Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη με πολλά μηνύματα και αποδέκτες του Λάζαρου Τσαβδαρίδη στην TV ΠΕΛΛΑ


Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στον Χάρη Καφτεράνη, στην εκπομπή του «Πολιτικές Αντιπαραθέσεις» στην TV ΠΕΛΛΑ, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης την Τετάρτη. Με την ευθύτητα και τον ειλικρινή λόγο που τον χαρακτηρίζει, ο πρώην βουλευτής άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε σε ερωτήσεις για την οικονομική κρίση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθεί στο Δήμο Βέροιας ή στην κεντρική πολιτική σκηνή αν οι προϋποθέσεις ικανοποιούν τον μόνιμο στόχο του: «Να είναι χρήσιμος για την Ημαθία».

Για την οικονομική κρίση
Ο Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι δεν μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να ζητά συναίνεση από τη Νέα Δημοκρατία, από την επόμενη κιόλας μέρα, όταν ο ίδιος δεν την έδωσε επί 5 χρόνια. Υπερασπίστηκε την πολιτική εντιμότητα του Κ. Καραμανλή, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν θα έπρεπε να υπολογίσει τόσο το πολιτικό κόστος αλλά να προχωρήσει γρηγορότερα στις μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος. Απαντώντας σε ερώτημα για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα παραποιημένα στοιχεία (αν υπάρχουν) και τόνισε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να πληρώσουν όσοι φταίνε, αλλά η χώρα πρέπει να δει το σήμερα και το αύριο, να τονωθεί η αγορά με τη διάθεση των υπολοίπων 13 από τα 28 δις των εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου. Χαρακτήρισε «φαρσοκωμωδία αισχίστου είδους» την διαβούλευση του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή στελεχών, σημειώνοντας ότι τελικά επιλέχθηκαν πάλι κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να υπάρχει ειλικρίνεια και να λέγεται η αλήθεια στον ελληνικό λαό. Και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει συνέχεια στη διοίκηση, με τους άξιους και ικανούς να παραμένουν στις θέσεις τους και όχι να επιλέγονται τα στελέχη με κομματικά κριτήρια. Απαντώντας για το μεταναστευτικό, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι επιδιώκει να θέσει χαλαρούς όρους για την απόκτηση ιθαγένειας, με στόχο να το εκμεταλλευτεί πολιτικά και είπε ότι θα πρέπει η χώρα να θεσπίσει διαδικασίες αυστηρότερες από τα άλλά κράτη της Ε.Ε., ώστε να ανακόψει το ήδη μεγάλο ρεύμα μεταναστών.

Η επιλογή υποψηφίων για της δημοτικές εκλογές από την κοινωνία
Επίσης, ο πρώην βουλευτής δήλωσε: «Όλοι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τον Αντώνη Σαμαρά για να ξανακάνουμε τη Ν.Δ. κυβέρνηση χρήσιμη στον ελληνικό λαό και όχι για να κυβερνήσουμε από δική μας φιλοδοξία». Υπερασπίστηκε το δικαίωμα του προέδρου της Ν.Δ. στην επιλογή συγκεκριμένων προσώπων για υπεύθυνες θέσεις. Ενώ όσον αφορά την επιλογή των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τάχθηκε υπέρ της θέσης αυτό να γίνει μέσα από διαδικασίες επιλογής από τη βάση, από την τοπική κοινωνία, ώστε οι υποψήφιοι να έχουν το λαϊκό έρεισμα.

Θα υποθηκευτεί η τύχη των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις
Απαντώντας σε ερώτηση για τον «Καλλικράτη», υποστήριξε την αναγκαιότητα του εγχειρήματος, αλλά είπε ότι ο τρόπος που προωθείται από την κυβέρνηση, χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων, χωρίς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων, χωρίς την εκπόνηση συγκεκριμένου χωροταξικού σχεδιασμού και με πιεστικά χρονικά περιθώρια, δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διοικητική αναδιάρθρωση. Και εξέφρασε την άποψη ότι έτσι θα υποθηκευτεί η τύχη των δήμων που θα προκύψουν από τις συνενώσεις για τα επόμενα 4 χρόνια. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης το ξεκίνησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά υπαναχώρησε λόγω της οικονομικής κρίσης ώστε να εξασφαλιστούν πρώτα οι αναγκαίοι πόροι.

Δεν απέκλεισε την υποψηφιότητα για τον Δήμο Βέροιας
Ο πρώην βουλευτής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση του Δήμου Βέροιας, στην περίπτωση που θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν μια υποψηφιότητα η οποία θα προσφέρει στον τόπο. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα ο υποψήφιος να μπορεί με αξιώσεις να διεκδικήσει το Δήμο αλλά και να εκλεγεί ένας ικανός και άξιος δήμαρχος.
Άσκησε κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια περισσότερο διαχειρίστηκε καταστάσεις παρά λειτούργησε με όραμα και σχεδιασμό και δεν κατάφερε να υλοποιήσει έργα υποδομής. Είπε ότι σήμερα δεν υπάρχει ποιότητα ζωής για τον Βεροιώτη λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης, πεζοδρομίων κ.λ.π., δεν υπάρχουν δράσεις και ανάπτυξη, δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες της Βέροιας (και της Βεργίνας) για προσέλκυση επισκεπτών. Τόνισε, μάλιστα, την αναγκαιότητα οι αιρετοί να είναι πολύ διεκδικητικοί απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς για να πετύχουν χρηματοδοτήσεις και να μην περιμένουν μόνο την κρατική χρηματοδότηση.

Άμεσα λύση στον ΧΥΤΥ
Απαντώντας σε ερώτημα για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ο Λ. Τσαβδαρίδης τόνισε την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, ώστε να πάψουν να υπάρχουν χωματερές στην Ημαθία. Και υποστήριξε ότι πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή της Μονάδας, να μην ακυρωθεί η προσπάθεια χρόνων, έστω κι αν δεν αποτελεί την ιδανική λύση η επιλεγείσα θέση.

Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου