Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Καταγγελίες για παρατυπίες και κακοδιαχείριση Από μειοψηφία Λιοτάκη, Μαραντίδη Με προσφυγή στην δικαιοσύνη απαντούν οι θιγόμενοι




Σε κλίμα έντασης, υψηλών τόνων αντιπαράθεσης απειλών για φυγή προς την δικαιοσύνη πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο της Παρασκευής στα Ανθέμια. Η προημερήσια διάταξη που ξέφυγε από κάθε έλεγχο αφού το κλίμα ήταν αρνητικό έφθασε τις 3 ώρες. Με αυτά τα δεδομένα ο Πρόεδρος αποφάσισε την διακοπή της συνεδρίασης και συνέχιση την επομένη μέρα Σάββατο με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Κατήγγειλε εκβιασμό από Λιοτάκη ο Δήμαρχος γιατί δεν τον έκανε αντιδήμαρχο.
Ψευδή σενάρια τα χαρακτήρισε ο σύμβουλος από τη Χαρίεσσα
Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και παρατυπίες από την δημοτική αρχή ξεχώρισαν με το κλίμα να φτάνει στα κόκκινα.
Το συμβούλιο ξεκίνησε στραβά μετά την κοπή της βασιλόπιτας ο Δήμαρχος ουσιαστικά έθεσε εκτός δημοτικής ομάδος τους (Λιοτάκη – Μαραντίδη). Κατήγγειλε ότι εκβιάστηκε για την σωματική ακεραιότητα την δική του και της οικογένειας του από τον κ. Λιοτάκη επειδή δεν ορίστηκε αντιδήμαρχος από τον ίδιο.Μάλιστα ανέφερε ότι έφτασε μέχρι την αστυνομία και ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.Ο κ. Λιοτάκης αντέκρουσε τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε ψευδή σενάρια.

Λίγα για τον Καλλικράτη
Στο σώμα τοποθετήθηκαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων για τον Καλλικράτη (σε άλλο συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα). Ο Δήμαρχος παρουσίασε τον ειδικό συνεργάτη νομικό κ. Ζυγουλιάνο (δεξιά) και για το θέμα εξέφρασε την άποψη για δημιουργία ισχυρών δήμων από την συνένωση δύο μικρών υγιών όπως τους χαρακτήρισε (Ανθέμια – Ειρηνούπολη), απέναντι σε ένα μεγάλο που δεν είναι υγιής και θα χαντακώσει το νέο διοικητικό σχήμα.
Απάντησε μάλιστα και σε τοποθέτηση του πρώην νομάρχη κ. Σπάρτση ότι θα έπρεπε όταν ήταν νομάρχης Ημαθίας να είχε στο μυαλό του όλο τον κάμπο και όχι μόνο τον Αρχάγγελο.
Επανέλαβε την θέση του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα κατόπιν ενημέρωσης των δημοτών.
Ο κ. Καρυπίδης τόνισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα πάει ο Δήμος στη Νάουσα και είναι πρώιμη η συζήτηση αφού δεν έχει προηγηθεί πρώτα το χωροταξικό. Ζήτησε να μη υπάρχει βιασύνη.
Ο κ. Θεοδωρίδης επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί τάχθηκε υπέρ του δημοψηφίσματος και τόνισε ότι η συζήτηση θα πρέπει να γίνει σε συνεδρίαση με τακτικό θέμα.
Στις αιτιάσεις του κ. Λιοτάκη ότι εμφανίζεται παρών από την τότε Πρόεδρο κ. Παπανδρέου σε συνεδρίαση για την έγκριση δανείων του Δήμου ενώ ο ίδιος βρίσκονταν στην Πάρο, απάντησε η κ. Παπανδρέου λέγοντας:
«Έγιναν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια…. Με θίγει προσωπικά η επιστολή, με λασπολογεί, με γνωρίζεται πολύ καλά εδώ μέσα, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα για να προστατευθώ»

Ερωτηματικά για την επένδυση φωτοβολταικών στη Χαρίεσσα
Στο ζήτημα της επένδυσης των φωτοβολταικών στην Χαρίεσσα και Μαρίνα επανήλθε ο κ. Ιωαννίδης αφήνοντας να εννοηθεί ότι έγιναν παρατυπίες από την δημ. αρχή.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι όλα έγιναν κατά γράμμα του νόμου, ενώ και ο κ. Θεοδωρίδης επενέβη στο ίδιο ζήτημα τονίζοντας ότι όλα όσα έγιναν είναι άκυρα. Μάλιστα διάβασε απόσπασμα παλιότερων πρακτικών όπου αναφέρεται σε δήλωση του δημάρχου για κατάθεση 15 εκ. ευρώ ο κ. Θεοδωρίδης χαρακτηρίζοντας αναληθείς τις εξαγγελίες του δημάρχου και τον ίδιογια κερδοφόρα επένδυση στη Χαρίεσσα. Μάλιστα ο κ. Θεοδωρίδης αρνήθηκε να ανακαλέσει στο Προεδρείο τον χαρακτηρισμό που απέδωσε στον Δήμαρχο.

Απανωτά ερωτήματα για την κατάθεση των 20.000 ευρώ
Στην πληρωμή 20.000 ευρώ της εταιρίας φωτοβολταικών επανήλθε και η κ. Προύντση ζητώντας να γίνει γνωστός ο κωδικός όπου έχουν κατατεθεί τα χρήματα, επικαλούμενη 2 γραπτές αιτήσεις στις οποίες δεν απάντησε ο Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εισηγήσεις 2 υπαλλήλων του Δήμου του ταμεία και του πρ/μένου που πιστοποιούν ότι τα χρήματα είναι στην κατοχή του δήμου.
Η απάντηση δεν ικανοποίησε σε καμιά περίπτωση Ιωαννίδη, Θεοδωρίδη.
Καυστικός ο κ. Καρυπίδης που άφησε αιχμές για κατάθεση του ποσού από ημετέρους (και όχι από την εταιρία), επίσης έθεσε θέμα για την αιτιολόγηση ψήφου στη δημαρχιακή επιτροπή από τον κ. Στογιάννη ότι είναι ο ίδιος αποσπασμένος σε βουλευτικό γραφείο.
«Είναι ντροπή να γίνονται αυτά» κατέληξε ο πρώην δήμαρχος.
Ο κ. Στογιάννης είπε ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό να εκφράζεις την προτίμηση σου σε κάποιο πολιτικό φορέα και στον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας.

Αντιπαράθεση Μαραντίδη - Κερεμίδου και για τα λάστιχα του φορτηγού
Ζήτημα προέκυψε με την αναφορά της κ. Κερεμίδου για το σκάσιμο λάστιχου του φορτηγού, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μαραντίδης είχε φέρει αντιπρόσωπο κινέζικων λάστιχων στον Δήμο να πληρωθεί.
Μάλιστα έφερε και τον οδηγό του Δήμου Δοβρά κ. Φωστηρόπουλο που ήταν παρών στο συμβάν, για να πιστοποιήσει πόσο φθαρμένα ήταν τα λάστιχα.
Μετά από συζήτηση και εντάσεις ήρθε ο οδηγός του δήμου που ανέφερε ότι το καλοκαίρι πέρασε καινούρια λάστιχα το όχημα από κατάστημα ελαστικών στον Σ.Σ. Νάουσας.
Στο ζήτημα του γηπέδου Κοπανού αναφέρθηκε ο κ. Παπασταύρου που έθεσε το ερώτημα στην επιτροπή παραλαβής «Ποιος θα το πληρώσει;»
Μάλιστα έκανε και μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας ότι το μοναδικό παιχνίδι που αναβλήθηκε στο πρωτάθλημα πριν από 3 εβδομάδες (με την Χαρίεσσα) κάποιοι εσκεμμένα έβαλαν τα μπεκάκια να βρέχουν όλο το βράδυ για να μη γίνει το παιχνίδι.
Φοβερά και τρομερά.

Καταγγελία Λιοτάκη για τιμολόγια της Διαδημοτικής
Και άλλη καταγγελία του κ. Λιοτάκη που αφορούσε τιμολόγια ύψους 7.000 ευρώ, από προμηθευτή της Επισκοπής και είχαν την υπογραφή της κ. Παπανρέου όπως υποστήριξε. «Που πήγαν τα λεφτά» ρώτησε ο ανεξάρτητος σύμβουλος.
Η κ. Παπανρέου απάντησε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Σπαθόπουλο για το που πήγαν τα λεφτά.
«Καταφέραμε να κάνουμε αξιωματική αντιπολίτευση την δημοτική ομάδα. Κάνω έκκληση επειδή είναι η τελευταία χρονιά και θα πρέπει να γίνουν κάποια έργα να αφήσουμε τα μίση και να κοιτάξουμε μπροστά» είπε με νόημα ο κ. Αργυρίου που τόνισε ότι υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. που ορίζει έμμισθη την θέση του αντιπροέδρου της δημ. επιχείρησης για την κ. Παπανδρέου.
Ερώτημα που είχε θέσει ο κ. Μαραντίδης.
Οι αναφορές για διάφορα θέματα συνεχίστηκαν ενώ η συζήτηση είχε γίνει ανεξέλεγκτη.
Στο ζήτημα του ειδικού συνεργάτη αναφέρθηκε ο κ. Ιωαννίδης που τόνισε ότι θα πρέπει να είναι συνεχώς στον Δήμο, με τον δήμαρχο να απαντά ότι όπως ο νόμος ορίζει προσφέρει τις υπηρεσίες του.
Σε ένα περιστατικό που του συνέβη παραμονές πρωτοχρονιάς αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωρίδης ότι του επισκέφθηκε εργάτης του δήμου που δεν πληρώθηκε (από την κ. Κερεμίδου), γιατί όπως του ανέφερε δεν υπέγραφε ο ίδιος.
«Δεν πληρώσατε καταστήματα ελαστικών στη Νάουσας εδώ και 3 χρόνια, ένα κατάστημα φωτοτυπικό στη Βέροια κατά τύχη μου ανέφερε ότι του χρωστάτε… Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να αναφέρεται το όνομα μου ότι αρνούμαι να πληρώσω τον κ. Νησιώτη;» είπε εκνευρισμένος
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επένδυση που θα κάνει η εταιρία ξυλείας – παλετοποιίας στη Χαρίεσσα όπου σύντομα θα υπογραφούν τα συμβόλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου