Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ;
Τι γίνεται τελικά εκεί στο Δήμο Ανθεμίων δεν μπορώ να καταλάβω. Μετά τις καταγγελίες και του κ. Θωμά Λιοτάκη, αρχίζω να πιστεύω πως ο δήμος τελεί υπό καθεστώς διάλυσης. Και μπορώ εύκολα να το συμπεράνω αυτό από το γεγονός ότι ενώ οι καταγγελίες περιφέρονται σωρηδόν στον προθάλαμο του δήμου εναντίον των τοπικών αρχόντων, ουδείς εξ αυτών δεν βγήκε να διαψεύσει τίποτα. Δημοτικοί σύμβουλοι, της πλειοψηφίας παρακαλώ, οι κ.κ. Λιοτάκης και Μαραντίδης, εξοπλισμένοι με περίσσιο θάρρος, καταγγέλλουν ορισμένα κακώς κείμενα, τα οποία επαληθεύονται από τα ίδια τα γεγονότα και κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν τα διαψεύδει.
Διαβάζουμε λοιπόν στην έγκριτη εφημερίδα της περιοχής μας, τον Παρατηρητή, για δάνειο αρκετών χιλιάδων ευρώ το οποίο προτίθετο να λάβει ο δήμος μας, ενώ εμείς ακούγαμε για πλεόνασμα στα ταμεία του. Διαβάζουμε, δια χειρός των προαναφερθέντων δημοτικών συμβούλων, για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ουδέποτε έλαβαν χώρα και για απουσίες συμβούλων που γράφτηκαν παρόντες. Διαβάζουμε για χρήση των μηχανημάτων του δήμου από εργολάβο ο οποίος εκτελούσε, έμμισθα, εργασίες για λογαριασμό του δήμου. Διαβάζουμε για εργολαβίες οι οποίες ποτέ δεν εκτελέστηκαν και διάφορα άλλα που καταγγέλλουν οι κ.κ. Λιοτάκης και Μαραντίδης.
Σ’ αυτό το ντόμινο των αποκαλύψεων παρεμβαίνει και ο κ. Ιωαννίδης, ο οποίος προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, αλλά η χροιά της φωνής του δεν δύναται να ερεθίσει τον ακουστικό πόρο των ιθυνόντων του τόπου μας. Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η δημοτική αρχή του τόπου μας υπό την επήρεια πολιτικών αναλγητικών, έχει ατονήσει πλήρως.
Βέβαια σε όλα αυτά που ακούω εδώ και καιρό έρχονται να προστεθούν και ορισμένες δικές μου απορίες. Αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια το γεγονός ότι ο δήμαρχος δεν κατοικοεδρεύει στα Ανθέμια αλλά στη Θεσσαλονίκη. Γιατί αν αυτό είναι αλήθεια εμένα μου φαντάζει λίγο άκομψο. Θα προτιμούσα τον δήμαρχο τα βράδια, εν παραδείγματι ,να πηγαίνει σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα( ε δεν είναι δα και τόσα πολλά) και συζητώντας με τους δημότες να αφουγκράζεται τα προβλήματά τους. Να ενημερώνεται ο ίδιος, αλλά και οι αντιδήμαρχοι, για τις ανάγκες του κάθε διαμερίσματος και μετά να προχωρούν στην εκτέλεση των έργων.
Ποιος άραγε νοιάστηκε για την τσιμεντένια εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία της Επισκοπής και τι τελικά εξυπηρετεί καθώς χρησιμοποιείται μία φορά το χρόνο για μία εκδήλωση; Δεν θα ήταν προτιμότερο τα χρήματα αυτά να τα δαπανούσε ο δήμος για την αντικατάσταση των παιχνιδιών στην πλατεία και στο νηπιαγωγείο, καθώς τα υφιστάμενα έχουν κριθεί ακατάλληλα με κοινοτική οδηγία; Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται κυρία μου (στην δημοτική αρχή αναφέρομαι) ότι οι δημότες της Επισκοπής δεν ενδιαφέρονται για την βρύση που κατασκευάσατε στην πλατεία του διαμερίσματός τους αλλά για την ποιότητα του νερού που τρέχει απ’αυτή. Δεν βλέπω λοιπόν συχνά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της χημικής ανάλυσης του νερού που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε, έτσι ώστε να διασφαλίσετε την δημόσια υγεία. Δεν βλέπω την αντίδρασή σας για το χάλι που αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο υδατόπυργος της Επισκοπής. Δεν συζητάμε βέβαια για το οδόστρωμα το οποίο έχει υποστεί φρικτούς βιασμούς από κάθε λογής εργολάβους, ο οποίοι από τα έργα τους και μόνο, και όχι από εμένα, χρίστηκαν καθηγητές της κακοτεχνίας. Δεν είδα κάποιον να υψώνει το ανάστημά του για το γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος της Μαρίνας θυμίζει αγροτικό οδικό δίκτυο. Δεν άκουσα κάποιον να φωνάζει, εκτός από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου των Λευκαδίων, για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τόσο καιρό το δημοτικό αυτό διαμέρισμα, σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα του πόσιμου νερού του. Αντ’αυτού, κυρία μου, έχω δει εκπροσώπους σας να κόβουν κορδέλες στο αθλητικό κέντρο του δήμου, χωρίς νερό και ρεύμα. Να κάθονται σε διακεκριμένες θέσεις καταλαμβάνοντας καρέκλα εξεχουσών προσωπικοτήτων στους χορούς διαφόρων σωματείων τα οποία και οικονομικά στηρίζεται. Να χαριεντίζονται με τον φωτογραφικό φακό, με φόντο τα έργα που κάνατε(γιατί κάποια έργα γίνανε για να λέμε την αλήθεια). Στο διάλογο με τον δημότη όμως δηλώνετε απούσα κυρία μου. Πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας ότι ο καθηγητής στο σχολείο αρνείται να σε προβιβάσει στην επόμενη τάξη επειδή δεν ήσουν ιδιαίτερα μελετηρός κατά τη σχολική χρονιά. Ο λαός όμως κυρία μου σ’αφήνει στην ίδια τάξη μόνο όταν συμπληρώσεις πολλές απουσίες. Και εσύ έχεις πολλές, πίστεψέ με.
Ίσως, όταν το 1965, όταν ο αείμνηστος Αλέκος Σακελλάριος έγραφε την κωμωδία ΄΄ υπάρχει και φιλότιμο ΄΄, τον πρωταγωνιστικό ρόλο της οποίας ενσάρκωσε με τόση επιτυχία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ,να μην φανταζόταν ότι 45 χρόνια μετά η κατάσταση στην χώρα μας θα παρέμενε ίδια και απαράλλαχτη.
΄΄Δικηγόρος΄΄.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου