Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ



Στο πλαίσιο της εφαρμογής του συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης που εφαρμόζει ο ΑΣΕΠΟΠ Ναούσης πραγματοποιήθηκε την πέμπτη 18.02.2010 εκδήλωση εκπαίδευσης των παραγωγών μελών του, στο δημοτικό αναψυκτήριο Ναούσης.
Την εκπαίδευση έκαναν ο κ. Βαδόλας Δήμος επιβλέπων γεωπόνος του ΑΣΕΠΟΠ και ο τεχνικός διευθυντής της NOVASERT κ. Ευαγγελόπουλος Ιωάννης οι οποίοι ενημέρωσαν τους παραγωγούς σχετικά με το πρόγραμμα ψεκασμών καθώς και τη λίπανση που θα πρέπει να εφαρμοστεί την συγκεκριμένη χρονική περίοδο στους οπωρώνες της περιοχής.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα , ο ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας, η SYNGENTA HELLAS και η ΕΥΡΩΦΑΡΜ Α.Ε., τίμησαν με μια αναμνηστική πλακέτα τον κ. Φίλιππο Βιγκάτο υιό του Κάρολου Βιγκάτο ο οποίος παρευρέθη με την οικογένεια του. Την πλακέτα απένειμε ο κύριος Αντώνιος Πασχούλας.
Η οικογένεια Βιγκάτο, όπως ανέφερε ο γεωπόνος Βαδόλας Δήμος είναι ιταλικής καταγωγής και είναι αυτή η οποία εισήγαγε την δενδροκομία στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή Νάουσας, φέρνοντας κατά την περίοδο του μεσοπολέμου τις ποικιλίες HALL κιτρίνη και πράσινη ΕLBERTA. Για την προσφορά τους αυτή ο Δήμος Νάουσας το 1980 μετονόμασε μια οδό σε Κάρολου Βιγκάτο ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής δημοκρατίας κ.Γρουκι τους απένειμε το μετάλλιο των ιπποτών εργασίας για την προσφορά τους στη Ελληνική γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου