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί όπως ανάφερε
Ο Δήμαρχος εκμυστηρεύτηκε στο σώμα ότι έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον κ. Σιδηρόπουλο για κοινή συνεδρίαση στα Ανθέμια (εάν δεν πραγματοποιηθεί) θα γίνει στην Ειρηνούπολη. Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να γίνει κάτι βιαστικό αφού πρέπει να δημοσιευθεί το σχέδιο της κυβέρνησης γύρω από τις χρηματοδοτήσεις, αλλά και τις αρμοδιότητες κάτι που αναμένεται να γίνει περί τα τέλη του μήνα.
Τελικώς και κάτω από την ομόφωνη εκτίμηση των συμβούλων συμφωνήθηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την συνεδρίαση κοινού συμβουλίου με τα Ανθέμια
Διαφωνίες για τον ρόλο των βουλευτών
Οι διαφωνίες που προέκυψαν αφορούσαν τον ρόλο των βουλευτών. Ο μεν δήμαρχος δεν επιθυμεί την εμπλοκή τους γιατί όπως ανέφερε δεν τοποθετούνται ανοιχτά εκτός από έναν που έκανε το λάθος…
«Και οι προηγούμενοι έκαναν το λάθος και στην αρχή είπαν για 3 – 4 και μετά έλεγαν άλλα…» ανέφερε ο Δήμαρχος για πρώην βουλευτές.
Από την άλλη ο κ. Βασιλείου ζήτησε την συνδρομή και συμμετοχή των βουλευτών στις κοινές συνεδριάσεις που θα προγραμματιστούν με όμορους Δήμους (Ανθέμια ή και Δοβρά)
«Να τους καλέσουμε και να τους θέσουμε το ζήτημα μας. Να αναλάβουν τις ευθύνες και να χρεωθούν το κόστος των επιλογών τους… Όχι να μας πουν μετά ότι έτσι είπε η κυβέρνηση και έτσι έγινε στον τάδε νομό… Να ξεκινήσουμε από αύριο» σημειώνοντας ότι υπάρχει απραξία στο ζήτημα αυτό από τον Δήμο.
Αποφασίστηκε η κατεδάφιση του
κτιρίου στην πλατεία Πολυπλατάνου

Σε άλλο σημαντικό θέμα το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την κατεδάφιση του πρώην κτιρίου του ΚΑΠΗ στην πλατεία Πολυπλατάνου, μετά την πρόταση του Δημάρχου.
Ο κ. Σπαθόπουλος τόνισε ότι στην θέση του θα γίνει μια εξέδρα για εκδηλώσεις με μορφή αμφιθέατρου ενώ θα γίνουν και κάποιες παρεμβάσεις φρεάτια, παγκάκια κ.α. στον αύλειο χώρο. Με την πρόταση του συμφώνησε και ο κ. Τσαλμπούρης που υποστήριξε ότι το κτίριο παραπαίει και πρόκειται να κατεδαφιστεί από μόνο του.
Νέα από το μέτωπο της αποχέτευσης
Το σώμα παρέλαβε ομόφωνα την υδραυλική και τοπογραφική μελέτη των οικισμών Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου ως τμήμα της μελέτης αποχευτικών δικτύων βιολογικού καθαρισμού Ειρηνούπολης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ως πρόεδρος της κοινή διαδημοτικής ΔΕΥΑ ότι η μελέτη αποχέτευσης βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικράτειας από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Στην περίπτωση που δεν χρηματοδοτηθεί η πρόταση της ΔΕΥΑ τότε θα δοθεί προτεραιότητα για ένταξη του Κοπανού και του Αγγελοχωρίου – Πολυπλατάνου (ως ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα) αφού και τα δύο διαθέτουν πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου