Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Τάσος Καραμπατζός: «Η άλλη πλευρά του νομίσματος για το θέμα Βράντση»


Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός, απαντώντας σε δηλώσεις, δημοσιεύματα και σχόλια στον τύπο που αφορούν την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Θωμά Βράντση από τη θέση του Αντιδημάρχου, δήλωσε:
"Σέβομαι το δικαίωμα κάθε πολίτη να κρίνει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, ιδιαίτερα μάλιστα επιζητώ την κριτική και τις προτάσεις νέων ανθρώπων, αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά. Αυτό πιστεύω άλλωστε, ότι μού το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μου στην δωδεκάχρονη θητεία μου στο Δήμο. Δυστυχώς τα όσα ελέχθησαν και γράφηκαν στον τύπο και στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα της παραίτησης του κ. Θωμά Βράντση περί "φίμωσης" ή "παρέμβασης στην οικογενειακή ζωή", τα θεωρώ ανυπόστατα και αποπροσανατολιστικά σε σχέση με την αλήθεια και τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης. Ειλικρινά δεν ήθελα να απαντήσω σε όλα αυτά που αγγίζουν προσωπικές και μάλιστα οικογενειακές σχέσεις. Δυστυχώς όμως οφείλω να αποκαταστήσω τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, σε ό,τι αφορά και στο πρόσφατο αλλά όχι και τόσο "άδολο" άρθρο του υιού Νίκου Βράντση.
Ως Δήμαρχος τίμησα τον κ. Βράντση και τον όρισα Αντιδήμαρχο. Τον εμπιστεύθηκα ως στενό μου συνεργάτη και του ανέθεσα σημαντικές αρμοδιότητες στους ευαίσθητους τομείς Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Στους δώδεκα μήνες που διετέλεσε Αντιδήμαρχος, θα περίμενα - όπως συμβαίνει και με όλους όσους ασκούν διοίκηση - τουλάχιστον από το άμεσο συγγενικό του περιβάλλον, να τύχει της ανάλογης στήριξης και βοήθειας στο δύσκολο έργο του. Αντίθετα, όμως, δεν διαπίστωσα, ούτε εγώ ούτε και οι άμεσοι συνεργάτες μου, καμία στήριξη και καμία προσπάθεια επικρότησης των προσπαθειών του, η οποία θα κατέτεινε και στην εμψύχωσή του, για περισσότερο αποδοτικά αποτελέσματα από την πλευρά του. Υπήρχε διαρκώς μόνο σκληρή κριτική δια των μέσων επικοινωνίας, στοχεύοντας κυρίως τον Δήμαρχο, αλλά και τον ίδιο ως Αντιδήμαρχο, με συνέπεια να είναι εγκλωβισμένος και να μην μπορεί ουσιαστικά να παράξει έργο στον τομέα του. Αυτό που συνέβαινε κατά κόρον το τελευταίο διάστημα ήταν αδιανόητο για εμένα, και φυσικά δεν μπορούσε να συνεχιστεί.
Παρόλο που περίμενα υπομονετικά όμως με το κλείσιμο της χρονιάς, να ζητήσει ο ίδιος την απαλλαγή του από τα καθήκοντά του, αφού ήταν και ο ίδιος στόχος της σκληρής κριτικής των οικείων του, εν τούτοις δεν το έκανε. Για να προχωρήσει επομένως το έργο της Αντιδημαρχίας ζήτησα όπως ήταν φυσικό από τον κ. Βράντση, να παραιτηθεί άμεσα, κατανοώντας απόλυτα τους ανθρώπινους και οικογενειακούς λόγους, οι οποίοι έρχονταν δεοντολογικά σε αντίθεση με την άσκηση των καθηκόντων του.
Άρα λοιπόν δεν ήταν το πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στον τύπο η μόνη αιτία να ζητήσω την παραίτησή του (εκτός αν ο αρθρογράφος με τον όρο "προβοκατόρικα" εννοούσε.... στήριξη προς τον Αντιδήμαρχο και πατέρα του), αφού υπήρξαν ανάλογα γεγονότα όλο το προηγούμενο διάστημα. Δεν θα ασχοληθώ με το περιεχόμενο του άρθρου, αν και το γεγονός να δημοσιοποιηθεί στον τύπο σ' αυτό το επίμαχο προεκλογικό διάστημα, καθώς επίσης και το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο αρθρογράφος Ν. Βράντσης: "ζητούνται λοιπόν επικίνδυνοι άνθρωποι....να δώσουν μία μάχη σε συντηρητικούς ηγέτες, ...........ζητούνται θρασύτατοι και αλλόφρονες......." δημιουργεί εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί και ποιό πρόσωπο του οικείου συγγενικού τους περιβάλλοντος που ανήκει σε άλλη παράταξη θεωρεί - ο κατά τα άλλα σεβαστός αρθρογράφος - ότι έχει ανάγκη η πόλη και θέλει να το προωθήσει στις επερχόμενες εκλογές.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον κ. Βράντση, για το όποιο έργο προσέφερε στον Δήμο και στην παράταξή μας. 
Αυτή λοιπόν είναι "η άλλη πλευρά του νομίσματος" και οι συμπολίτες μας ας βγάλουν αβίαστα τα δικά τους συμπεράσματα".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου